Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 12. helmikuuta 2010

Neljäs kuva ja HUS:n käynnistynyt keräys

Taitaapa olla pian viikko kulunut, kun Tiitsalta tämän kuvameemin nappasin, ja nyt vasta saan tämän tänne tuotua.


1. Avaa neljäs kansio jossa säilytät valokuviasi
2. Valitse neljäs kuva kansiostasi ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Aivan ohjeen mukaan nyt kuvaa valinnut. Yritin kyllä, mutta monen erilaisen yrittämän jälkeen totesin, ettei onnistu. Aina oli vastassa sellainen kuva, että olisi pitänyt kysyä kuvassa esiintyviltä julkaisulupa tai muuta vastaavaa. Siispä päätin mennä kansiooni Wanhat kuvat ja valita sieltä yhden julkaisukelpoisen.


Kuva on aika tarkoin 50. vuoden takaa vuodelta 1960 ja siinä nuorempi veljeni poseeraa äidin kutomassa kirjoneuleisessa villapuserossa. Minulla on kaksi veljeä, joille äiti teki molemmille samanlaiset puserot harmaista ja siniharmaista langoista. Taisi vain käyttää värit toisin päin, siis pohjaväri ja kuvioväri vaihtoivat paikkaa, että sai puseroihin hiukan eroa. Oli varmaan kutominenkin mielekkäämpää ja samankokoiset pojat tunnistivat helpommin oman puseronsa.

Seinällä näkyy myös äitini pistelemä Tuhkimo-taulu ja lattialla on hänet kutomat räsymatot. Sänky on vanha kunnon heteka, kuten yhdestä päiväpeitteen alta pilkottavasta jalasta voi päätellä. Sängynpeitteenä on jossakin Pohjanmaalla (olisikohan ollut Kauhavalla) sijainneen kutomon päiväpeite. Niitä ja monia muita saman kutomon tuotteita kummitätini myi Oulun torilla vuosikaudet oli kesä tai talvi.

Nyt jätän haastamatta ketään tähän mukaan, mutta jokainen halukas ottakoon tämän haasteen vastaan. Jätä vain minulle viesti kommettilaatikkoon, niin tiedän tulla katsomaan sinun kuvaasi.
Sitten toiseen asiaan ja ihan nykyaikaan!Tänään on perustettu Seijasiskon ja minun aloittaman Sytomyssykampanjan viides rinnakkaiskeräys, jolla kerätään myssyjä HUS:iin eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin. Asiasta tiedottaa Kristiina blogissaan. Varsinaisena puuhanaisena on blogiton Leena, joka käyttää nimimerkkiä leenah. Toinenkin blogillinen kaveri Leenalla tulee olemaan, mutta annan hänen itse esitellä itsensä, kunhan palaa pieneltä matkalta. Onnittelut tällekin keräykselle!

Tässä jo aiemmin perustetut rinnakkaiskeräykset:

Pohjois-Karjalan keskussairaalan,

Seinäjoen sairaalan,

Vaasan keskussairaalan ja

Varsinais-Suomen sytomyssykampanjat.

(Jos on perustettu muitakin keräyksiä, niin ilmoittelepa minullekin, niin tiedän mainostaa sitäkin/niitäkin täällä.)

Nyt voi siis jo kuuden eri keräyksen kautta osallistua tuottamaan hiukan hyvää mieltä ja lohtua naisille, jotka ovat syöpähoitojen sivuvaikutuksena menettäneet hiuksensa. Keräykseen ei tarvitse varsinaisesti ilmottautua ja mukaan ehtii missä keräyksen vaiheessa tahansa. Tarkemmat ohjeet löytyvät noiden linkkien avulla. Myös rinnakkaiskeräyksiä saa meidän puolestamme perustaa lisääkin, jos haluaa oman alueen sairaalaan kerätä myssyjä.


12 kommenttia:

 1. Kiitos Matleena!

  Nyt vaan myssyjä tulemaan, raivasin jo tilaakin vaatehuoneeseen ja laitoin kameran lataukseen. :-)))

  Meillä oli muuten ihan samnalainen päiväpeitto ja taulukin näyttää tutulta, meillä oli vaan tavallinen painokuvava muistaakseni. Äiti kyllä teki paljon kanavatöitä ja tekee edelleen, vaikka on jo 84v. Ehkä saan hänetkin neulomaan pari myssyä. Siskoni jo lupautuikin.

  t. leenah

  VastaaPoista
 2. Upeasti keräys leviää ja myssyjä tuntuu blogistaniassa vähintään joka toisessa blogissa.
  Niin kauniit nuo edellisen postauksen pitsimyssyt!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että saimme omat ahkerat naisemme tänne etelään keräystä järjestämään, kiitos heille!

  Ja teistä oli vallan mainio juttu lehdessä tuossa muutama päivä sitten. Onnea "julkkiksille"!

  VastaaPoista
 4. Upeasti on teillä on nuo keräykset alkaneet.

  Meillä mummolassa oli tuollainen päiväpeitto ja tietenkin heteka.
  Muistan joskus siinä pomppineeni ja meidät serkukset sullottiin samaan petiin nukkumaan. Oli mukavaa ;D

  Hyvää Ystävänpäivää sinulle ;D

  VastaaPoista
 5. Hienosti on täällä kampanja lähtenyt käyntiin. Nelisenkymmentä myssyä oli kertynyt keskiviikkoon mennessä, ja lisää on tiedossa.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuva ja kiva meemi. Taidan napata senkin, kunhan ennätän. Se edellinenkin valokuvameemi mulla on vielä luonnosasteella, kuvia on vähän hukassa koneella!!!!!! Höh!

  Hienoa kampanjan eteneminen!

  VastaaPoista
 7. leenah: Minun äitinikin teki noita kanavatyötauluja useampia, molemmilla veljilläni on taulut muistona äidistä. Äiti kuoli 6 vuotta sitten yli 80-v:na, mutta sinulla on onni saada vielä pitää äitisi, joka jaksaa vielä tehdä käsitöitä. Hienoa! :)

  Mammutti: Hyvää viikonloppua sinullekin! :) Tänään meillä on ihana auringonpaiste ja aamulla oli upea aamurusko.

  -maria-: Hyvän asian takia pitää suostua julkisuuteenkin! ;)

  Marjo: Joo, kyllä meitäkin nukkui joskus kai kolmekin lasta hetekan puolikkaassa (kaksi rinnakkain, kolmas jalkopäässä)! ;D Vaikka normaalioloissa meidän perheessä oli sentään joka lapselle oma hetekan puolikas.
  Hyvää ystävänpäivää sinullekin! :)

  Mervi: Hyvin onkin siellä alkanut myssyjä kertyä! Hienoa! :)

  Marleena: Kiva, kun otat tämänkin meemin mukaasi! ;D

  VastaaPoista
 8. Nostalginen kuva on minullekin: Tuollainen peitto taisi olla minun kotonani 60-luvullaja 60-luvulla minä ja siskoni nukuttiin hetekassa, jossa oli sellainen mekanismi, että sen pystyi päiväksi laittamaan toisen hetekan alle.

  Äitisi on tainnut olla ahkera ja taitava tekemään käsitöitä ihan kuten sinäkin.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja hyvää huomista ystävänpäivää <3 minulta sinulle:)

  VastaaPoista
 9. Seijasisko: Äiti teki paljon enemmän ja paljon useamman laisia käsitöitä kuin minä. Muurasi itse pihalle hellankin, jossa sitten kesäisin keitteli. ;D

  Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 10. Hieno juttu tämä teidän myssykeräys, ihailen suuresti! Ja ihailen myös vanhaa kuvaasi. Se on hyvin nostalginen ja kertoo ajastaan :)

  VastaaPoista
 11. Annikainen: Kiitos ihailustasi! ;D

  VastaaPoista
 12. siis mullahan meni nimet sekasin, tarkoitin siis sinua ja seijasiskoa! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.