Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 11. helmikuuta 2010

Pitsimyssyjä ja saadaanko rinnakaiskeräys HUS:iinKiitos runsaista kommenteista ja kannustuksesta Sytomyssykanpanjassamme! Sananne lämmittävät mieltä kovasti ja lujittavat uskoa, että ollaan oikealla asialla. *Vaikka ei me kyllä sitä olla epäilty muutenkaan! ;DD* Kiitos lämpimän halin kera!


Forumissa olleen jutun (katso edellinen postaus) avulla toivoimme saavamme myssykampanjallemme näkyvyyttä muuallakin kuin Blogistaniassa ja sitä kautta lisää myssyjä lahjoitettavaksi OYS:aan. Saadun palautteen mukaan juttu on ainakin noteerattu. Yhtenä osoituksena huomatuksi tulemisesta on kävijälaskurini lukeman hurja pomppaaminen 500:lla vuorokaudessa ylöspäin. Lehden ilmestymisen aikoihin 9.2 klo 14 lukema oli 81520 ja 10.2 samaan aikaan 81626. Tätä kirjoittaessani lukema on 81843, siis eilisillasta blogissa kävijöitä näyttää olleen reilu pari sataa, mikä on sekin selvästi tavanomaista suurempi määrä.
Nyt ollaan puuhaamassa pääkaupunkiseudullekin sytomyssyjen rinnakkaiskeräystä. Hanke tosin on aivan alkutekijöissään. Puuhanainen Leena on blogiton ja on pyytänyt apuamme blogillisen kaverin etsimisessä keräystä varten. Jos tunnet kiinnostusta, niin lue Leenan kommentit edellisen postaukseni kommenttilaatikosta. Leenan yhteystiedot saat minulta tai Seijsasiskolta, joten pane meille meiliä asiasta vaikkapa osoitteeseen sytomyssyt@gmail.com. Minun oma osoitteenihan löytyy tuosta oikealta esittelyn lopusta.
Ja sitten tällä viikolla täällä valmistuneisiin. Minähän ruinasin Pirenaa laittamaan ihanan pitsimyssynsä ohjeen blogiinsa. Ja kun se sinne ilmaantui, niin kokeilemaanhan sitä piti päästä. Tässä nyt pari ensimmäistä. Lisääkin varmaan joskus teen, mutta nyt välillä jotain muuta.Tällaiset "pannukakut" siis syntyi puikoiltani.
Ensin hempeän vaaleanpunainen.
Koko mittaamatta vielä, mutta reilu minun päähäni
Lanka Vuorelma Pilvi-lankaa 35 g
Puikot 2.5 mm sukkapuikot ja pyöröLanka on niin hyvin marinoitunutta, ettei minulla ole enää edes millaista muistikuvaa, milloin ja miksi tällaista lankaa on minulle tullut. Vyöte kertoo puhelinsuuntanumeron olevan Lahteen 918, joka ei ole tainnut olla käytössä aivan äskeen. Siitä päätellen lankakin on kai aika vanhaa. Ja sitä jäi minulle vielä yli 100 g.
Heti ensimmäisen valmistuttua piti aloittaa toinen. Lanka tähänkin löytyi lankavarastostani, vyötteetön kerä ohutta sinistä puuvillalankaa. Muistelen ostaneeni langan pari kolme vuotta sitten johonkin tarpeeseen. Oletin sen olevan Novitan Kotiväkeä, mutta verratessani vyötteellisen kerän Kotiväki-lankaan, tämä oli selvästi ohuempaa, joten on ehkä Novitan Virkkauslankaa.
Malli tässäkin Pirenan pitsimyssy
Koko mittaamatta vielä, mutta nafti minulle
Lanka tunnistamaton puuvillalanka
Puikot 2 mm sukkapuikot ja pyöröPirena kertoo muuttaneensa pitsiliinan mallin myssymalliksi, mikä on hieno idea. Minä en ole koskaan tehnyt neulottua pitsiliinaa, joten tämä oli harjoittelua siihenkin. Ehkä täällä nähdään vielä joskus sellaisiakin! Ohjetta oli yllättävän helppoa seurata tuon tähden osalta vaikka oli sanallisessa muodossa ja minähän tykkään tehdä mieluummin kaaviosta. Mutta siitä eteen päin minulla oli hiukan ongelmia ja ensimmäiseen myssyyn tulikin virhe, joka ei ymmärtääkseni haittaa käytössä eikä sitä edes huomaa, jos ei tarkoin tutki. Pirena sanoo ohjeessaan, että "Malli jatkuu ihan loogisesti", mutta minun logiikkani ei oikein ollut samalla aaltopituudella. ;DD No kun aikani pähkäilin, niin sain minä suunnilleen samannäköistä jälkeä aikaan. Ja olen tyytyväinen! Kiitos sinulle Pirena!

25 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä myssyjä, voisinpa itsekin tuollaisen tekaista keräykseen :)

  VastaaPoista
 2. Moikkis!
  Laitoinkin sulle viestiä sähköpostiin. Olisin halukas lähtemään mukaan!
  Ihailen taas teidän kauniita myssyjä :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin sieviä myssyjä. :) Tämä keräys on hieno asia.

  VastaaPoista
 4. Upeita myssyjä! Kiitos linkistä, aivan varmasti kokeilen tehdä.

  VastaaPoista
 5. Hienoa kun myssykamppaja ulottuu HUS:nkiin. Kiitos alkuunpanijoille!

  VastaaPoista
 6. Anu: Joo tekasepa sinäkin! Oli mukava tehdä! ;)

  Sanna: Kiva, Kiva! :) Käänsin jo s-postisi Leenalle.

  Hillanen, Mari, Seijasisko, Heleena ja Leen@: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 7. Piti jo eilen kommentoida tuota sytomyssyjuttua paikallislehdessä, mutta tuleepahan nyt kaksi kommenttia yhdellä kirjoittamalla :D.

  Eli hienoa että olette saaneet kampanjalle julkisuutta, ihan oikein etusivulle saakka!

  Ja kivannäköiset pitsimyssyt! Mietin jo että toimisikohan tuo saminen ohje villalangalla...

  VastaaPoista
 8. Hei,
  kavei HUS-kampanjaan löytyi heti, palaamme asiaan, kun hän on tullut matkoilta.

  Vallan ihania nuo pitsineulemyssyt!!!

  terv. leena (meitä Leenoja onkin täällä useampia :-))

  VastaaPoista
 9. Maikki: Uskon, että ohuella villalangalla pitsimyssy voisi hyvinkin onnistua. :)

  Leena: Helpostihan se kaveri taisi löytyä! ;) Leenoja on tosiaan aika paljon täällä Blogistaniassakin! ;DD Aina pitää kurkata taustatietoja, kuka kulloinkin on kommentin takana.

  VastaaPoista
 10. Todella kevyen näköisiä nättejä myssyjä :)

  VastaaPoista
 11. Muistan tuon pilvilangan nuoruudestani/lapsuudestani, äitini neuloi siitä jotain koneella. Veikkaisin 80-luvun alkua???

  VastaaPoista
 12. Nopeastihan Leena sai HUS-keräysasian kuntoon. Ja blogillinen kaverikin löytyi vissiin. Mun blogi on käytettävissä myös. Kun aiemmin kirjoitin, ettei musta ole hommaan niin tarkoitin just tuota ihan käytännön puolta. Noh, pääasia että pipoja virkataan ja neulotaan ja annetaan tarvitseville:)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommentistasi.- En onnistunut löytämään tuon kukkamyssyn ohjetta mistään linkistä.Kaikki ohjasivat Pirenan virkattuun ja virkatuin kukin somistettuun myssyyn.Olisiko Sinulla ohje noihin,joita itse olet viimeksi tehnyt.

  VastaaPoista
 14. Tutn näköisiä myssyjä:-) Ihan saman näköisiä on tuotu V-S keräsykseen mun puodin keräyskoriin. Kukahan mahtaakaan ollut tekijä?

  Tulit samalla testanneksi että Pirenan ohje on toimiva! Logiikasta viis...

  VastaaPoista
 15. Kauniita myssyjä ja kivasti kampanja leviää.

  Enpä edes muista, koska 918 muuttui 03:ksi.

  VastaaPoista
 16. Hei,tiedoksi kaikille
  alan käyttämään nimimerkkiä leenah tässä sytomyssyasiassa, niin erotun muista Leenoista. Googletiliin en kuitenkaan tee muutosta, joten allekirjoitan vaan sillä lähetetyt viestit. t. leenah

  VastaaPoista
 17. - H -: Kiitos! :)

  Isrik: Aika hyvin marinoitunutta lankaa siis! ;D

  KristiinaS: Kampanjan mainostaminenkin onkin tärkeää, mitä laajemmin tietoisuus leviää, sitä enemmän saadaan myssyjä tarvitseville. Ja niitähän riittää, valitettavasti.

  Famu: Minäpäs yritän auttaa sinua saamaan tuon ohjeen. :)

  Susu: Hyvin myssyn teko kuitenkin sujui, vaikka Pirenan ja minun loogisuudet eivät kohdanneetkaan! ;D

  Laitapa sinäkin joskus kuvia niistä myssyistä, jota sinne keräyslaatikkoon on kertynyt. Olisi mukava katsella, millaisia ihmiset ovat tehneet. Niistä voi aina löytyä uusia ideoitakin. ;)

  Marjut: Minäkään en muista, milloin tuo suuntanumeromuutos tapahtui. Koko maassahan se tapahtui kai samaan aikaan. Isrik tuossa edellä arveli lankaa olleen 1980-luvulla.

  Leena: Ahaa, siis leenah! Hyvä tietää! ;)

  VastaaPoista
 18. Hienoja myssyjä. Hieno juttu, kun tästä kampanjasta tehtiin lehtijuttu. Hyvää laskiaista ja ystävänpäivää.

  VastaaPoista
 19. No nyt on sitten HUSkin mukana. Lainasin sulta pätkän myssytekstiä:)
  http://tiinas.vuodatus.net/blog/2372605/sytomyssykampanja-hus/

  VastaaPoista
 20. HUS-keräys päättyis samaan aikaan ku muutkin, 30.4. Onhan tässä aikaa ihan reilusti. Ja eiköhän se ole niin, että alussa on innostus ja loppua kohden hiipuu niin ei kannata kovasti venyttää aikataulua.

  VastaaPoista
 21. Voi hurja millä vauhdilla sinulta suoltuu noita myssyjä. Tosi, että pähkäilin minäkin sen saman mallin kanssa siinä lehtikuvion kärjen jälkeen. Jouduin sitä säveltelemään, mutta ei sitä kukaan tiedä miten se ihan oikein olisi. Pääasia, että päähän sopii.
  Aloitin ohuesta villalangasta samantyylisen myssyn, mutta ei valmistu niin nopsasti kuin sulla.

  VastaaPoista
 22. Kivoja myssyjä on taas syntynyt! minä vaan teen niitä ekan mallisia! ;-D

  VastaaPoista
 23. Äipän touhut: Hyvää ystävänpäivää ja laskiaista sinullekin! :)

  KristiinaS: Onnea HUS:inkin keräykselle! :)

  Pirena: Lohdullista kuulla, että sinullakin se lehtikuvion jälkeinen osuus ns. tökki. Mutta onneksi lopputulos on kuitenkin ihan kelvollinen. :)

  Marleena: Ja minusta tuntuu, että koko ajan pitäisi kokeilla uusia ja taas uusia myssymalleja! Eri variaatiot pyörivät mielessä! ;DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.