Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Näin niitä ropsahtelee

Ystävänpäivä lähestyy ja sytomyssyjä ropisee mukavaan tahtiin laariimme. Lopullisen määrän julkistamme vasta luovutuksen jälkeen, mutta nyt hiukan esimakua. Luovutushan tapahtuu torstaina iltapäivällä.Ison iso kassillinen Tainan ja Oulunsalon asukastuvan myssyjä on jo viime viikolla viety OYS:n Syöpätautien poliklinikalla. Yhteensä 109 myssyä.

Pitkäaikaiset lukijani varmaan muistavat Tainan, josta kerroin ensimmäisen kerran täällä. Hän on ahkeroinut edelleen sytomyssyjenkin parissa, niin että häntä voidaan nyt tituleerata jo 600. myssyn Tainaksi.  Ajattelepa, yksi nainen on tehnyt jo 600. sytomyssyä. Kunniamerkin arvoinen suoritus mielestäni.Tänään aamulla sain ilahduttavan s-postin Kemin Martoilta: "Valmistimme Kemin Marttoissa sytö-myssyjä 95 kpl, jotka toimitetaan ystävänpäiväksi LPKS:n syöpätautien poliklinikalle."  Ja liitteenä kuva myssyistä.

LPKS eli Länsi-Pohjan Keskussairaala Kemissä on yksi OYS:n alueen sytostaattihoitoja antavista sairaaloista. Näin Kemin Martat vastasivat Pohjois-Suomen Martoille esittämäämme haasteeseen. Tänään aamupäivällä kävin kotikuntani Kempeleen asukastuvalla ja sain mukaani 136 toinen toistaan kauniimpaa myssyä.  Tässä ne myssyt, jotka olivat jo odottamassa pöydällä minua sinne mennessäni. Myssyn tuojia ilmaantui lisää pikkuhiljaa, viimeisimmät kaksi myssyä sain käteeni, kun olin jo takki päällä lähdössä pois.Tässä osa niistä yli kymmenestä asukastuvan käsityökerholaisesta, jotka ovat ahkeroineet näitä myssyjä.


Ja kun ynnätään nämä nyt esitellyt myssyt, saamme yhteismääräksi 340.  Siis 340 sytomyssyä jo nyt, paljonkohan on kokonaismäärä torstaina.

Lämmin kiitos kaikille näiden myssyjen tekoon osallistuneille!  


Torstaina sitten lopullinen katsaus OYS Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -keräykseemme.22 kommenttia:

 1. Upeeta!! En ole vielä laskenut tarkkaan, mutta minulla täällä jotain 80 myssyä osa omiani ja 61 Lumoavasta Langasta saatuja myssyjä. Huomenna haen Oulun Marttojen myssyt ja Lankamaailman myssyt. Komeat lukemat saadaan.:)

  VastaaPoista
 2. Voi teitä te ihanant naiset jotka kättenne työllä ilhdutatte sairaaloiden klinikoita tuotteillanne. tuotte iloa arkeen sairaille! tekonne on kyllä mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos lämpimistä sanoistasi! :)

   Poista
 3. on siinä myssyjä upea kasa ;) ja lisää tulee kokoajan ...

  VastaaPoista
 4. Hieno myssymäärä ja kauniita myssyjä, noita on kiva viedä Ystävänpäivälahjoituksena sairaalalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, myssyjen vienti sairaalaan onkin aina huippuhetki. :)

   Poista
 5. Ihanaa ja niin värikkäitä myssyjä.

  VastaaPoista
 6. Mahtava määrä myssyjä ! t. Eija

  VastaaPoista
 7. Wau, mikä myssykasa jo!! Tosi hienon asian olette aikoinaan aloittaneet!!

  VastaaPoista
 8. Hieno määrä myssyjä! Kiitos vielä, kun otit ne minunkin tekemäni eteenpäin toimitettavaksi. Ja jos muuten kiinnitit huomiota / ihmettelit, että mitä siellä pihalla taskulampun valossa oikein touhusin, niin luulin vain kadottaneeni virkkuukoukkuni. ;) Mutta autosta se sitten löytyikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, eipä huomattu taskulamppuiluasi, mutta hyvä, kun koukku löytyi. :)

   Poista
 9. Teette hienoa ja arvokasta työtä ja mikä määrä myssyjä! Mahtavaa.

  Blogissani on jotain myös Sinulle, terv. kankuritar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kiitos, poikkeankin heti blogiisi! :)

   Poista
 10. Aina vaan olen sanaton kun näitä myssymääriä katson. Ihan uskomattoman hienoa auttamista ja hyvän tekemistä tämä on. Tekijöille isot halit ja idean keksijälle, siis sinulle ja kumppaneillesi, kymmenen halia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.