Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 21. helmikuuta 2013

Terveisiä ja valmistuneita

EDIT. 24.2. Lisäsin loppuun vielä yhden kuvan myssystä


Sain hetki sitten s-postia OYS:n syöpäpolin osastonhoitaja Irma Kinnuselta. Näin hän kirjoitti: 
"Osastolta 51, lastenosastolta, sairaanhoitaja Anna-Maija Mertaniemi pyysi välittämään kiitokset sytomyssyistä sytomyssyjen neulojille. Hän oli iloinen suuresta pipomäärästä, joilla nyt pärjäävät pitkälle.


Samoin kiitän omasta puolestani sytomyssyjen tekijöitä ja teitä "kampanjapäälliköitä". On mukava, että meillä on tarjolla tällainen iloa tuottava asia potilaillemme."

Taas sain hyvän mielen, kun meidän kaikkien sytomyssyilyyn osallistuvien työtä arvostetaan
 

 Alkuvuoden käsityöni painottuivat paljolti sytomyssyihin, mutta nyt teen sitten taas enemmän muutakin. Tosin yksi minulle uusi sytomyssymalli pyörii mielessäni niin voimakkaasti, että se varmaan pitää saada tehtyä päästäkseni siitä mielikuvasta eroon. Mutta nyt on esittelyvuorossa yhdet sukat ja villamyssy.Perussukat omaan tapaani itselle yösukiksi. Lanka ohutta Austermann Step, jonka menekki oli 85 g.  Puikot olivat 2.5 mm:t ja silmukoita varren alussa 68, joilla sain hiukan liian väljät varret omiin jalkoihini, mutta ei haittaa yökäytössä.Varsi ja jalkapöydän päällinen 3o, 1n resoria, kantapää tavallinen vahvistettu ja kärjessä sädekavennus.

Hiukan säätelin raidoittumista, että sain lähes symmetriset sukat. Minä en mitannut ensimmäisen sukan aloituksen tarkkaa kohtaa, joten toisen aloitin silmämääräisesti arvioiden. Siitä johtuen kantapäähän tultaessa poistin vajaan metrin pätkän lankaa ja taas jatkettiin.
 
Viikonloppuna tapasin veljeni vaimon, joka ihasteli minun omaa myssyäni, jonka esittelin täällä. Ja sain myöntävän vastauksen, kun kysäisin, haluaisiko hänkin samanlaisen.  Sopivia lankojakin minulta löytyi lankakoristani, joten pianhan se myssy valmistui.
Silmukoita tässä myssyssä on 96 ja puikot 4 mm:t. Omasta myssystäni poiketen aloitin tämän myssyn 1 o kiertäen, 1 n -resorilla ja tein tämän yhden kuvioraidan korkeammaksi, koska saajalla on hiukan isompi pää kuin minulla. Lankoina käytin Puro Takkatulta ja teeteen primaveraa (75% merinovilla, 25% silkki), joiden menekki yhteensä 75 g. Puro-kerästä jäi käyttämättä metrin pätkä.

Myssyä ei ole vielä sovitettu saajan päähän, joten on mielenkiintoista nähdä, sattuiko koko kohdalleen. Takkatulta minulla on vielä yksi kerä jäljellä ja siitähän riittää vielä yhteen myssyyn, jos tästä ei tullut sopivan kokoinen.


EDIT. 24.2. lisäsin alla olevan kuvan

Myssy tyytyväisen saajan päässä. Tuli just sopivan kokoinenkin.15 kommenttia:

 1. Hei Matleena.On kauniit sukat, ihanat värit, kelpaa niissä uinailla. Pipo on hauskan mallinen, ihailen, mutten jaksa aloittaa tekemistä:o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontupa, eihän kaikkea ihailemaansa ole pakko itse tehdäkään. :)

   Poista
 2. mukavan näköiset sukat ja niin kaunis myssy ;) Tuo takkatuli on niin kaunis väri ...

  VastaaPoista
 3. Ihana, kauniin värinen myssy. Mitenhän tuo malli toimisi puuvilla- tai sekoitelangasta sytomyssynä? Oletko kokeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, malli toimii myös sytomyssynä. :) Yhden tein ja lisääkin on tarkoitus tehdä. Se ensimmäinen löytyy täältä http://lankapirtin.blogspot.fi/2013/02/viela-sytomyssyja.html

   Poista
 4. Mehevän oloinen myssy.
  Jalkasi viihtyvät ilmiselvästi uusissa unisukissa.
  Olipa muuten mainiot villapaidat tuolla aiemmin! Kyllä ennen taisivat langatkin olla laadukkaita, kun ovat noin sileinä säilyivät vuosien käytössä.

  VastaaPoista
 5. Pirle, samaa minäkin olen pohtinut noista lankojen eroista. Olisipa mukava, kun löytyisi villapaitojen lisäksi muutama kerä niihin käyttämääni lankaakin, niin saisi testata. :D Luulen, että miehelläni on kintasvanttuina puseroiden langanlopuista tehdyt ja siis edelleenkin käytössä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.