Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vielä sytomyssyjä


Nämäkin myssyt menevät ystävnpäivänä OYS:n syöpätautien poliklinikalle ja sieltä edelleen lahjaksi jollekin syöpäpotilaalle suojaamaan kaljua päätä. Onpa muuten jännä nähdä, millaisen myssymäärän saamme viedä.
Tämän tein oman villamyssyni innoittamana.  Tykkään myssystäni ja sitä oli kiva tehdä, niin piti testata millainen sytomyssy samalla mallilla tulisi. Ainakin minusta on tämäkin niin kiva, että voisin itselleni tällaisen ottaa. Mallineule on napattu Novita Talvi 2012 -lehden myssystä, mutta muuten olen tehnyt "oman pääni" mukaan. Lankana käytin Schachenmayr'n sinistä Cataniaa ja sinikirjavaa Cotton Bamboo Batikia, joita kului yhteensä 50 g. Silmukoita oli 104 ja puikot 2.5mm:t ja 3 mm:t.

Ja kerien lopuista tikutin seuraavaksi raitamyssyn. Resorin jälkeen vuoroin kummallakin langalla kaksi kerrosta samalla silmukkamäärällä ja samoilla puikoilla kuin edellä olevassa myssyssä. Lankaa tähän kului 40 g.

Eilen valmistui Tähti-myssy (muunnelmani TiiQn Tähdellisestä), jonka tein tyttäreltä jääneestä Cotton Soft -langasta. Puikot 3.5 mm ja resorissa 2.5 mm ja langan kulutus 35 g. Kuvauksen ajaksi kiinnitin myssyyn hakaneulalla kauan sitten virkatun perhosen. On tuo perhonen niin soman näköinen tuossa myssyn sivulla, että ehkä kiinnitän sen tuohon ihan langalla, ehkä.

Nyt alkaa tuntua, että tähän ystävänpäiväkeräykseen tekemäni sytomyssyt taitavat olla tässä ja voisin tehdä jotain muutakin. Tämän vuoden aikana olen saanut valmiiksi 15 myssyä ja yksi odottaa muotoilua. Nimittäin turbaanimalliseen myssyyn on se kaitale valmis, mutta en saa sitä muuttumaan nätiksi turbaaniksi. Olenkin ajatellut poiketa Lankamaailmaan Ihalaiskan oppiin, jahka tässä ehdin. Saattaapi se käynti kyllä jäädä ystävänpäivän jälkeiseen aikaan, mutta sytomyssyjähän tarvitaan senkin jälkeen. Eilen aloitinkin jo uuden työn, tosin myssy sekin, mutta ei sytomyssy.


16 kommenttia:

 1. Ihana tuo ylimmäinen myssy, semmosen saat tehdä minullekin, jos joskus tukka lähtee :) No ei lähde, parin viikon päästä on taas tarkastus ja olen ihan luottavaisin mielin, ettei mitään enää löydy.
  Apinaasi joudut vielä odottelemaan, mutta kyllä se muistissa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, tilaus vastaanotettu, mutta toivottavasti ei tarvii tehdä. ;) Edelleenkään ei apinalla ole kiire, teet, kun on sopiva aika. :)

   Poista
 2. kauniita ovat nämäkin myssyt <3 niin ihana tuo perhonen tuossa alimmassa ;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä olet tuottelias! Mahtavaa. Kyllä olet tehnyt melkoisen pinon syto-myssyjä. Tuo sininen oman myssysi mallilla tehty on tosi kaunis! Tykkään kovasti, vaikka en sinisen ystävä olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, on kivaa olla tuottelias, kun tykkää näiden tekemisestä.:)

   Poista
 4. Olet nopsa ja jälleen kauniita myssyjä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita ja käytännöllisiä ovat tekemäsi myssyt. Olet ollut ahkerampi kuin minä mutta hyvä me.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, mutta eipä meillä ole kilpailu menossa. :)

   Poista
 6. Matleena, hyvän näköisiä myssyjä:)

  VastaaPoista
 7. Voi , miten on kauniita myssyjä kaikki!
  -Ritva-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.