Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 15. lokakuuta 2013

Kissatuplat


Minuun taisi iskeä "lapaskuume" kesken Sukkasadon korjuun!  :D  Yhdet tuplalapaset on valmiina ja lisää suunnitelmissa. Mutta enköhän minä ehdi tehdä vielä edes yhdet sukatkin ennnen sadonkorjuun päättymistä.Lauantaina sain valmiiksi nämä "kissatuplat", jotka olivat rekvisiittana Lankamaailman neuleillassa ja joita minulla oli tarkoitus tehdä itse, jos joutohetkiä jää.  Mutta eipä niitä jäänyt, siitä pitivät huolen ne 20 innokasta oppilastani, joita varten sinne olin mennyt. Ja niinhän se oli tarkoituskin.

Malli on se oma Tuplalapaset, joide  ohje löytyy uudistuneena täältä. Sitä ohjettahan minä aina sopivasti muokkailen ja yritän etsiä siihen uusia kuvioita. Nyt löysin Googlen avulla kivoja kissakaavioita, joista ensimmäisenä pääsi tämä käyttöön.

Lanka on Gjestalin Maijaa, molemmat värit. Niitä kului yhteensä 95 g näihin XS-kokoisiin lapasiin. Silmukoita resorin jälkeen 44 ja 2.5 mm:n sukkiksilla niitä tikutin (resorissa 3 mm:t). Tässä se kääntöpuoli, jossa ei näy tuo yläkuvassa näkyvä virhe.Tässä molemmat vierekkäin ja virhe näkyy selvästi, mutta ei haitanne.  Onhan niillä elävilläkin kissoilla vaikka minkälaisia laikkuja niin kuonossa kuin muuallakin.  Tällaiset virheethän voisi muuten korjata silmukoita jäljentämällä, jos haluaisi.Sää on viilennyt kovasti viime viikkoon verrattuna ja huomiseksi on lupailtu mahdollisesti lumisadettakin. Eilen ja tänään meillä on mittari kivunnut vaivoin +3 - +4 asteeseen.  Johan sitä lämmintä säätä riittikin yllättävän kauan. On mielenkiintoista nähdä, millainen on alkava talvi.

22 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset. Kiitos ohjeesta. Tätä ohjetta täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Minä en vaan huomannut mitään virhetta lapasissasi. Tosi kauniit! Minä neulon elämäni ensimmäisiä tuplalapasia ja ihan vain tavallisella ruutumallilla. Sillä on hyvä opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, ruutumalli minullakin oli ensimmäisisä tuplalapasissa. Sitten kuviot ovat monipuolistuneet aikaa myöten, ehkä sinullakin käy samoin. :)

   Poista
 3. Ihanat kisulapaset! Mikä virhe??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, siis yhden kissan naamassa on yksi väärän värinen silmukka. :)

   Poista
 4. Voi kun ihanat lapaset taas..enpä olis huomannut tuota virhettä kuononpäässä, jos et olisi sanonut! Mulla puolestaan olisi Sukkasadossa esiteltävää, jos siellä olisin mukana. Neljännet lapsen tennarit peräjälkeen valmistuvat vielä tänäiltana. Tuli luvattua tehdä tennarit ystäväni lapsenlapsille. Sitten alan kutomaan sukkia eräälle blogini lukijalle , joka otti yhteyttä sähköpostilla ja kertoi syövästään. Sytostaattihoitoja hänen ei tarvitse käydä mutta sädehoidot kylläkin. Päätinkin ilahdutttaa ja neuloa hänelle merinovillasta mukavat olo-sukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, sinullahan kuulostaa olevan oikein sukkatehdas siellä! ;)

   Poista
 5. Tosi ihanat kissalapaset! Itsekin olen löytänyt tänne sun blogiin jotenkin googlaamalla tuplalapasten ohjetta. En ole vielä saanut aikaiseksi sellaisia neuloa, vaikka muksut kyllä tarttis! Olen surkea lapasneuloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Silmukainen, surkeastakin lapasneulojasta tulee mestari harjoittelemalla, joten lapasia vaan puikoille. :)

   Poista
 6. Kyllä on kaunnit tuplalapaset jälleen kerran. Enkä minä mittän virhettä näe.

  VastaaPoista
 7. Nämä sinun tuplalapasesi ovat kyllä maan parhaita lapasia, niin lämpimiä ja kauniita. Tämäkin kissakuvio aivan ihana kissaihmiselle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, uskon, että moneen kissaihmiseen kolahtaa tämä kuvio kun se kolahtaa tällaiseen vähemmän kissaihmiseenkin. ;)

   Poista
 8. Kauniit kisulapaset ja virhe vain tekee niistä vielä persoonallisemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppumato, sanotaanhan sitä, että siitä virheestä tuntee käsityön tai jotain sen tapaista. ;)

   Poista
 9. Ihanat! Kolanhti ihan täysillä tällaiselle kissafanille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, sinullekin sopivat nuo Sudelle sanomani sanat. :)

   Poista
 10. Ihanat kissa kuviot. Pakkohan kokeilla - aina halusin opettella kutoamaan näitä lapsia. Mutta saisinko tietää mistä löytyy toi söpö kissa kuvio. Ja oletko kokeilut joskus kutoamaan kaksi lapasta kerrallaan, eli ei sukkapuikoilla vaan pyöröpuikoilla? Kiitos paljon etukäteen. T. Tatiana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tana, kiva kuulla, että pidät näistä lapasistani. :) Kissakaavion olen löytänyt Googlen avulla, mutta nyt minulla ei sitä ole enää, joten en voi sitä lähettää sinulle, mutta googlettamalla löydät monia muitakin sopivia kaavioita, hakusanoina esim. knitted cat chart tai Cats knitting charts

   Olen kyllä tehnyt tavallisia yksinkertaisia lapasia niin, mutta en tuplalapasia. Tykkään kuitenkin tehdä niin lapaset kuin sukatkin yksi kerrallaan sukkapuikoilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.