Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 11. lokakuuta 2013

Lisää tuplalapasten tekijöitä


Viime päivinä on mielessäni pyörinyt melkein pelkästään tuplalapaset.  Ei, en ole niiden teossa ahkeroinut, jos niin luulit. Käsitöiden tekoon käyttämäni aika on ollut kovin vähäistä tällä viikolla, muutaman kerroksen sentään olen tikuttanut.Mutta ensin ne pyörivät mielessäni, koska oli lupautunut opastamaan niiden tekoa Oulun Lankamaailman neuleillassa. Keskiviikona astelinkin sinne hyvissä ajoin, kun ajattelin katsella etukäteen lankoja yms kaikessa rauhassa. No mitäs vielä, siellähän jo kaksi ensimmäistä "oppilastani" istui odottamassa vaikka alkamisaikaan oli vielä yli puoli tuntia. Pikkuhiljaa muitakin alkoi tulla tihenevään tahtiin niin, että lopulta tuplalapasen opettelijoita oli 20.  Liikkeen puolen tuolit loppuivat kesken ja niitä kannettiin lisää takahuoneesta, mutta hyvin mahduttiin.  Ja ahkeria naisia kaikki ja hyvään alkuun päästiin.   
Olin iloisesti yllättynyt, kun näin moni oli kiinnostunut tuplalapasistani. Jälkeen päin olen harmitellut, kun en huomannut kysyä, mitä kautta ihmiset olivat saaneet tietää tuplalapasista. Tiedän osan läsnäolijoista vierailevan täällä Lankapirtissä, mutta entä ne muut. Ehkä he olivat saaneet tiedon Lankamaailman infokirjeestä, joka lähetetään halukkaille.

Seuraavassa neuleillassa 23.10 on mahdollisuus saada "tukiopetusta", jos joku asia jäi epäselväksi. Illan varsinainen aihe on kyllä muuta, mutta minä varaudun opastamaaan enkä paneudu illan aiheeseen.
Kun neuleilta oli takana päin, päätin ruveta muokkaamaan tuplalapasten ohjetta hiukan paremmaksi. Muokkauksen aloitin oikeastaan jo, kun tein ohjeesta printattavan version neuleiltaa varten. Nyt luulen saaneeni ohjeen ainakin hiukan selkeämmäksi ja toivon sen palvelevan kiinnostuneita paremmin kuin entinen. Julkaisen sen tänään. Vanhan ohjeenkin säilytän, mutta sinne laitan kutsun ja linkin uuteen ohjeeseen.Käsityöohjeen laatiminen ei ainakaan näin harrastelijalle ole helppoa. On kovin vaikea sanoa selkeästi sanottavansa, että jokainen sen ymmärtäisi oikein.  Siinä menee aikaa ja tuntuu, että aivotkin ovat solmussa. Sokeutuu kirjoittamansa näkemiseen niin, että pitää pysäyttää työ ja jatkaa toisella kertaa. Mutta nyt olen sen tehnyt ja jään odottamaan, mitä kuuluu.  Minulle on kuitenkin ilo nähdä ja kuulla toistenkin tekevän ohjeellani "tuplia. Se minut saa ahertamaan ohjeen kimpussa.
Uusi tuplalapasten ohje löytyy heti tämän postauksen alta ja myöhemmin helposti klikkaamalla kohdasta Tunnisteet (oikeassa reunassa) Omat ohjeet. Sinne olen koonnut linkit kaikkiin kirjoittamiini ohjeisiin.

Tämän postauksen lapaset ovat osa vuosien 2010-2012 aikana tekemistäni tuplalapasista.


Hyvää lokakuista viikonloppua kaikille!8 kommenttia:

 1. Kiva, että illassa oli väkeä! :) Multa peruuntuikin se huovutuskurssi keskiviikolta, kun ope oli sairastunut, mutta olin kuntoutuksen jäljiltä niin jyrän alle jäänyt, että otin mielelläni illan levon kannalta. Eipä sinne varmaan enää olisi mahtunutkaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, joo, itseään pitää kuunnella ja lähteä uutta oppimaan vain silloin kun se tuntuu hyvältä. Olis sinne kyllä yksi Mari vielä mahtunut! :)

   Poista
 2. Kauniita tuplia ja ihanin värein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, parhaani yritän ja kaunista pukkaa tulemaan!!! :D

   Poista
 3. Kauniita ovat ja taatusti lämpimiä! Yhdet olen tehnyt ja toiveissa on tehdä lisää sitku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, joo, varmasti ovat ainakin kaksinverroin lämpimät tavallisiin lapasiin verrattuna. ;)

   Poista
 4. Kauniita tuplia. Enpä ihmettele , että lapasilta oli niin suosittu. Itse en ehtinyt paikalle mutta aion kyllä jossakin vaiheessa kokeilla tuplien tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, sinullahan on valmiit lapasetkin mihin verrata, jos kokeilussa syntyy ongelmia. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.