Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 25. lokakuuta 2013

Sytomyssyuutisia


OYS-alueen Sytomyssykeräykset
  Keskiviikkona kävin Oulun Lankamaailman neuleillassa ja sain mukaani kaksi isoa kassillista sytomyssyjä. 

Juhannuksen alla hain edellisen kerran ja nyt oli jo näin paljon kertyneitä, 139 myssyä kaikkiaan.  Hienoa!
Satsissa on monenlaisia neulottuja ja virkattuja myssyjä sekä yksi ommeltu trikoomyssy. On tummikakin värejä sekä paksumpia talvisia myssyjä. Enimmäkseeen tuttuja malleja, mutta yksi minulle sytomyssynä uusi, nimittäin ...


... tämä malli, jota jotkut sanovat korvamyssyksi. Näyttää kivalta ja on taatusti helppo tehdä, kun ei tarvitse miettiä kavennuksia, kunhan vain sileää kutoo.


Olen ilolla seurannut, miten täällä Oulun seudulla tehdään ja lahjoitetaan sytomyssyjä sairaaloihin syöpäpotilaille jaettavaksi.  Olen myös ylpeä, että kotiseutuni naiset (en tiedä yhdenkään miehen osallistuneen, onkohan joku) ovat ottaneet sytomyssyjen teon ihan sydämen asiakseen. Siltä minusta ainakin tuntuu, kun myssyjä kertyy aina vain lisää. Lämpimät kiitokset jokaisesta myssystä! Uskallan myös välittää kiitokset niin myssyn saajien ja kuin sairaaloidenkin puolesta.  Kiitos myös Lankamaailmaan, joka toimii edelleenkin sytomyssyjen vastaanottajana ja jakaa myös saamiamme lahjoituslankoja.


Ja täältähän löytyy lisätietoja sytomyssyilystä.9 kommenttia:

 1. Oi mikä määrä ! Vaikka kyllä kuulinkin omat myssyt vietyäni, että niitä oli siellä jo kaksi kassillista Sinua odottamassa :)

  Olen joskus tehnyt itselleni tuollaisen korvamyssyn - malli on mielestäni tavallista peruspipoa parempi (ainakin minun päässäni) ja myssy on tosiaan helppo tehdä. Sopii varmaan hyvin myös sytomyssyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, sinulta olikin monta nättiä myssyä. :) Korvamyssy on tosiaan niin mukavan näköinen, että ajattelin niitä tehdä itsekin sytomyssyksi. Pitääkin sovittaa omaankin päähän, miten malli minulle istuu. ;)

   Poista
 2. On se kyllä mukava, kun myssyjä vain kertyy mukavasti isommin kampanjoimatta. Tyttäreni opiskelijakaveri lähetti terveiset ja kiitokset äitinsä puolesta, joka oli ollut todella iloinen OYS:sta saadusta myssystä.

  VastaaPoista
 3. Hei Matleena. Kauniisti olet laittanut myssyt esille, värien ja neuleiden mukaan:) Minäkin olen tehnyt muutaman myssyn, mut olkapää vaivat estää neulomis- ja muutkin projektit. Koitan kuitenkin ennen joulua taas toimitella myssyt Satakunnan keskussairaalaan, omissa nimissäni. Olen vähän kysellyt, josko jotkut tahot alkaisivat tehdä, mutta, mutta, en ole saanut myöntyviä vastauksia. Harmi, kun täälläkin päin olis tarvetta myssyille.
  Mukavaa syksyn aikaa Sinulle:o))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontupa,voi harmi, että olkapääsi vaivaa ja estää käsitöiden teon. :( Kannattaisko haastaa vaikkapa sikäläisiä Marttoja tai muita naisporukoita sytomyssyjen tekoon. Ainakin täällä osa haastamistani porukoista on ottanut haasteeni vastaan.
   Sinullekin oikein hyvää syksyn jatkoa! :)

   Poista
 4. Tuostahan löytyi tutunnäköisiäkin myssyjä joukosta. :) Heinä-elokuun vaihteessa vein Lankamaailmaan ison läjän myssyjä (näin äkkiä laskettuna tunnistin tuosta pinosta omiksi tekeleikseni 27 kpl), joten kiva juttu, kun ovat nyt lähteneet eteenpäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan omasta blogista tarkistaa, että kyllä niitä olikin 35 kpl, joita kesällä vein, ja luultavasti löysin toisella laskemisella noista sinun kuvistasi loputkin. ;) Olen jo kerennyt unohtaa, millaisia myssyjä sitä on puolikin vuotta sitten tullut tehtyä. :)

   Poista
  2. MariJ, minäkin olin tunnistavinani tuosta kasasta ainakin osan sinun myssyistäsi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.