Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 21. lokakuuta 2013

Vaihteeksi myssy


Talveen täällä varaudutaan tekemällä lämpöisiä asusteita, toisille, ei itselle.  Mukavan talviselta sää tuntuukin, on lunta ja pikku pakkasta.
Kuvan myssy valmistui pari päivää sitten ja matkasi tänä aamuna Kokkolaan tyttären opiskelukaverille.  Nyt täällä odottelen tietoa, sattuiko myssystä sopivan kokoinen vai menee homma uusiksi.  Ei haittaa, vaikka menisi uusiksikin, niin mukava tätä myssymallia on tehdä. Ja nopeasti työ etenee ja valmista tulee.

Mallihan on ihan tavallinen perusmyssy, johon nappasin mallineuleen täältä Naisen neulemyssystä.
Muuten tein omaan tapaani.
Lankoina oli saajan valitsemat Reggae ombré (100% merinovilla) ja Gjestalin Janne. Ensinmainuttua kului n. 40 g  ja Jannea n. 35 g, yhteensä siis 75 g. 
Puikot 4 mm pyörö ja sukkikset kavennuksissa, joilla silmukoita 88 ennen kavennuksia.Kavennukset näyttävät tältä. Kahdeksassa sektorissa kavensin, ensin joka toinen kerros kunnes noin puolet silmukoista oli jäljellä, jätin välikerrokset pois.

Minulla on itselläkin yksi tällä mallilla tehty myssy, jota käytin viime talvena paljon. Myssy on lämmin vuorittomanakin ja istuu hyvin päässä. Nyt olen miettinyt, teksinkö toisenkin samanlaisen mutta eri värisenä. Jää nähtäväksi, sillä päätöstä en ole vielä tehnyt.


Mukavaa talvista viikkoa!  Vaikka sääennusteiden perusteella voi olettaa syksyn taas palaavan.

21 kommenttia:

 1. Kaunis myssy, malliltaan ja väriltään. Kyllä pitäisi sukkien lisäksi alkaa kutoa vanttuita ja pipoja ja kaulaliinoja talven varalle. Minusta on tosi mukava, kun saatiin jo lunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kunpa vain tämä lumi pysyisi. :) Mutta ennusteet puhuvat kyllä toivettani vastaan.

   Poista
 2. Kiva myssy, minäkin pisitn tänään myssyn päähän ekaa kertaa. -7 pakkasta aamulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, hui yhtä kylmää oli meilläkin aamulla, mutta päivällä jo pari astetta plussalla. Talven ensimmäiset kylmät tuntuvat aina tosi kylmiltä, vaikka sitten myöhemmin samat asteet ei miltään.

   Poista
 3. Kaunis sinun myssy, antaa vaikutuksen kuin tuo punainen osa olisi oikein pehmoinen!
  Mie pidän niitä muotoilemiani baskereita., menevät ihan hyvin korvillekin, kun laittaa "potan" päähän. Koiruli ei välitä miun myssyn mallista, persoonallista ite sanon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontupa, sellaista päähinettähän on mukava käyttää, mikä tuntuu omalta ja mieleiseltä. Ja saa olla persoonallinenkin. ;)

   Poista
 4. Tämä on kyllä tosi kiva malli! itsellenikin neuloin viime talvena Novitan ohjeella korvaläpällisen version. Harmittaa vaan, että en silloin onnistunut löytämään Puron Takkatuli-lankaa ja käytin sitten Luumupuuta. Ihan kiva siitäkin tuli. Täällä minun piponi (toivottavasti linkitys onnistui.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Silmukkainen, minä olen tehnyt vain tätä samaa omaa versiotani, osan Purosta, osan jostain muusta langasta. Yhden jopa kahdesta yksivärisestä eikä siitäkään tullut ollenkaa hassumpi.

   Poista
  2. Niin ja linkityksesi onnistui, kävin katsomassa ja jätin kommentinkin. :)

   Poista
 5. Kutkuttavan hieno! Pitää kyllä kokeilla itselle, kunhan tämä sukkasouvi loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, sinä niin ahkearsti sukkasatoilet! :) Minä olen kai jonkinlainen joukonpetturi, kun innostuin tekemään muutakin välillä, mutta vieä ehdin mukaan.

   Poista
 6. Sinulta näitä taidokkaita neuleita syntyy solkenaan. Tämäkin niin kaunis myssy ♥ Tuo malli voisi olla hyvä tämmöiselle isopäisellekin, jolle ei kaikki myssyt istu ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, minusta tämä malli on sopinut monelle sellaiselle, joille ei tahdo löytyä sopivaa myssymallia. :)

   Poista
 7. Onpa tosi kivan näköinen myssy, saattaisin tehdä tuollaisen itsellenikin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.