Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kämmekkäät ja sytomyssy


Vajaa viikko sitten sain ihanan arpajaispalkinnon, josta kerroin täällä.  Siinä oli mm. punaista pehmeää lankaa ja ohje rannekkeisiin kyseisestä langasta. Sehän on tietenkin suora vihje, että teepäs itsellesi sellaiset.  Ja niin tartuin heti kohta toimeen ja nyt voin esitellä Carmen-kämmekkääni. 


Ei niistä siis tullut rannekkeita vaan kämmekkäät. Tein peukalot ja muutenkin ohjeeseen pieniä muutoksia, mutta ne eivät ole oleellisia.
Lanka Carmen by Bremont (80% baby alpakkaa, 20 % mulberry silkkiä)  ja sen menekki oli 30 g. joten hieman jäi "siemeneksi" 50. g:n kerästä.
Puikot ohjeen mukaiset 3  mm sukkikset.

Lanka on minulle uusi tuttavuus ja voinpa hehkuttaa sen ihanaa pehmeyttä ja hyvää neulottavuutta. Tämä pitää muistaa, kun tarvii jotain tosi pehmeää ja kutittamatonta lankaa.  Ja mallikin oli kiva lehtikuvioineen, tykkään näistä.Tässä kuvassa on väri lähempänä todellista.Sitten olikin taas sytomyssyn vuoro.  Niitähän olen päättänyt tehdä useita ystävänpäivään asti eikä intoni vielä ole loppunut.Perusmyssy Ystävänpäiväkeräykseen OYS:aan. Aloitus 3 mm:n pyöröpuikolla 96 s aina oikein neulosta 8 kerrosta. Vaihdoin puikoksi 3.5 mm vahvuisen pyörön ja lisäsin samalla työhön 8 silmukkaa. Kudoin oikeaa 7 krs, minkä jälkeen 1 krs nurjaa, kullakin värillä aina kaksi kerrosta. Korkeuden ollessa n. 14cm aloitin kavennukset tasavälein 8 kohtaa ja sopivassa kohtaa otin työhön 3.5 mm:n sukkikset.
Langat löytyivät jämälankalaatikostani: Novitan Puro Batik ja Hjerte Garnin Bommix Bamboo (70% bambua 30% puuvillaa), joiden yhteismenekki oli 55 g.
 Näistä langoista se syntyi: vajaa kerä Bommixia edessä ja takana Puro Batikia kolmessa pikkukerässä ja niiden keskellä joku tunnistamatta jäänyt keränen.
Jäljelle jääneet keräset vasemmalta alkaen Bommix, sen yläpuolella se tunnistamaton (joka jäi käyttämättäkin) ja oikealla Puro Batikien loput.  Näistäkin siis jäi "siemen" seuraavaan jämälankamyssyyn.
Oikeaa talvea on nyt jatkunut viikon päivät. Alkuun oli kireääkin pakkasta mutta nyt on hiukan lauhtunut eikä kylmyys enää tunnu niin armottomalta. Mutta niinhän se on joka vuosi, että ensin kylmä tuntuu tosi kylmätä ennen kuin siihen tottuu. Lunta on ajankohtaan nähden vähän, mutta on sentään maa valkoisena ja hiihtäjät pääsevät hiihtämään.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille täällä poikeaville!
18 kommenttia:

 1. Hienoa: sinä teit jo kämmekkäät! Minun lanka ja ohje odottaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neili, lanka houkutti minua niin paljon, että heti piti päästä kokeilemaan. :)

   Poista
 2. Onpa kaunis malli noissa kämmekkäissä.
  Tsemppiä sytomyssyjen ystävänpäiväkampanjaan!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kämmekkäät, väri ja malli molemmat niin kauniit. Eipä mene enää kovin kauan, kun noilla tarkenee jo ulkonakin ♥
  Tuosta sytomyssystä minä tykkään. Simppeli malli pienillä tehosteilla ja värit sopii niin kauniisti toisiinsa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, minä olen yllättynyt, miten kivoja myssyjä saa näistä raitalankojenkin jämistä. Eilenkin sain valmiiksi yhden kivan, jota empien aloitin. :)

   Poista
 4. Hei vaan, voi miten kauniit neuleet ja ihanat värit. Mukavaa torstaita sinulle.

  VastaaPoista
 5. Onpa todella kiva väri ja voin vaan kuvitella lanan pehmeyden.

  VastaaPoista
 6. Mistä saisin näiden kämmekkäiden ohjeen? Ovat tosi kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, ohjeen sain Susulta arpajaisvoittona ja luulen, että Susun liikkeestä ohjetta ja lankaa saa. Liikkeen nettisivut löytyvät täältä http://www.anjalin.net/

   Poista
 7. Ihailen myssyvauhtiasi ja taas niin kaunis valmiina! Kämmekkäät ovat aivan superhienot! Tänään olisi tarvinnut nahkahanskojen päälle kämmekkäät, oli tosi kylmä. Illan mittaan on pakkanen lauhtunut, mutta tilalle on tullut pureva viima....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, kämmekkäät nahkahanskojen päällä kyllä lämmittävät ihanasti. Näitä en tosin vielä ole raskinut käyttää. ;) Meillä nyt aamulla mittarissa -6.3 eikä vielä näytä tuulevan, mutta ennusteen mukaan sitä on luvassa tälle päivälle.

   Poista
 8. Kivoja nuo raitamyssyt, pitää hyödyntää tuota. Kauniit kämmekkäät ja mikä väri, käyttöön vaan;)

  VastaaPoista
 9. Maria, minä jaksan aina vain ihmetellä ja ihailla näitä raitamyssyjä. Yksivärisistäkin langoista saa kivoja, kunhan värit sointuvat keskenään. :)

  VastaaPoista
 10. Kiva kun tykkäsit Carmenista! Mun mielestä se on ihanin lanka, mitä puodista tällä hetkellä löytyy...
  Jämäraitamyssyt on mukavan näköisiä. Ittekki kokelin mut ei tullu yhtään noin nättiä.

  VastaaPoista
 11. Susu, heh, oon minä tämän nähnyt ennenkin, mutta onpa näköjään jäänyt vastaamatta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.