Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Omat rinsessat


Minä suunnittelin tekeväni tänään ensimmäisen sytomyssyni ystävänpäiväkeräykseen, josta kerroin edellisessä postauksessani.  Mutta piti ottaa aikalisä, kun alkoi vastustaa. Uusi malli, jota kokeilin, ei sujunutkaan kuin strömsössä ja se sai jäädä jäähylle. Vai minäköhän se olin, joka joutui jäähylle! :D  No sen verran kuitenkin, että jätin työn odottamaan huomista ja sitten katson tilannetta uudestaan.


Niinpä minulle jäi mukavasti aikaa esitellä alkaneen vuoden ensimmäinen valmistunut työni, kämmekkäät itselle. Eilen valmistuivat hieman mukaillut Rinsessa-kämmekkäät, joiden alkuperäinen ohje löytyy täältä Ullasta.
Lanka on vyötteettömältä kerältä, jonka olen saanut kierrätyksenä ja on luullakseni Nallea.
Langanmenekki 45 g näihin S-kokoisiin kädenlämmittimiin.
Silmukkamäärä ohjeen mukaan ja puikot 3 mm:t sukkikset.
Halusin tumansiniset kämmekkäät sinisen palttooni seuraksi, mutta kyllä näitä oli ajoittain hankala tehdä, kun en tahdo näitä tummia värejä enää erottaa.  :(  Sen se vanhuus tekee.  Tai erotan minä, mikä väri on kyseessä, mutta en näe kunnolla neuletta.  Voi siis sanoa, että teen "käsikopelolla". Onneksi tällaiset helpot mallit voi tehdä niinkin.  Väri on hyvin tummansininen ja tässä kuvassa lähinnä oikea ainakin minun näytölläni. 
Käsiselän puolelta näyttää kuten ohjeessakin, mutta...
...kämmenpuolen halusin sileän.

Olen ollut yllättynyt, miten paljon kämmekkäät lämmittävät tavallisten nahkahanskojen päällä käytettyinä. Pakkasella autolla ajaessa ovat hyvinkin tarpeen, mutta ainakin tämmöisenä talvena ovat riittäneet muutenkin ihan hyvin.Hyvää sunnuntaita ja loppiaista!
22 kommenttia:

 1. Nätit, ja totta puhut, lämmittävät nahkasormikkaan päällä ja voi käyttää autolla ajaessa. Mullakin useita ja käytössä vuorotellen.
  Vai vastusti sulla, mielenkiinnolla jään odottamaan mitä sieltä onkaan tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, juu-u, vastusti sen verran, että purkuun meni ja uusi malli kehiin, mutta perästä kuuluu. ;)

   Poista
 2. Kauniit ovat. Ja pakko sanoa, et olet ne ansainnut! Niin paljon kun teet hyvää muille niin joskus on syytä hemmotella myös itseäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, kyllä sitä aina itsellekin tulee jotain tehtyä. Voipa sanoa, että enemmänkin kuin olisi tarpeen. On nääs kasapäin sukkia, lapasia ja näitä kämmekkäitäkin ja monta huivia. Ja veikkaan, etten ehdí elinaikani niitä kaikkia kuluttamaan loppuun, vaikka ei minulla ole tarkoitus kuolla vielä aikoihin. ;)

   Poista
 3. Kauniit ovat; rinsessa on yksi suosikkimallineuleistani.

  VastaaPoista
 4. Kauniit rinsessat ja oikeassa oot, että lämmittää todella hyvin nahkahanskojen päällä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepsi, en siis ole ainoa tämän tavan käyttäjä. :)

   Poista
 5. Nätti tuo malli.
  Sama vika "Rahikaisella", ei tahdo millään nähdä noita tummia lankoja neuloa. Välillä tarttee tosiaan käsikopelolla neuloa.
  Ai niin - näkyy Toripolliisit onnistuneen myös tuplina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, taitaa moni muukin ikääntyvä käsityöntekijä potea samaa vaivaa. Sen mukaan minä aina yritän valita värit. Myös toripolliisit saivat grafiitin harmaata mustan sijaan juuri sen takia. ;)

   Poista
 6. Kivat kämmekkäät, minullakin on kylmät kädet täytyy jopa telkkaria katellessa olla kämmekkäät käjessä ellei ole kutomus. Oletko käyttänyt otsalamppua tummaa kutoessa, minun täytyy katella sillä on aika kätevä. Terveisin Tuulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikki, kiitos vinkistä, otsalamppua täytyy kokeilla. :) Hyvä työvalo minulla on työtuolini vieressä, mutta ei riitä.

   Poista
 7. Onpa nätti malli. Itse haaveilen myös kämmekkäiden tai kuten meilläpäin sanotaan räpikkäiden tekoa.
  Se sormien kohdan neulominen mietityttää, kun muistissa on kouluajan sormikkaiden neulonta, lanka mustui ja puikot taipui, opesta ei tiennyt kiukkuaako vai nauraako. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu, nämähän loppuvat jo rystysten kohdalle, joten eipä ollut huolta sormiosuuden kutomisesta. Niistä en minäkään tykkää ja vältänkin mahdollisuuksien mukaan. :D

   Poista
 8. Hei Matleena! Nyt olis aika tehdä "tainat" kun Herra Hassu Tassu Kissanen valitsi sut yhdeksi Susun Silmukoiden palkinnonsaajista! Onneksi olkoon! Jos nyt et kuitenkaan heti lähde reissuun niin laitatko mulle sähköpostiin osoitteen niin saadaan yllätyspaketti matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, voi kiitos sinulle ja Tassu-herralle! :) Kuten taisit arvatakin, en nyt juuri ehdi tekemään "tainoja", joten laitan sulle s-postia.

   Poista
 9. Onneksi olkoon arpajaisvoitosta.
  Kauniit kämmekkäät teit ja tuohon näköhommaan minulla ainakin auttaa päivänvalolamppu, sen kanssa onnistuu myös ommella mustaa kangasta mustalla langalla käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, piti suositella KIRKASvalolamppua, päivänvaloja nyt on varmaan ne muut.

   Poista
  2. Lea P, ai kirkasvalolampusta voisi olla apua. Pitääpä hankkia sellainen, jospa saisin tilanteeseen apua. Kiitos tiedosta, Lea! :)

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.