Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Viime vuoden viimeiset


Vuosi vaihtui taas kerran. Hurjan monta uutta vuotta olenkin vastaanottanut. Ehkä siitä johtuu, etten enää kamalasti jaksa innostua juhlimaan sitä.  Meillä ei olekaan enää pitkään aikaan mitään juhlia pidetty, ei valettu tinoja, ei ammuttu raketteja...  Ei nytkään.  Hiljaisesti vietimme iltaa, mies katsoi telkkaria ja minä pääasiassa lueskelin. Ja hyvin vuosi vaihtui.  


Tänään kuvasin viime vuoden viimeiset käsityöni, vaikka ei tänäänkään kunnon valoisaa päivää saatu kuvausta helpottamaan. Uutta lunta eilen sentään tuli sen verran, että se valaisee hiukan. Mutta nurmikolla heinien kärjet näkyvät lumen seasta.

Jo jouluaaton aattona valmistuivat nämä Fredrika-sukat kokoa 38.  Maksuton ohje löytyy Ravelrysta suomeksi ja englanniksi.  
Lankana minulla oli joulunpunaista 7veikkaa, menekki 105 g
Ohje on kirjoitettu pyöröpuikolla tehtäväksi, mutta taas tikutin sukkapuikoilla kuten ennenkin. Niiden vahvuus oli 3.5 mm.
Tykkään tehdä Fredrikoita, nämä ovat ainakin kolmannet Fredrikat ja tuskin jäävät viimeisiksi.  Näitä tehdessä ei pitkästy, kun joka kerroksella tulee palmikon kierto paitsi kärjessä.Seuraavaksi valmistui eilen puolilta päivin tuplalapaset Toripolliisi-kuviolla.  Muistat ehkä, että minä kerroin taannoin täällä Toripolliisi-lapasten voittaneen Paikkakuntien lapaset -kilpilussa. Sittemmin ohje oli Suuri käsityökerho-lehdessä, josta minäkin ohjeen sain.  Heti lapasten kuvan nähtyäni tiesin, että sellaiset haluan tehdä.
Lehden ohjeesta otin vain kaavion ja muuten toteutin nämä oman tuplalapasohjeeni perusteella.  Uutena kokeilin lapasiin suoraa vartta resorin asemesta. Suoraan varteenkin sain kimmokkeen TiiQlta, joka esitteli Tassutellen-lapasensa täällä.  Häntä siis apinoin taas kerran, kiitos TiiQ!

Toripolliiseihin käytin Gjestalin grafiitin harmaata Siljaa ja HjerteGarnin luonnonvalkoista Mini Vital -lankaa, joiden yhteismenekki oli näihin M-koon lapasiin 95 g.
Puikot olivat alusta loppuun 2.5 mm:t, mutta alku ennen onteloneuleeseen siirymistä olisi kannattanut tehdä 3 mm:llä.
Silmukoita työssä 48, kaaviossa 24 (jätin ohjeen kaavion reunimmaiset silmukat pois) ja kämmenen puolelle tein vain "palikoita".
Tässä kuvassa värit lähinnä todellisia minun näytölläni. 

Suoran aloituksen tein näin: loin silmukat apulangalla ja neuloin valkoisella oikeaa 9 kerrosta, sitten harmaalla 1 krs oikein, 1 krs nurin ja 10 krs:ta oikein.  Purin apulangan pois ja poimin valkoiset silmukat yhdistäen ne harmaiden kanssa ja jatkoin onteloneuleena.


Saman tien, kun sain toripolliist valmiiksi, jatkoin kesken jääneitä sukkia.  Ne olin aloittanut jo ennen lapasia, mutta lanka loppui kesken ja jäivät siis odottamaan kauppareissua.  Kyseessä oli onneksi vain Nalle-lanka ja sitähän saa meidän ruokakaupastakin.
Eilen iltapäivällä valmistuivat nämä neljännet Fischernetze-sukkani kokoa 39. Ilmaisohje löytyy täältä. Kantapää tavallinen vahvistettu ja kärjessä sädekavennus.
Silmukoita ohjeen mukaiset 64, jotka  hiljalleen vähensin jalkaterän 56. silmukkaan.
Lanka on siis Nallea ja sen menekki oli 105 g.
Puikot 3 mm:n sukkikset.Nämä sukat menevät lahjaksi entiselle työkaverilleni ja ystävälleni. Olen vuosia sitten  -jo ennen blogiaikaani-  tehnyt hänelle sukat, joista hän hiljattain kertoi tykänneensä kovasti ja käyttäneensä niitä niin paljon, että sukat oli teritetty jo kertaalleen ja parsittu niitä uusiakin teriä moneen kertaan.  Niinpä päätin tehdä hänelle uudet sukat, kun synttäripäiväkin on alkuvuodesta. Muistaakseni ne entiset sukat ovat Nallea, mallista ei kyllä ole minkäänlaista muistikuvaa, mutta ehkä nämä "kalaverkot" kelpaavat.Hyvää jatkoa nyt alkaneelle vuodelle!16 kommenttia:

 1. Niin kauniita sukkia ja lapaset!Tuo lapasmalli alkaa aina hymyilyttämään minua, kun sen näen.
  Meillä ei lunta ole ja viimeyönäkin (kuten useimmat päivät viimeaikoina, myös tänään) lämmintä oli viiden plusasteen paikkeilla ja välillä ripsi vettä vähäsen. Vaan niinpä se vuosi vaihtui yhtä rauhallisesti kuin teilläkin.
  Hyvää ja käsityörikasta alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, plusasteilla mekin ollaan edelleenkin, tosin vain 0.jotain, mutta lunta on vielä hieman ja loskaa. Mutta ehkä saadaan vielä kunnon talveakin, kun uusi vuosikin alkoi. :)

   Poista
 2. Ai kun sinä olet ahkera. Ihailen! Mainiot nuo polliisilapaset samoin kuin sukat. Kaikkea kaunista hyvää tulevalle vuodelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annikainen, sinullekin kaikkea kaunista ja hyvää alkaneena vuonna! :)

   Poista
 3. Onpa kivat nuo Fredrika-sukat. Pitääpä kokeilla! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inna Vaara, näin ne hyvät ja kauniit mallit innoittavat aina uusia tekijöitä! ;)

   Poista
 4. Kauniita sukkia! :) Meidänkään perheessä ei välitetä mistään uuden vuoden "vastaanottamisesta", ihan tavallinen ilta oli, minullakin vuosi vaihtui ihan huomaamatta äänikirjan ja käsityön parissa, kelloa katsoin edellisen kerran yhdeltätoista ja seuraavan kerran kaksikymmentä yli puolen yön. :) Käsityön iloa sinulle tähänkin vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, samoin sinulle käsityön ja kaikkea muutakin iloa tänä vuonna! :)

   Poista
 5. On kyllä mukavat nuo Toripoliisi-tuplat ja ja kauniit Frerika sukat. Meidän vuodenvaihde kului myös rauhallisesti kotona kahdestaan..;) Nuorilla on jo omat kaverinsa ja oman menonsa ja vietimmekin illan vieretyksin sohvalla musiikkia kuunnellen ja telkkaria katsoen ja samalla nautimme pari lasillista hyvää punaviiniä. Punaviiniko se lie oli, joka väsytti, mutta sinnillä piti valvoa, että sain toivottaa miehelleni tasan kello 24. Onnellista Uutta Vuotta. :) Kaikkea Hyvää Tulevaan vuoteen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kyllä vuosi vaihtuu juhlimattakin, sen olen jo vuosia, vuosia sitten huomannut. :)

   Poista
 6. Heipparallaa! Minä olen saanut paljon vinkkejä täältä sukkiin... joita inhoan kutoa, mutta aina joku kiva malli koukuttaa :) Eli esimerkkisi mukaan täältä löytyy jo Kalajoet ja Fishernetzet (valmistuivat viime yönä juuri ja juuri vanhan vuoden puolella!). Just mietin, että mitä seuraavaksi ja taitaapa nuo Fredrikat hypätä puikoille.... ps. Kukkalapaset on kovia reissaamaan - ihan emännän mukana, mutta aina joku koittaa kopata ne itselleen :) Yhdenkin yön olivat Kiimingissä ja yhden Haukiputaalla... Taidanpa opetella tekemään nekin, niin ei ole kateelliset liikkeellä! Ihanaa uutta vuotta! T. Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka, jokohan ovat Fredrikat puikoillasi! ;) Ja sitten seuraavaksi tuplalapaset!!! Joko lähetän kaavioita? Koira ja heppakin löytyvät nyt, tosin eivät vaikuta oikein hyviltä.

   Poista
 7. Hyvää alkanutta vuotta! Kauniita sukkia ja hauskat toripoliisit. Meillä vuosi vaihtui häitä juhliessa, joten olipahan ainakin erilainen vuodenvaihde:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, häät vuoden vaihtuessa, siinähän onkin mainio aihe juhlia. :)

   Poista
 8. Ihanat nuo Toripoliisi-lapaset!

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.