Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 14. tammikuuta 2014

Tehtailin sytomyssyjä


Ystävänpäivä on kuukauden päästä ja siihen asti minulla on tarkoitus paneutua sytomyssyihin. Teen niitä itsekin mahdollisimman paljon ja pyrin innostamaan muitakin osallistumaan keräykseen. Omien tekeleideni lisäksi esittelen täällä myös muiden tekemiä sytomyssyjä, mutta tällä kertaa on vuorossa omiani. Nämä olen tehtaillut viikonlopun tietämissä.Kahdesta kerästä Puro Batikia sain nämä kolme myssyä, joista nuo kaksi vasemmalla olevaa perusmyssyä esittelin jo pari postausta sitten. Nyt ne saivat seurakseen kolmannen hiukan eri mallilla.
 Malli Hile-pipon muunnelma, jonka ilmaisohje löytyy Ravelryssa
 Lanka Puro Batik, jonka menekki oli 70 g
Silmukoita  taisi olla 100  
Puikot 3.5 mm:t pyörö ja sukkikset   

Mielestäni Hile-pipo sopii mainiosti myös sytomyssyksi ja vaikka ohje on kirjoitettu  paksummalle langalle, niin se on helppo muuntaa ohuemmallekin langalle.          Lauantain iltapäivällä kaivoin esille muistaakseni jo loppukesästä ostamani trikoon palat ja saumurin.  Niinpä syntyi nopsaan yhdeksän sytomyssyä, viisi apinakuviolla ja neljä kukkaista.  Hiukan malleja muuntelin, mutta pääasiassa tein tämän oman ohjeeni mukaisesti.

Lauantai-illan mittaan kaivoin vielä lankalaatikkoani ja sieltä valikoitui minulle ennestään outo lanka Novitan Maxi, josta en muista mistä se on minulle tullut, ehkä lahjoituksena. Maxia oli minulla kaksi kerää á 100 g ja se on melkoisen paksua, joten oletin saavani siitä yhden myssyn.  Illan mittaan loin silmukat, kudoin myssyn kavennuksiin asti ja seuraavana aamuna sitten valmiiksi..
Malli oma perusmyssy, jossa vuorottelevat viisi sileää kerrosta ja yksi nurja kerros
Lanka Novitan Maxi (100% puuvilla), menekki 65 g
Silmukoita resorissa 56, sileässä osuudessa 64
Puikot pyörö 5.5 mm ja sukkikset 5 mm:t (kun ei löytynyt samaa kokoa)
Kun sain myssyn valmiiksi eikä lankaa ollut kulunut kuin vajaa kerä, niin toinen samanlainen hiukan isompana puikoille.  Nyt lankaa meni vain 75 g, joten minulle jäi nyttönen Maxia vielä keränen.


Yllätyin valmiiden myssyjen pehmeydestä. Lanka kun on tosiaan aika paksua, niin oletin siitä tulevan kankeamman myssyn. Ovat siis hyviä sytomyssyjä.


Tehtailu jatkuu, joten palaan tästä koneelta lankojeni ja puikkojeni pariin.  Hyvää talvista viikkoa sinulle, vieraani!  Meillä pakkannen helisyttää tuolla -20 asteen tietämillä.21 kommenttia:

 1. Olet ollut todella ahkera. Kauniita myssyjä!
  Täällä Uudellamaalla on myös kunnon pakkasilma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti, kiitos! :)
   Saatiin kai koko maahan pakkasilmat.

   Poista
 2. Kivoja myssyjä kaikki, mutta tuo apinakuosi on yliveto:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minuakin tuo apinakuosi viehättää erityisesti. :)

   Poista
 3. Hienoja myssyjä taas. Nuo paksummasta langasta neulotuthan voivatkin olla oikeasti aika käyttökelpoisia näin pakkasella. Sehän palelee hiuksetonta päätä helpommin niin ois tarpeeksi lämmin viimaan ja pakkaseen tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, ainakin tämmöinen pehmeä lanka tuntuu käyvän hyvin sutomyssyyn, vaikka on paksua. :)

   Poista
 4. Nättejä myssyjä! :) Mulla ei ole tällä hetkellä puuvillalankojen jämiä, niin en varmastikaan ystävänpäiväksi tee myssyjä ollenkaan. Yleensä olen tehnyt niitä sitten kesällä, kun olen ensin saanut tehtyä uusia kesäneuleita puuvillalangoista, jämät päätyvät sitten myssyiksi. Pakkasen kuivattamilla käsillä on nyt mukavampaa työstää pehmoista villaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, älähän huoli, kyllä sytomyssyjä tarvitaan kesälläkin. Ja Lankamaailma jatkaa keräyspaikkana edelleenkin. :)

   Poista
 5. Hei Matleena. Sie oot tehnyt jo monta kaunista sytomyssyä, oikein mukavaa kun sait vaihteen päälle:) Miul on pari myssyä valmiina, pikkasen tuntuu toinen olkapää sytkyttelevän, kuhan ei herkiä kipuilemiin asti. Olen koittanut vaan hiljalleen toimia.
  Menen helmikuun alussa Poriin silmäpolille, saa nyt nähdä onko miulla Poriin viemisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, joo minulla on nyt sytomyssyvaihde päällä. ;) Hyvä niin. On kyllä hienoa, kun sinä huolehdit sinne Poriin myssyjä. Taidat melkein yksin myssyttää hiedät vai tekeekö sinne joku muukin? Minä en ainakaan muista kuulleeni.

   Poista
 6. Kivat myssyt, meillä täällä etelässä aloitettiin myös myssyily tutun porukan kanssa ja uusiakin neulojia ilmestyi porukkaan, tapaamme Saunabaarissa Maunulassa aina parittoman viikon maanantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, kiva kuulla! :) Voiko teidän porukkaa mainostaa?

   Poista
 7. Tehtailu onkin oikea sana! Kauniita myssyjä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 8. upeita myssyjä paljon :) Meilläpäin ei ole tarvetta myssyihin lainkaan, sanoivat sairaalassa että on vielä paljon jäljellä :) Taidankin tikutella teille muutaman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, tuo kuulostaa hyvältä, että lähettää muualle, kun oman alueen sairaala ei tarvii. :)

   Poista
 9. Onpa hauskan väristä tuo Puro Batik, ja muutenkin niin kivoja myssyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepsi, Puro Batikissa on useita kivoja värejä, joista saa varsinkin neulomalla kivoja raitoja myssyihin. :)

   Poista
 10. Oletpa saanut monta mukavaa myssyä lyhyessä ajassa valmiiksi. :) ..trikoomyssyjäkin ja nuo Novitan Maxi myssytkään ei yhtään hassumpia ja niitä ainakin tulee nopsaan. Tuollaisen Hilemyssyn voisin itsekin kokeilla tehdä.

  VastaaPoista
 11. Seijasisko, Hilemyssyä on kiva tehdä ja tulee mukava myssy, vaikka on yksinkertainen tehdä, suosittelen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.