Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 11. tammikuuta 2014

Tossukat välityönä


Pari postausta sitten kerroin käyneeni visiitillä Eeva-Riitan luona.  Otin sinne mukaan omat tossukat taatakseni, että herkästi palelevat jalkani pysyisivät lämpiminä. Sellaiset omatekoiset tossukat, joita käytän ympäri vuoden ja joita vakikävijät ovat nähneet täällä useaan otteeseen.  No, Eeva-Riitta ei ollut nähnyt sellaisia aiemmin ja ihasteli niitä kovin. Minähän näin hänessä potentiaalisen tossukan käyttäjän ja kysäisin, haluaisiko hän samanlaiset.  Ja sain myöntävän vastauksen.  :)  

Nyt voin esitellä valmiit tossukat, jotka lähtevät alkuviikosta saajalleen. Omalla mallillani Tossukat kärjestä aloittaen (ohje täällä) kokoa 39
 Lanka 7veikan jämiä ja pari nyttöstä Isoveli-lankaakin
Langanmenekki yhteensä 105 g
Puikot 5 mm sukkikset ja virkkuukoukku 4.

 Tossukoita on minusta mukava tehdä. Ne valmistuvat nopeasti kaksinkertaisesta langasta tehtyinä ja lisäksi niissä voi leikitellä väreillä ja käyttää pieniäkin jämäkeriä.  Näihin tossukoihin valitsin raitalangaksi 7veikan Polkkaa (väri 277) ja pareina sille oli kolmea eri yksiväristä lankaa. Kärkeen tuli muutama kerros ruskeaa lankaa, jota oli vain pieni kerä ja luulen sen olleen Isoveli-lankaa. Sen loputtua jatkoin ensin mustalla ja sitten sinisellä 7veikalla. Aukkoihin virkkasin punakirjavalla langalla, vyötteettömällä Isoveljen vahvuisella, kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ja kukkaset punaisesta 7veikasta.  Ja kaikki siis jämälankoja, mutta vain ruskea ja musta kerä loppui kokonaan.


Sytomyssyjä Ystänpäiväksi 2014
 Ja nyt takaisin sytomyssyjen pariin, sillä niitä on tarkoitus tehdä urakalla ystävänpäivän keräykseen.8 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.