Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pässinpökkimää puuvillaisena


Viikko sitten tutkailin täällä Villaviidakko-blogissa kivannäköisiä "pässinpökkimiä" jotka blogia emännöivä Emma oli tehnyt opinnäytetyötään varten.  Ja niiden malli imaisi minut heti mukaansa ja juoksutti tuota pikaa marketin lehtihyllylle hakemaan Modaa 1/2014, jossa on julkaistu pässinkökkimien ohjeet (n:ot 42-45). Pian ensimmäinen ohjeella tekemäni pipokin valmistui, tosin ei villalangasta. Malli Pässinpökkimä-pipo ohje n:o 44 Moda 1/2014
Lanka Novitan Tennesee, jonka menekki oli 75 g
Puikot 3.5 mm:n pyörö (50 cm), aloituskerroksissa 3 mm, ja sukkikset
Silmukoita lisäsin 8 silmukkaa ohjeen mukaiseen määrään

Muokkasin ohjetta myös mieleisekseni aloituksen osalta ja tein 8 kerrosta aina oikein neulosta kaksinkertaisen alun sijaan. Tuntui, että tämä aloitus sopii paremmin kovahkolle puuvillalangalle.  Muuten mentiin ihan ohjeen mukaan.


Tämä pipo menee sytomyssyksi OYS:n ystävänpäiväkeräykseen. Malli on minusta kiva ja tulen jatkossakin tekemään niin näitä myssyjä kuin ainakin lapasia tällä kuviolla.  Tosin pehmeämmästä langasta kuin Tennesee.

Kiitos, Emma! Tykkään mallin siksak-kuviosta ja selkeästä ohjeestasi.Seuraavaksi sitten taas jämälankamyssy, joita täällä on esillä vähän väliä. Materiaalia nimittäin on vielä tämänkin myssyn jälkeen.  Lisäksi minusta on näitä kiva tehdä, kun alkaessa ei tiedä, miltä valmis myssy tulee näyttämään, ja saa seurata värien leikkiä työn edetessä.
Malli perusmyssy vihreän ja keltaisen sävyisistä Puro Batik -langoista
  Langanmenekki yhteensä 50 g
Silmukoita 104 s,  puikot 3 ja 3.5 mm (pyöröt 50 cm ja sukkikset)
Mitäs muuta tästä! Noo tykkään taas väreistä ja villistä raidoittumisesta. Tarkoitukseni oli tehdä tähänkin nurjia kerroksia sinne tänne, mutta ne unohtuivat.
Pikku aurinko loistaa päälaella.

Tämäkin keväisen värinen myssy menee OYS:aan sytomyssyksi.Näistä väreistä n:ot 823 ja 833 tein tämän myssyn. N:o 833 on kai parin vuoden takaa olevaa väriä ja se taisi nyt loppua minulta tähän myssyyn, mutta muita jämiä löytyy.Näiden jälkeen aloitin ihan vapaaehtoisesti ja hyvillä mielin työn, joka muuttui pakkopullaksi. Ja sai minussa aikaan tunteen, että tympii koko kutominen.


Tässä se lojuu sylissäni. Väri ei ole noin ankea kuin kuvassa, mutta muuten tuo jatkuvan sileän neulee teko puuduttaa. Mutta sinnikkäästi olen päättänyt jatkaa työn valmiiksi asti. Päätin olla aloittamatta uutta työtäkin ennen kuin tämä on valmis. Tuon kerrosmerkin jälkeen pitää kutoa vielä 20 cm tuota tasapaksua osuutta, sitten tulee hiukan muutosta. Nyt lähden sitä tikuttamaan, että pääsen muihin iloisempiin töihin.  Arvaatko muuten, mikä tästä on tulossa?

Hyvää sunnutain jatkoa ja alkavaa viikkos sinulle!25 kommenttia:

 1. Kivoja myssyjä, tuosta värikkäästä tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, se värikäs on minunkin suosikkini näistä kahdesta. :)

   Poista
 2. Nättejä myssyjä tulee sulta liukuhihnalta.
  Mikään ei ole sen puuduttavampaa kuin sileä oikea. Enpä minä ainakaan arvaa mikä tuosta olisi tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, arvoitus eteenee pikku hiljaa, mutta edelleen tympii. ;)

   Poista
 3. Onpataas kivoja myssyjä.
  Mitähä tulee --neuletakki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, loppuviikosta varmaan jo nähdään, mitä tuli! ;)

   Poista
 4. Ihailen sinun kudonta- tai oikeammin neuletöitä. Taas kauniita myssyjä.

  VastaaPoista
 5. Hienoja myssyjä kaikki! Siksak -malli näyttää niin hauskalta, että pitäisi varmaan itsekin ostaa tuo lehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minun oli aivan pakko ostaa lehti, se oli niin selvä juttu. :)

   Poista
 6. Kivoja myssyjä ja upeita lankoja.

  VastaaPoista
 7. Hienot! Mä teen nyt tuota mammamyyn minttumyssyä. Kuuluuko sen alun liekottaa? Tää virkkaus ei oiken oo mun juttu, mut yrittänyttä ei vissii laiteta :)

  VastaaPoista
 8. Amalia, siis tarkoitatkohan liekottamisella sellaista poimuilua vai. Ei sen minusta pitäisi poimuilla, mutta siitä on kyllä vuosia, kun olen itse viimeksi tehnyt minttumyssyä. Muistaakseni se päälaki laajenee aika tasaisena.

  VastaaPoista
 9. Kivoja myssyjä! Hyvin toimii pässinpökkimä myssy näköjään puuvillaisenakin, samoin ainaoikein-reunuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emma, kiva kuulla, että kelpuutat puuvillankin materiaaliksi tällekin mallille. :)

   Poista
 10. Kävin tässä haalimassa Lidlistä taas puuvillalankoja myssyt mielessäni... Tarkoitukseni ei ollut tällä kertaa osallistua ystävänpäiväkeräykseen, mutta nyt noita lankoja katsellessani aloin miettiä, että josko sittenkin. Vuosi sittenhän ostin samoja lankoja Lidlistä ja pyöräytin parissa päivässä 14 myssyä, nyt on kyllä vähän enemmän tuota lankaa tällä kertaa. :D Jos siis sattuisin innostumaan myssyilemään ystävänpäiväksi, niin minä päivänä sinulla on tarkoitus ne myssyt noutaa Lankamaailmasta? Ehtiikö sinne toimittaa vielä 13.2.? Olen kyllä menossa Oysiin 11.2., joten voisin samalla reissulla viedä itsekin myssyt perille, jos niitä nyt tässä saisin tehdyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, vai niin siinä kävi! :D Ei olenkkaan paha. Ei olla vielä sovittu toimituspäivää, mutta panin juuri kyselyn osastonhoitajalle ja vastaan sinulle heti, kun saan tiedon sieltä. :)

   Poista
 11. Hei!
  Kiitos sinun ja Seija-Siskon blogin, olen minäkin innokas sytomyssyjen neuloja :) Ja joka innokkaasti neuloo, kerää myös omituisen tehokkaasti tosiaan jämälankoja, pikkunöttösiä on minullakin jotenkin joka paikassa. Isompia pätkiä olen sisällyttänyt raidoiksi myssyyn, mutta tuo sinun jämälankamyssysi sai ajattelemaan, että eihän niiden raitojen tosiaan tarvitse olla mitenkään matemaattisesti kokokerroksia, vaan vähempikin riittää. Houkuttaisi tehdä tuollainen, mutta miten toimit langanpäiden kanssa? Neulotko muutaman silmukan kaksinkertaisella langalla ja sillä siisti, vai päätteletkö sisukkaasti kaikki (kymmenet?) langanpätkät yksitellen työn lopuksi? Jos nimittäin langat ovat samasta maailmasta, tuo ensimmäinen tapa ehkä riittäisi varmistamaan niiiden paikallaan pysymisen. Mitä tähän sanoo Myssymestari Matleena?
  T. Noviisi-Hellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noviisi-Hellu, kiitos ihanan pitkästä kommentistasi! :) Totta on, että innokkaalla neulojalla on paljon jämälankoja ja niistäkin saa kivoja myssyjä. Minä olen joskus aikoinaan ihaillen lukenut Kaffe Fassetin neulekirjoja ja sieltä opin tavan päätellä langanpäät saman tien lankaa vaihtaessani. Sillai vain kudon langanpään ali ja yli noin 10 cm:n pätkän verran. Ilman kuvaa sitä on ehkä hankala käsittää, mutta löytyy videokin, jossa näytettään melkein samanlainen tapa. Se video on täällä http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=139
   Kiitän sinua myös näin "sytomyssyemona" kaikista tekemistäsi sytomyssyistä ja uskon kaikkien myssyjä saavien liittyvän kiitoksiini! Ja niistäkin myssyistä, jotka valmistuvat joskus myöhemmin. :)

   Poista
  2. P.S. Uskon myös Seijasiskon yhtyvän kiitoksiin! :)

   Poista
  3. Kyllä vain minäkin kiitän puolestani kaikkia innokkaita myssyilijöitä tai tavalla tai toisella tässä hommassa mukana olleita!! Matleenalle vielä , että onpa hienoja myssyjä taas .erityisen ihania tulee tuo edellisen postauksen jämälankamyssyt.
   Tuo tylsästä työstä voisi valmistua vaikka tyynynpäällinen.

   Poista
  4. Seijasisko, :) Nyt on se tylsä työ päättynyt. :)

   Poista
 12. Hyvä homma! Kiitos linkistä, katsoin sen heti, ja se olikin näppärä tapa välttää langanpäiden aiheuttamaa tuskaa.
  Neulomisen iloa!
  Hellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellu, minustakin se tapa on tosi näppärä ja kaikenlisäksi se toimii. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.