Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Pullakahveilla Piikun luona


Viikko sitten sain kutsun Piikun luo kahville ja otin kutsun vastaan, kiitos siitä.  Piiku itsehän ei juo kahvia, mutta tarjosi minulle. Olisi minulle teekin maistunut, vaikka nykyisin olen kyllä juonut melkein pääsääntöisesti kahvia, mutta hyvässä seurassahan voi tehdä poikkeuksia.  

Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidän bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissa! Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi (Copy/Pas“te)  (Ei ole aivan pakko jakaa.)  Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata pelkästään valokuvin."1. Mikä on sisustustyylisi?
Mikähän se olisi, ei sillä taida olla nimeä. Meidän kotimme sisältää tavaroita ja kalusteita pitkältä, pitkältä ajalta. Ja ne ovat kaikki suloisesti sekaisin, jos niin voisi sanoa. Siis uutta ja vanhaa on rinnakkain sulassa sovussa. Muutimme nykyiseen kotiimme liki kuusi vuotta sitten ja toimme tänne suurimman osan entisen kotimme tavaroista (vain pienestä osasta raskimme luopua). Siinä entisessä kodissamme asuimme liki 19 vuotta ja sinnekin oli viety vanhan kodin tavarat.  Pintaremppaa täällä on sentään tehty ja jotain tekstiilejä  uusittu kumpaankin kotiinKatselin tässä ympärilleni ja totesin, että vanhimmat kalusteemme ovat olleet meillä 1970-luvulta alkaen ja uusimmatkin vuodesta 2006. Kieltämättä joskus tulee katseltua sisutuskuvia ja silloin tulee mieleen, että jotain voisi tehdä meilläkin. Mutta se ajatus menee pian ohi. Olenkin tullut siihen tulokseen, että olen jo niin vanha, että pesän rakennusviettini on sammunut eikä se hehku miehelläkään.  :D  Mutta jokainen kotimme esine tuo muistoja mieleen ja on siksi meille tärkeä. Ja me viihdymme täällä hyvin.Tässä nurkkauksessa on minun ensimmäiseen omaan asuntooni vuonna 1967 hankkima radio. Sisko-pääni asuu sen päällä nykyisin. Siskon takana pojan koululaisena tekemä hyllykkö ja seinällä minun muinoin pistelemä taulu. Käsityölehdet odottavat radion vieressä, että joku selaisi ne läpi ja joutilaat pääsisivät uuten kotiin.
Oli kai vuosi 1978, kun tämä vanha lipasto muutti meille ja on säilyttänyt siitä alkaen perheemme  villasukkia ja lapasia.Uusimmat kalusteet ovat makuuhuoneessamme (sänky, yöpöydät ja lipasto).  Kuvassa minun puoleni ja aarteeni eli lankavarastoni. Muovilaatikoiden lisäksi niitä on tuo lipasto täynnä ja pari muovikassillista lattiallakin.


2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi?
En ole varsinaisesti panostanut minkään huoneen sisustamiseen, mutta sanonpa tässä nyt, että työhuoneeseen, jossa on kaksi kirjoituspöytäämme, joiden ääressä nytkin istun tätä naputtelemassa. Huone nimittäin tapetoitiin ja lattia sai uuden pinnan sekä ikkunat uudet verhot pian muuttomme jälkeen.
Toineen työhuoneen kirjoituspöydistä, jotka mies pelasti kaatopaikalle joutumasta ja entisöi käyttöömme.3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
Tuskinpa mihinkään. Ei ainakaan nyt tule mieleen mitään tarpeita tai toiveita. Noo, jos tulisi sairautta, niin siihen voisi käyttää.


4. Mihin käytät paljon rahaa?
En oikeastaan mihinkään. Olen siinä onnellisessa asemassa, että minulla on kaikkea, mitä kaipaan eikä mitään suuria toiveita ole. 


5. Mistä onnesta unelmoit?
Tähän voin vastata Piikun sanoin: "Yhteisestä mukavasta vanhuudesta miehen kanssa".  Vaikka olemme jo liki seitsemääkymppiä ja eläneet yhdessä jo pian 46 vuotta, haluan jatkaa hänen kanssaan mahdollimman kauan. Siihen unelmaan kuuluu myöskin, että lastemme elämä olisi onnellista.


 6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
En osaa ajatella mitään yksittäistä huonon onnen asiaa, mutta joku kamalan paha asia...


7. Missä asiassa olet tunnollisin?
 Lupausten pitämisessä ja siinä, etten aiheuta tahallani kenellekään mitään pahaa.

 
8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?
Jos tahattomasti aiheuttaa toiselle jotain ikävää.


9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Se pitäisi kysyä miehiltä tai lapsilta. 

 
10. Mikä on miehen paras ominaisuus?
Luotettavuus ja toisen hyväksyminen omana itsenään.


Minä en nyt kutsu ketään kahville luokseni, mutta jos haluat, niin nappaa kutsu mukaasi ja kerro minullekin, että tiedän sinun tulevan.  :D

6 kommenttia:

 1. Teillä on kaunis koti!! ..eihän kaiken tarvitse olla uutta. Sehän se kodikasta on, kun on tuttuja tavaroita, joihin moniin liittyy tarinoita tai muistojakin. Meilläkin monet esineet ja huonekalut ovat olleet kodissamme ihan yhteiselomme alusta alkaen ja jopa sinkkuvuosiltanikin jotain on säilynyt. :) Kun muutimme kolme vuotta sitten uuteen kotiin niin toki halusin pikkuisen jotain uuttaakin laittaa ja ihan pakon sanelemanakin esim. vanha keittiön pöytä ei olisi mahtunut uuden kodin pieneen keittiöön. Suuri osa huonekalusta kuitenkin sopi uuteenkin kotiin ja kaikki taulut, raanut , ryijyt löysivät paikkansa. Minusta seinillä pitää on tuttuja tauluja ja raanuja ja ryijyjä...niitä hommaisin varmaan enemmänkin..mutta eipä ole enää tyhjiä seiniä mihin niitä ripustaa ja ihan hyvä niin. :))

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidän vanhoista tavaroista, kuten kuvista varmaan näkyikin. Ryijy on äitini tekemä vuodelta -85. Hän kutoi sen silloin kangaspuissa minulle lahjaksi, kun olimme muuttaneet ensimmäiseen omistusasuntoon. Lipasto on kotoani ja kymmenisen (vai lieko 15) vuotta sitten se kunnostettiin muutaman muun kotoa löydetyn huonekalun kanssa. Ikää näillä on reilut sata vuotta ja ovat umpipuuta eli todella painavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kuulostaapa kotisi paljon samanlaiselta kuin meilläkin. :)

   Poista
 3. Hei, olipas mukava olla kahvilla kanssasi! Njam!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.