Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 10. tammikuuta 2014

Sytomyssyjä sekä asiaa myssyilystä
Sytomyssykeräys helmikuista ystävänpäivää varten on pyörähtänyt mukavasti käyntiin  ainakin täällä pohjoisessa OYS:n alueella.  Yksityisten tekijöiden lisäksi muutamat käsityöryhmät ovat ilmoittaneet ottavansa haasteeni vastaan. Tänään viimeksi sain Marialta Toisella puolen lahden -blogista viestin, että Kemijokivarressa sijaitsevan Auttin Käsityökahvilan porukka otti haasteen vastaan. 

Meidän pohjoisen OYS:n lisäksi ainakin TYKSn alueella on keräys polkaistu porukalla käyntiin ja joillakin muilta alueilta ovat yksittäiset henkilöt ilmoittaneet tekevänsä myssyjä alueensa sairaalaan. Mutta tähän keräykseenhän ei tarvitse ilmottautua, joten uskon tekijöitä olevan enemmänkin. Jos et asiasta vielä tiedä, niin tätä klikkaamalla pääset haastetta lukemaan.


Sain myös viestin eräältä naiselta, joka oli saanut sytomyssyn Keski-Pohjanmaan Keskussairaalasta Kokkolasta. Hän kiitteli kovin myssystä ja kirjoitti mm. seuraavaa: "Kovassa käytössä tuo myssy on minulla ollut syksystä asti. Nyt olen sädehoitovaiheessa ja hiukseni ovat jo hieman kasvaneet. Vielä en kuitenkaan ilkeä ilman myssyköitä liikkua ihmisten ilmoilla.. Ajattelin itsekin tehdä muutaman sytomyssyn K-P Keskussairaalaan, kunhan tästä hoitorumbasta selviän."


Aina nämä viestit myssyjen saajilta herkistävät mielen ja osoittavat meidän olevan hyvällä asialla. Annetaan siis edelleenkin hyvä kiertää!


Kolme sytömyssyä olen saanut minäkin aikaan tammikuun aikana.Ensimmäiseksi valmistui TiiQn Lupaus, vanha tuttu malli, joita olen tehnyt jo useampia. Maksuton  ohje löytyy täältä ( Ravelry)
Lankana  Mark&Kattens Sommargarn (100% puuvilla), jonka menekki oli 55 g.
Silmukoita 110, joita tikutin puikot 3 mm:n pyöröllä ja lopuksi kavennuksissa tietenkin olivat sukkiksetkin.


Sitten tarvitsin helpon neuletyön mukaan sekä visiitille että neuleiltaan, joista kerroin tuossa edellä. Mikäs sen helpompi olisi kuin tavallinen perusmyssy. Sen tekemiseen ei tarvitse keskittyä sen kummemmin vaan voi vapaasti jutella ja kädet huolehtivat työstä.Aloitukset tein kotona samoin kuin kavennuksetkin, mutta suurin piirtein tuon suoran keskiosan tikutin molempiin mainitsemissani paikoissa.Ensin valmistunut myssy kuvassa.  Siis perusmyssy, jossa kaksi nurjaa kerrosta elävöittää sileää neulosta seitsemän kerroksen välein.
Lanka on Puro Batik ja sitä kului tähän myssyyn 50 g.
Silmukoita työssä on 100 ja 3.5 mm:n puikoilla mentiin.

Toinen myssy poikkeaa ylläolevasta sen verran, että on hiukan isompi (silmukoia 104) ja nurjia kerroksia tein vain yhden.  Langan menekki oli 55 g.


Tänä eriskummallisen sään talvena pitää siitäkin mainita, eikö. :)  Meillä on riittänyt loskaista lauhaa (muutama aste plussalla), vesisadetta ja hämärää jo monta viikkoa, mutta eilen iltaa kohti saatiin kevyt lumisade ja muutama aste pakkastakin. Nyt aamulla mittari näytti -10.9 ja maa on valkoisena yöllä sataneen lumen ansiosta. Mies arveli aamun lumitöiden jälkeen lunta tulleen n. 3 cm. Talvista säätähän on lupailtu enneusteissa koko maahan.


Hyvää leppoisaa viikonloppua!8 kommenttia:

 1. Kivoja myssyjä! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Jep, mukana ollaan, haasteestasi innostuttiin kovasti.Yritämme saada muutkin kuin Käsityökahvilan porukan mukaan, tarjoamalla langan ja tarvittaessa ohjeita ja opastusta.
  Langat on jo tilattu, starttaamme 5 helmikuuta. (Tiedän ettei tartte ilmoittautua, eikä tää sitä olekaan, olen vain niin innoissani kun porukka läksi mukaan kampanjaan.)
  Terveisin, innosta puhkuva Maria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, ensinnäkin eihän se tarkoita, jos ei tarvii ilmottautua, etteikö saisi ilmottautua. Minusta on tosi mukava tietää, ketkä ottavat haasteeni, vaikka siihen en velvoitakaan. Hmh, täytyykin miettiä seuraavaan haasteeseen tuohon kohtaan uusi sanamuoto.

   On muuten tosi kivaa, kun Käsityökahvila lähti mukaan ja että haastatte muitakin mukaan. :) Rovaniemen ympäristöstä en tiedä ennestään yhtään porukkaa, jotka olsisivat ottaneet haasteeni vastaan. Monia Martta-yhdistyksiä haastoin vuosi sitten, mutta tiettävästi eivät ottaneet haastettani vastaan eikä LKS:n syöpäpolille ole toimitettu.

   Poista
 3. Kivoi myssyi! Taidan "varastaa" tuon perusmyssyn silmukkaluvut) ja kokeilla yhtä uutta puuvillalankaa. Samaten mustaan (meilläpäin moni kaipaili viime vuonna mustia). Loin eilisiltana mustan myssyn silmukat ja resorissa sekoilin vaiks oli kaikki valot päällä ja silmälasit pesty. Voi tätä ikänäköä!
  Kyl ny kelpaa - meilläkin vähän valkoista maassa ja aurinkokin näkyy. Nautitaan tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, ei tartte "varastaa" vaan saat ihan luvan takaa hyödyntää kaikkea tietoa, mitä Lankapirttii raapustan. ;) Ne omat salaisuudet jätän pois, mutta käsitöissä minulla niitä ei olekaan. :D Joo, musta lanka on ongelma täälläkin. Lea P kehui jotain ihmeen kirkasvalolamppua, että sen avulla hän näkee. Kunhan tässä ehdin, niin yritän sellaisen löytää ja kokeilen. Perästä kuuluu, jos se auttaa minuakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.