Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 10. lokakuuta 2014

Syksyn kauneuttaTässä postauksessa en puhu käsitöistä ollenkaan vaan esittelen muutamia valokuvia syys- ja lokakuun vaihteessa tehdyiltä mökkireissuilta. Kaikkina vuodenaikoina on mielestäni kiva seurailla, mitä kulloinkin tapahtuu luonnossa ja miltä joku maisena näyttää juuri silloin. Kuten kaikki varmaan ovat havainneet, niin luontohan muuttuu alati. 

Kesä on minulle tärkeä vuodenaika, siitä pidän ehkä eniten vuodenajoista. Mutta kyllä minä pidän muistakin, kaikki ne ovat omalla tavallaan kivoja. Ja jokainen niistä kuuluu meidän vuodenkiertoomme enkä yhtään niistä antaisi pois.  Syksy viilenevine päivineen, sateineen ja hämärtyvine iltoineen johdattelee meitä rauhaan ja hiljaisuuteen vilkkaan kesän jälkeen. Aivan samoinhan tapahtuu luonnossa, kaikki kasvit vaipuvat lepoon kuten monet eläimetkin.  Luulen, että meille ihmisillekin olisi jonkunlainen lepo tarpeen, kunpa vain osaisimme käyttää syksyn ja talven sellaiseen.


Mutta tässä nyt satunnaisesti valittuja kuvia


Syyskuun lopulla satoi Kainuuseen ensilumen, josta kuvassa näkyy hiukan rippeitä. Lumi suli kuitenkin pian pois eikä järvet jäätyneet, kun mittari näytti useita lämpöasteita.  Niinpä me jatkoimme kalastusta tuttuun tapaamme, vaikka Ahti oli kyllä kovin kitsas antimissaan.  Kuvaa otettaessa oli kova tuuli, mutta tähän lahteen se ei puhaltanut juurikaan.  Minulla oli täysi työ soutamisessa, kun verkoilla oltiin. Eikä silloin joutanut kuvaamaan.Muutaman päivän kuluttua olikin aivan tyyntä ja näytti tältä ja......tältä.Seuraavana iltana olimme järvellä juuri auringonlaskun aikaan.
Mökin pihassa ja lähimetsikössä tutkin vuorostaan hallan huurruttamia kasveja
Pitsiheiniä


Horsmakin muutti muotoaan 
Tätä en tunnistanut, minkä kasvin siemenet mahtavat muodostaa tuollaisia tähti
Kotikuusikin sai huurrekuorrutteenMustikoita olisi vielä ja valmiiksi pakastettuina! ;)  Vielä syyskuun puolivälin paikkeilla olivat muuten mustikat aivan syötäviä.Usva hiipii illan hämärtyessä pellolle
Minäkin näytän kerrankin pitkältä
Uusitussa pirtissä on kiva keitellä uudella hellalla ja kuunnella samalla tulen huminaa ja puiden rätinää hellasta.


Tänä viikonloppuna en mene mökille, sillä nyt aika käydä Oulun Kädentaitomessuilla messuilemassa.  Olen ajatellut mennä sunnuntaina, jos silloin olisi hiukan vähemmän ruuhkaa kuin lauantaina.  Viime vuonna en käynyt käsityömessuilla ollenkaan, joten nyt innolla odotan sinne pääsyä.

25 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Usvakuva aivan huikean hieno. En ole varma ehdinkö Oulun messuille ollenkaan mutta Tampereen messuille 16.11 olen ainakin menossa. Hotelliyökin on varattuna jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiitos! Olen itsekin tuohon usvakuvaan tyytyväinen. :)

   Poista
 2. Ah, miten ihania kuvia! Kyllä mieli lepää tuollaisissa maisemissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, totta, siellä mieli lepää. :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita syksyn kuvia.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia!

  Hyvää ja mukavaa messupäivää!

  VastaaPoista
 5. Kyllä alkusyksy on vaan niin kaunista aikaa, luonto on parhaimmillaan. Ihania nuo järvikuvat, niin tyyntä ja aurinkoista. Sinun omassa kuvassasi on niin lämmin tunnelma, tulee ihan lapsuus mummolassa mieleen ♥ Mummonikin istui aina hellan ääressä laittamassa puita lieteen ♥ Toivottavasti räntäsateet eivät tule vielä pitkään aikaan että saadaan nauttia syksystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, tuossa hellan vieressä onkin niin ihanan lämmintä, että tekee tällaisten mummojen kropalle hyvää. :)

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, kiitos luontohetkestä! Mukavaa messuilupäivää sinulle. Olin myös ensin ajatellut käydä Oulun messuilla mutta Tampere voitti tällä kertaa.

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia. Syksy onkin ollut kaunis, mutta nyt vissiin alkoi se "kurja syksy" eli sadetta, tuulta, pimeää... Minusta saisi mieluummin sataa jo lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, sekin kun kuuluu syksyyn, vaikka ei meistä niin kivalta tunnukaan.

   Poista
 9. Kauniita luontokuvia ja ihana puuhella!

  VastaaPoista
 10. Mustikan lehdet ovat kauniisti huurtuneet reunoilta! Usva tuo maisemaan jotain mustistä lumoa, sanoin kuvaamatonta...
  Voin kuvitella rauhan ja kiirreettömyyden, joka tulee luonnon keskellä. Siellä on aivan oma "maailma".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, juuri noin koen, kun kahdessa viimeisessä lauseessasi sanot. :)

   Poista
 11. Tosi kauniita kuvia! Täällä etelässä ei ole vielä juurikaan ollut pakkasia. Syksyn värit sen sijaan ovat aivan valtavan upeita. Olen nauttinut niistä metsässä kulkiessani. Terveisin Leena Salosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Salosta, ei täällä pohjoisempanakaan ole ollut kuin parina kolmena yönä pakkasta muutamaa aste. Ruska meillä on tänä syksynä mielestäni aika vaisun väristä, vähän punaista ja muita kirkkaita värejä.

   Poista
 12. Nähdäänpä sitten huomenna messuilla! :) Minä olin tänään teatterin päivänäytöksessä, joten siksi sitten messupäivä on minulla huomenna. Pitkästä aikaa vähän muunlainen kuin kotiviikonloppu - pitää antaa työssäkäyvälle puolisolle välillä vähän laatuaikaa lasten kanssa... ;)

  Ihania syksykuvia sinulla! :) Minä nautin tänäänkin suunnattomasti sateisesta syyspäivästä, kun pyöräilin kaupunkiin. Ei tosin paljoa satanut, paluumatkalla sain ainoastaan linssit sumuiseksi. Ihania ovat nämä harmaat päivätkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, eipä sitten satuttukaan törmäämään messuilla tänä vuonna. Vai olikohan sinulla tullut muutos suunnitelmiin. Minä menin heti kymmeneltä ja lähdin pois heti klo 13 jälkeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.