Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 21. lokakuuta 2014

Uudet verhot mökilleMökillä vietettiin taas pitkä viikonloppu, oli pimeää mutta toisaalta valoisaakin lumisissa maisemissa.  Pakkasta oli yhtenä yönä -11, muuuten lähellä nollaa.
Näin talviset näkymät avautuivat mökin ikkunasta eilen aamulla. Kotimatkalla kuultinkin radiosta, että Kainuu on tällä hetkellä Suomen lumisinta aluetta.

Jotenkin minusta tuntuu nyt, että voisin lopettaa tämän vuoden mökkeilyt tähän. Sanoinkin jo miehelleni, että en taida enää ennen kevättä lähteä sinne.  No, aikahan se näyttää, käännänkö kelkkani vai pysynkö aikeissani.


Sitten käsitöihin, blogini pääaiheeseen. Olen virkannut verhoja oikein pitkän kaavan mukaan vaikka eivät ne mitkään isonisot verhot olekaan. Halusin nimittäin mökille keittonurkkaukseen uudet verhot, kun vanhat sivuverhot eivät enää remontin jälkeen sopineetkaan uuteen systeemiin. Niinpä jo syyskuun alkupuolella aloitin, tein ensin kapan ja sitten jatkoin salusiinilla.  Kapan sovituksessa huomasin, että sen olevan liian kapea ikkunaan, joten virkkasin siihen yhden kuviokerran lisää. Kappa sentään valmistui kerralla sopivaan mittaansa.   Tässä uudenuutukaiset verhot pian ripustuksen jälkeen. 

Molempiin otin mallia LeaVirkkausideoita -lehdistä, jotka ovat jo vuosia vanhoja. Molempia ohjeita muunsin hieman omaa toivettani vastaamaan.
Lanka on Novitan Huvilaa, jonka menekki näihin verhoihin oli yhteensä 325 g
Virkkuukoukku 2 mm:nen

Alunperin ajattelin tehdä vain kapan ja valitsin mallin siltä pohjalta, että muuta verhoa ei ikkunaan tule. Mutta sitten kappaa virkatessa alkoikin tuntua, että salusiinikin olisi kiva olla, joten siihen sopivaa mallia etsimään.  Samanlaisia niistä en halunnut.

Lopulta lopulta valitsin salusiiniin tämän kauniin mallin, jota on paljon näkynyt ikkunoissa. Esimerkiksi äidilläni oli jo vuosikymmeniä sitten keittiössään salusiini tällä mallilla.


Jos olisin touhuun alkaessani tiennyt tekeväni molemmat verhot, olisin varmaan ainakin harkinnut tekeväni molemmat verhot samalla mallilla, mutta nyt näistä tuli erilaiset eivätkä nämä erilaiset mallit riitele keskenään ainakaan minun silmissäni.


Tosi kivoilta uudet verhomme näyttivät ikkunassa ja usein katseeni hakeutuikin niihin. Valitettavasti en vain saanut kuvattua niitä niin, että verhot olisivat tulleet hyvin esille.

16 kommenttia:

 1. Kauniit verhot eikä kokonaisuus riitele minunkaan silmääni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjut! Kivaa, että sinustakaan nämä mallit eivät riitele keskenään. :)

   Poista
 2. Kyllähän on kauniit verhot. Voi että minä tykkään virkatuista verhoista. Noissa sinun omissasikin slmä aivan lepää. Täällä ei onneksi ole lunta yhtään. Minä en vaan tykkää lumesta. Lapsenlapseni kyseli,miksi mummi ei tykkää lumesta. Sanoin,kun se on kylmää ja märkää. Hän tuumasi,no jos ei tykkää,niin voit jäädä sisälle pötköttelemään,jos on vaikka väsy. Tuo samanien pimu lupasi tulla meille yökylään "joskus päivänä". Sanoi,että hän nukkuu 5min ja sitten vaari saa viedä hänet omaan kotiin:) Niin siinä taatusti käviskin,vaikka ei hän tiedä miten pitkä tai lyhyt aika on 5mn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, sinä oletkin mestari kauniiden verhojen virkkaamisessa! :)
   Voi noita lasten juttuja, ovat ne niin hauskoja! :D

   Poista
 3. Aivan ihanat vanhanajan verhot - tyyllin sopivat!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit verhot ja miten ihana luonto sieltä ikkunan takaa näkyykään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, näkymät ovat aitoa kainuulaista korpimaisemaa, joka on tullut minullekin rakkaaksi vuosikymmenten saatossa. :)

   Poista
 5. Kauniit verhot. Ja lumi. Uskomatonta, mutta niin se talvi vaan on tulollaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, talvi todella tekee tuloaan. Nyt on täällä Oulun liepeilläkin jo lunta, joka ennusteen mukaan tosin hävinnee huomisen vesisateen mukana.

   Poista
 6. Miekin tykkään valkoisista virkatuista verhoista,Kotona ol tuollaset kappeet ruutuikkunat, muttei meil koskaan ollu mittään muuta kästyötä, ko ne isäin tekemät nahkatossut. Muuta kästyötä ei kerent tekemään:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anna, nämä ikkunat ovatkin vanhaa perua vanhassa rakennuksessa. Minun kotona oli kyllä paljon äidin tekemiä käsitöitä, enimmäkseen käyttövaatteita mutta teki äiti niitä kodin kaunistukseenkin. :) Ja vieraillekin tienatakseen lisärahaa.

   Poista
 7. Kauniit verhot kyllä. Tulee niin lapsuus mieleeni, kun äitini noita virkkasi joka ikkunaan.
  Ihana luminen maisemakin näkyy ikkunasta. Kyllä se talvi vaan on tulollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, taitaa teilläkin jo olla lunta. Ainakin meilä alkoi yöllä lumisade, nyt jo laantunut. :)

   Poista
 8. Kauniit verhot! Ja voi ihanuutta tuo lumimaisema! Mä odotan jo kauhulla talvea kun täälläpäin on yleensä vaan mustaa ja pimeää ja rapa lentää. Mut vielä mökkeillään pari viikonloppua, sienestetään ja haravoidaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, kiitos! :) Lunta ja loskaa on täälläkin vaikka en mökille enää lähtenytkään. ;) "Täydelliset!" kommentoi Luksusta sukkiin -sukkien saaja, mikä täten tiedoksi mallin suunnittelijallekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.