Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 23. lokakuuta 2014

Vaihteeksi myssyjä


Hiljattain postasin toisten tekemistä sytomyssyistä ja niinhän siinä kävi, että sain niistä itselle kimmokkeen ryhtyä myssyjä tekemään.  Toisten tekemät käsityöthän houkuttavat minua usein niin paljon, että puikoilleni tai koukuilleni samanlainen tai ainakin samantapainen työ pääsee tuota pikaa.
Mökillä olin ja pääasiallinen lankavarastoni oli tietenkin kotona, mutta ei hätää, minulla on kulkenut lankakassissa pitkään pari pussukkaa, joissa on puuvillalankojen jämiä. Lisäksi sieltä löytyi pari kolme täyttä kerää puuvillalankaa.  Päätin kokeilla, saisinko niitä jämänyttösiä hävitettyä. Ja sainkin punaisen ja sinisen myssyn valmiiksi. Sitten oli kotiinlähtö edessä ja aloitin taas sukat matkakäsityöksi.

Malli virkattu perusmyssy päälaelta aloittaen oman tapaani.
Langat sekalaisia langanjämiä (puuvillaa, bambua) yhteensä 40 g
Virkkuukoukku 3 mm

Ensin keräsin punaiseen vivahtavat nyttöset ja aloitin päälaelta virkaten pienimmästä kerästä. Sitten lisäilin uuden langan aina edellisen loppuessa aivan oman värisilmäni mukaan. Sopivat jämälangat loppuivat juuri passelisti, kun pääsin suoran osan alkuun ja siihen valitsin sopivaa punaista lankaa täydeltä kerältä. Osa jämälangoista oli raitalankoja, joissa oli muutakin kuin punaista.

 Seuraavaksi otin sinisävyiset langat työhön. Ja taas aloitin päälaelta, mutta nyt etenin spiraalina kun punaisessa menin kerroksittain. Tähän myssyyn käytin pelkästään jämäkeriä, joita sainkin yhteensä kymmenen tuhottua tätä tehdessä. 

Spiraalina tehty myssy on siitä kiva, että kerroksen vaihtumiskohta ei näy vaan sitä voi käyttää miten päin vaan.  Kerroksisttain tehdyssähän se vaihtumiskohta jää hiukan näkymään joka tapauksessa, ainakin minun myssyissäni, vaikka millaisia konsteja siihen käytän.

Näiden kauneudesta/rumuudesta oltaneen monta mieltä. Itsekin olen miettinyt, laitanko nämä menemään muiden sytomyssyjen mukana vai laitanko vaikka siivousrätiksi. Ehkä kuitenkin sytomyssyiksi, koska saajahan valitsee itselleen sopivan ja mieluisimman. Ja onhan ihmisiä, jotka tykkäävät värikkäistäkin vaatteista.

Kummasti vaan muuten ne loput jämäpuuvillat huutelevat tuolta lankakassin pohjalta, mutta nyt ensin hiukan sukkaillaan, kun on kahdet keskeneräiset. Sitten ehkä taas myssyjä. Tai sitten lisää sukkia.  :D3 kommenttia:

  1. Minä nappaisin tuon punaisen ensimmäisenä jos olisi tarvetta, se on hyvän näköinen ja värinen ♥

    VastaaPoista
  2. Minä kanssa tykkään väreistä ja varmasti meitä on muitakin, joten laita sytomyssyiksi vaan.

    VastaaPoista
  3. Sude ja Marjut, kiitos tukevista kommenteistanne! On mukava kuulla, että teistäkään nämä myssyt eivät ole aivan kamalia. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.