Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Tuli kuin tilauksesta Näiden sukkien ohje julkaistiin kuin tilauksesta minulle. Edellisiä sukkia tehdessäni mieleeni hiipi halu tehdä hiukan niistä poikkeavat palmikkosukat. Jonkunlainen kuva mallista oli jo mielessäni, mutta sitten Susu julkaisi blogissaan nämä ihanat sukat.  Ja yllättäen ne muistuttavat aika pitkälle omaa mielikuvaani. Siis Susun malli puikoille ja oma sai jäädä muhimaan päähäni. Ehkä se jalostuu alitajunnassani ja saan joskus aikaan tosi upeat sukat, ehkä! ;)
Malli Susanna Hellberg Luksusta sukkiin, ohje julkaistu Suuri Käsityö -lehdessä 10/2014
 Koko 38
 Lanka 7veikkaa, jonka menekki 120 g
Puikot 4 mm:n sukkikset, joilla ohjeen mukaiset silmukkamäärät

 Susun on tehnyt ohjeen teeteen uudelle alpakkaiselle tundra-sukkalangalle, mutta sitähän minulla ei ollut varastossani ja ohje oli aivan pakko saada pian puikoille. Niinpä sitten ohjeen silmukkamäärän ja oman kokemukseni pohjalta valitsin langoistani farkun sinistä 7 veikkaa. Aloitin 3.5 mm:n puikoilla, mutta totesin niiden olevan liian ohuet käsialallani tälle mallille. Siis vaihdoin 4mm:n puikkoihin ja ne osottautuivat sopiviksi.

Hiukan mukaillen mentiin muutenkin: varsi oli 22 cm korkea kantalapun alkaessa ja lisäksi tein tavallisen vahvistetun kantapään omaan tapaani ristiinvahvistetun sijaan.


 Kärkikavennustakin jouduin hiukan mukailemaan, että sain haluamani kokoiset sukat. Nämä nimittäin menevät tietylle henkilölle.
 Ovat naftit minun jalkaani, mutta toivottavasti just sopivat saajalleen.


Messuilla pääsin hiplailemaan tuota mainittua tundra-lankaakin ja olipa ihanan pehmeää ja lutuisen tuntuista lankaa, mutta sinne joutui jäämään, kun näiden teossa olin päässyt jo hyvään alkuun.  Minä olen nimittäin päättänyt, että pyrin välttämään ihanienkin lankojen ostoa mikäli en juuri silloin sitä tarvitse. Pitäisi ensin saada nuo vanhat varastot pienemmiksi.

Kiitos Susu, malli on ihana ja ohje selkeä!  Tämä tuskin jää viimeiseksi tekemäkseni pariksi ohjeellasi.6 kommenttia:

 1. Sama malli on tuloss puikkoille. Ostin Tundra-lankaa kuitenkin. Lankana se tuntuu tosi ihanalta. Joululhjoiksi varmaankin, kun muut sukat menee pitkälti hyväntekeväisyyteen.
  Kauniit sukat tuli tuosta 7V langasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minusta nämä sukat 7veikastakin ovat nätit mutta eivät tietenkään niin suloisen pehmeät kuin Tundrasta tulee. :)

   Poista
 2. Minä iskin kanssa heti silmäni tuohon malliin, se on kaunis. Kun vielä on tutun ihmisen suunnittelema, niin sitä mieluummin tuommoisia tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, joo kyllähän sitä "tutun kauppaa" sukkaohjeissakin suosii, vaikka minä en ole Susua tavannut oikeasti koskaan vielä. Olen kyllä suunnitellut tekeväni joskus yllätyskäynnin ja kokeilen, tunnistaako Susu minut. On vain turhan pitkä matka täältä, ettei viitsi muuten lähteä mutta jos sattuis muutakin asiaa sille suunnalle. :) Nämä sukat olisin kyllä tehnyt jonkun muunkin suunnittelemana.

   Poista
 3. Joo, katselin sukkaasi, että onpa samanlainen malli kuin siinä viimeisessä Suuressa Käsityölehdessä. Niinpä olikin! Hienot !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, veikkaan, että tämä on niin kiva malli, että näitä alkaa putkahdella siellä ja täällä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.