Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 11. lokakuuta 2014

Sukkia taas


Sukkia, taas sukkia, aina vaan sukkia!  Minusta itsestä ainakin tuntuu siltä, mutta silti en ole niiden tekoon vielä kyllästynyt.  Nytkin on ainakin neljät sukat suunnitelmissa ja ne on tarkoitus toteuttaa ihan lähiaikoina. Sitten ehkä siirryn lapasten tekoon, joten jotain muutakin on luvassa.


Lokakuun alkaessa raportoin ensimmäisistä "syyskuun sukistani" ja lupailin samalla seuraavaa paria samalla ohjeella.  Ja tässä se nyt on, käypä tutustumaan.
Malli September Socks kokoa 39-40, ilmaisohje löytyy täältä (Rav.)
Lanka 7veikkaa, sen menekki 120 g  
Puikot 4 mm:n sukkikset ja ihan ohjeen mukaan tein.Tykkään tästä sukkamallista kovasti, varsinkin tästä oranssin värisestä parista. Kumpikaan pari ei näillä näkymin kyllä jää itselle, vaikka eihän sitä koskaan varmaksi tiedä. Niin kiva oli tehdä tätä toistakin paria, että varmaan näitä valmistuu kääsistäni lisääkin jossain vaiheessa.


 
Jämälankoja hävittääkseni tikutin taas raitasukat, nyt kokoa 34-35
Langat 7veikan jämiä, yhteensä 80 g
Silmukoita taisi olla 44 ja 3.5 mm:n sukkiksilla mentiin.

Mitäpä näistä muuta sanoisin. Ai niin, nyt en käyttänyt netin apuja raidoituksen suunnitteluun vaan ihan ihka omaa, synnyinlahjaksi saamaani "raitageneraattoria" nimeltä Matleena.  ;)
Tänään tikutin valmiiksi nämä pienet sukat, joihin mallin tempaisin aivan omasta päästä: tiimalasikantapäät, leveä nauhakavennus kärjissä ja mallineule vanha tuttu Ullan Rinsessa-setistä.
Koko lienee n. 30
Lanka Nallea ja menekki 30 g
Puikot 3 mm ja silmukoita työssä 45.


Lokakuu on vielä sukkien ja Sukkasadon aikaa, johon minäkin osallistun keräämällä täytettä Perunalaariin. Sinne päätyvät nämäkin kaikki kolme paria aivan tuota pikaa.

Eilen kastelin vierashuoneen ikkunalla olevia orkideojani ja löysin niiden takaa tällaisen yllätyksen. Siinä on amaryllis viime joululta. Kevättalven tämä vietti unohduksissa kodinhoitohuoneen ikkunalla ja kesäksi muutti terassille varjoon lehtikaktusten kanssa. Pari kolme viikkoa sitten toin "siirtolaiset" terassilta takaisin sisälle ja vein tämän alussa mainitsemaani paikkaan ja unohdin sinne. Ja nyt se haluaa palkita minut, ihana kasvi. Jännityksellä jään seuraamaan, millaisen kukkaloiston saamme nähdä.  Kerron siitä aikanaan täälläkin.


8 kommenttia:

 1. Ihania sukkia kaikki, Ihanan yllärin on Amaryllis sinulle järjestänyt. Olet näköjään viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli, mutta en kyllä ole viherpeukalo, se pitää totuuden nimissä tunnustaa. :)

   Poista
 2. Huomenta, taas aivan upeita sukkia ja niin hyvin tehty. Kutoisin mielelläni sukkia, mutta kantapään kutominen on minun 'akilleen kantapää', en saa siistiä jälkeä sivu-silmukoiden poimintavaiheessa. Mukavia kudontahetkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kokeilepa minun tapaani tehdä kantalappu: kantapää perinteinen vahvistettu, mutta kantalapun reunoissa 2 s aina oikein, mikä helpottaa silmukoiden poimimista kantalapun reunoista ja vähentää reunaan helposti jääviä reikiä. Tällä tavalla ainakin minulla mainitsemasi ongelma poistui. :)

   Poista
 3. Kauniita sukkia ja noonea amarylliksen uuskukinnasta. Mulla se ei ole ikinä onnistunut vaan sipulit vaan jotenkin kuivuu ja kutistuu:-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helinä, ei minullakaan aina onnistu, mutta joskus sentään. Eikä se uusi kukinta ole niin näyttävä kuin se ensimmäinen.

   Poista
 4. Kauniita sukkia taas ja mieluisia kudontahetkiäkin tiedossa amarylliksen kukintaa odotellessa. Miekii aina jouluksi ostan amarylliksen sipuleita joita sitten jännällä odotan kukkivatko jouluna vai milloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, minulla se amarylliksen jouluksi kukittaminen ei ole tainnut koskaan onnistua vaikka olen ostosipulista ohjeen mukaan kasvattanut. Mutta komeahan se kukinta on kukkipa milloin vaan! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.