Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 7. helmikuuta 2009

Lunta tulvillaan on...

Lunta tupruttelee hiljalleen, väliin oikein sakeastikin. Nyt ovat lähimetsikössä kaikki puolukanvarvut peittyneet lumeen, vielä keskiviikkona niitä näkyi. Ja kylmää on, pakkasta 15. asteen seutuvilla. Onneksi hyinen tuuli, joka parina päivänä puhalteli kovastikin, on vähän lientynyt, mutta kylmältä edelleen tuntuu. Eihän tämän pitäisi Pohjois-Suomessa eläneelle olla kovakaan pakkanen, mutta kai sitä on jo tottunut tähän "kasvihuoneeseen". ;D Mutta kyllä tähän taas tottuu, jos kestää vähän pidempään eikä lauhdu pian. No, se jää nähtäväksi.


Eilen illalla oli mukavaa seuraa ja porinaa riitti. Meillä oli nimittäin OuNen ekstratapaaminen, kun saimme Kirsin Kipakan käsitöistä vieraaksemme. Kirsi oli käymässä poikansa urheiluharrastuksen merkeissä Oulussa ja näin luontevasti saatiin aikaa tapaamiselle. Meitä oli yhteensä kahdeksan naista ja istuimme sellaisen parituntisen Kylpylähotelli Edenin kahvilassa. Jonkin verran saimme oudoksuvia ja huvittuneitakin katseita muilta kahvilan asiakkailta, mutta emme antaneet niiden hidastaa. Mukava oli tavata Kirsi ihan livenäkin, kiitos sinulle, kun tulit! Hyvin sopeuduit aivan ventovieraaseen porukkaan! ;D


Ja sitten käsitöistäkin vähän juttua. Tänä aamuna sain valmiiksi sukat, joita eilen tikuttelin siellä Edenissä. Nämä ovat tilaussukat ja matkaavat lähiaikoina tuonne pohjoiseen päin lämmittämään erään miehen jalkoja.


Malli tavikset omana versionani kokoa 44. Resoria 3 o, 1 n varren lisäksi jalkapöydän päälläkin. Varsi 19 cm. Vahvistettu tavallinen kantapää ja kärjessä sädekavennus.
Lanka Novitan 7 veljestä farkunsinisenä, menekki 140 g.
Puikot 3.5 mm, joilla silmukoita 56.



Alkuviikosta saatiin Kevätpäiväntasausyllätyshuivin neljäs vihje, jota olen tikutellut monena päivänä ja tänään sain senkin valmiiksi. Tämän näköistä olen saanut aikaiseksi.


Siinäpä se minun huivintekeleeni taas odottaa seuraavaa vihjettä, jonka on luvattu tulevan ensi viikon perjantaina. Ei siis voi jatkaa tätä, vaikka kuinka sormia syyhyttäisi. Langasta olen käyttänyt melkein puolet, toivottavasti riittää. No, pitäisi riittää, kun Päivi sanoi menekin olevan noin 820 metriä ja vyötteen mukaan minulla on lankaa varattuna 1000 metriä. Lankanihan on TeeTeen Elegant, kuten joku ehkä muistaakin minun jo kertoneen.
Nyt minulla ei ole sellaista keskeneräistä neuletta puikoilla, joka kutsuisi luokseen tikuttelemaan. Eipä muuten taida olla muita keskeneräisiä kuin yhdet syksyllä aloitetut tossut, ja ne saavat odottaa yhä. Ei niitä ole unohdettu, mutta saavat vielä odottaa. Siis lähden katselemaan lankojani, millä niistä olisi suurin halu päästä puikoille.
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

17 kommenttia:

  1. Kauniin värinen on tuo sinun Kevätpäiväntasaushuivisi, näyttää ainakin kuvassa vadelmaiselta!
    Neuletapaamiset kuulostavat aina niin mukavilta, onneksi meillepäinkin on sellainen järjestynyt, seuraavalla kerralla päässen minäkin mukaan...

    VastaaPoista
  2. Ihastuin noihin tekemääsi miestensukkiin eilen tapaamisessa ja sain päähäni, että jos kutois harmaasta omalle miehelle ystävänpäiväksi. Jos tekis niitä salaa päivälla ja illalla sitten tuota kevtpäiväntasaus huivin nelosvihjettä.

    VastaaPoista
  3. frontedMiehekkäät,komiat sukat.:)

    Kauniin värinen huivi sulla tulossa.:)

    Pähkäilen oman lankani kanssa, se ei varmaan riitä, mutta tään vihjeen jälkeenhän oli lupa vaihtaa väriä, mun täytyy varmaan tehdä silleen.

    VastaaPoista
  4. Hauska seurata tuon huivin edistymistä. :)

    VastaaPoista
  5. Komiat sukat olet kutaissut!
    Ja huivi on kyllä ihanan värinen.
    (Mä punnitsin neljännen vihjeen jälkeen kerän, joka painoi 10g. Ei ihan puolia mennyt vielä, siis 2 vyyhtiä ostin.)

    VastaaPoista
  6. Huivistasi tulee tosi kauniin värinen. Minulla on sininen liukuvärjätty Vironvilla ja on niin synkää, että... - 4. vihje neulonnan alla. Monet ovat miettineet langan riittävyttä ja samaa mietin minäkin - oikeastaan se on vain jännittävää, kun ei tiedä varmasti miten käy.

    VastaaPoista
  7. Eila: Huivilangan väri on aikalailla vadelmainen oikeastikin.
    Neuletapaamisissa on todella mukavaa, saa mm. jutella samanhenkisten kanssa käsitöistä ja näkee toisten töitä. ;)

    Seijasisko: Hvä idea! Pitääpä miettiä, teksinkö minäkin. ;)

    Tupuna: Kiitos kehuista! :)
    Siinähän se värin vaihdossa on ratkaisu, jos lanka ei meinaa riittää.

    Nna: Itsestäkin on mukavaa seurata huivin kehkeytymista, kun ei tiedä, millaista on tekemässä. ;D

    Pirjo-Riitta: Ai sinullakin alkaa lanka olla puolessa välissä! Siitä voisi päätellä, että lanka riittää, eikö vain. ;D

    VastaaPoista
  8. Ledu: Tykkään itsekin tästä väristä, vaikka en tätä itselle teekään. Hienoista jännitystä tosiaan riittää tätä tikutellessa: millainen tulee ja riittääkö lanka.

    VastaaPoista
  9. Kaunis väriltään on huivisi, jos vielä on vadelmainen.

    VastaaPoista
  10. kiitos ihanasta seurasta. kotiuduimme yöllä kahdelta.

    VastaaPoista
  11. Ahkerana olet ollut tuon huivin kanssa. Minulla uusi "projekti" ohitti tuon huivin 4.vihjeen! Mutta enköhän saa sen tikutettua ennen seuraavaa vihjettä. Mukavia neuletapaamisia teille jatkossakin!
    Sunnuntai-illan jatkoja täältä lumen keskeltä!

    VastaaPoista
  12. Pirena: Minäkin tykkään! ;)

    Kirsi: Pitkäänpä meni, mutta onnellisesti pääsitte kotiin! Kiitos kuuluu sinulle! ;) Tavataan taas, kun seuraavan kerran tulette tänne.

    Irina: Mielenkiintoista nähdä uusi projektisi! Hyvin ehdit vielä tikutella nelosvihjeen, perjantainahan vasta seuraava tulee.
    Lunta on täälläkin tullut oikein talvisesti! ;) Mukavaa iltaa sinnekin ja hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Voi kun olisi ollut mukava päästä tapaamiseen, mutta päätimme lähteä mökille viikonlopuksi. Jospa taas ensi kerralla pääsisin mukaan, kun nyt on jäänyt taas monta tapaamista välistä.

    Kivan näköiset sukat olet tehnyt ja huivikin on kauniin värinen! Itsekin sain eilen neljännen vihjeen neulottua, nyt vaan sitten viidettä odotellaan :) Ihan hyvä, että välillä saa tehtyä jotain muutakin ;)

    VastaaPoista
  14. Anu: Olisi ollut mukava, jos olisit päässyt mukaan! Sinua kaivattiinkin. :)
    Joo 5-vihjettä odotellaan vielä kai perjantaihin asti ja sinä aikana ehtii tehdä jotain muuta.

    VastaaPoista
  15. Kivannäköistä tulee sinun huivista, ja lämpimän näköisiä lapasia olet tehnyt!

    VastaaPoista
  16. Olit käynyt aiemmin blogissni ja sen jälkeen linkitin juttuuni tämä postauksesi. Toivon mukaan nähdään huomenna!;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.