Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. maaliskuuta 2009

Inspistä odotellaan

Ensinnäkin kiitokset kaikille Lankapirtissä vierailijoille! Minulle on ilo, kun poikkeatte täällä. Erityisesti kiitän kaikkia kommentoijia, niin kerran viestin jättäneitä kuin niitä muutamia vakikommentoijiakin. Pienikin viesti minulle, mitä ajatuksia on juttujani lukiessasi tullut mieleen, on kuin kävisit ihan oikeasti juttusillani. Yleensä vastaan kaikille jotain, joten Bloggerin käyttäjien kannattaa panna rasti ruutuun saadakseen jatkokommentit s-postiinsa. Siis kiitos ja halit sinulle!

Eilinen jähmeys jatkuu tänäänkin käsityörintamalla. En vain saa tartuttua muuhun kuin tiskirättien tekoon. On siis rättiitis aika pahana. ;D Toisaalta hyvä näin, saanpahan tuhottua jämälankojen varastoani näihin, mikä onkin ollut tarkoitus. Vielä tulee monta rättiä ennen kuin langat loppuvat.


Tällaisen vohvelirätin tein keltaisesta puuvillalangasta ja oranssista bampulangasta. Yhden rätin tein, tässä on siis saman lapun kaksi puolta. Puikot olivat 3.5 mm, silmukoita 38 ja lankaa meni yhteensä 20 g. Koko 17 x 18 cm. Minusta aika mukava väri, sellainen aurinkoinen. Kuvassa värit ovat todellista sameammat.


Iltapäivällä veli kävi turisemassa ja siinä istuttaessa käteni tuntuivat kaipaavan jotain liikettä. Kun omassa käsityötuolissani istuin, niin lankaa ja puikkojahan oli käden ulottuvilla. Siinä se sitten syntyi tämä sininen vohvelirätti aika ohuesta puuvillalangasta 41. silmukalla ja 3 mm:n puikoilla. Tein suorakaiteenmuotoiseksi, kun neliöstä olisi tullut kovin pieni ja ohut. Nyt koko on 17 x 21 cm ja painoa 15 g.

Siinäpä kokonaisuudessaan tämän päivän käsityöt, ei paljon. Tilaustöitä tekemättä vielä pikkutytölle vaaleanpunainen myssy ja kukka siihen. Sen kun saan tehtyä, niin kevään ja kesän aion tehdä käsitöitä ihan omien fiilisten mukaan. Taidanpa nyt lähteä hakemaan sitä vaaleanpunaista lankaa, jota laatikossani pitäisi olla ainakin myssyn verran.

14 kommenttia:

 1. Paljohan sinä olet taas aikaan saanut.On se välillä oltava jähmeäkin ja vähän levättävä, jotta taas jaksaa. Ihminen on vaan niin kummallinen otus, että aina vaan pitäisi saada enemmän ja enemmän aikaiseksi. On totta ettei aina fiiliskään ole kohdallaan. Täytyisi tuota jonkinlaista armollisuutta oppia tuntemaan myös itseään ja tekemisiään kohtaan. Kiitos itsellesi mukavasta blogista, sillä täällä Lankapirtissä on niin mukava piipahtaa:-)

  VastaaPoista
 2. Nuo tiskirätit ovat mukavia pikkutöitä, en vaan ole vieläkään saanut ensimmäistäkään alulle. Jotenkin tuo aika hupenee niin kotona kuin töissäkin ihan oudosti jonnekkin.

  VastaaPoista
 3. Villa Lankala: Se on kyllä totta, että itsellekin pitäisi olla armollinen eikä vaatia liikaa. Pitääpä yrittää taas muistaa se. :) Kiva, että viihdyt täällä. ;)

  Tiitsa: Vielä sinäkin ehdit päästä rättien tekoon, kun muut kiireesi helpottavat. Varo vaan, tämä on melkoinen "tauti"! ;D

  VastaaPoista
 4. Kiva täällä on käydä!
  Minäkin tein rättejä, vaikkei niitä ole vielä käytetty kuin pesukintaina.
  Tein sen meemin, joka oli sinulla alkukuusta.

  VastaaPoista
 5. Hienoja rättejä olet neulonut! Minä en ole uskaltanut nyt puikkoihin päin edes katsella, jos nuo pääkivut johtuvat vaikka niistä.

  VastaaPoista
 6. Blogiasi on kiva käydä lukemassa. Liian harvoin kyllä tulee kommentoitua.. Mutta kunhan tässä tulen kuntoon, niin varmasti kommentoin useamminkin. Käsityö rikasta maaliskuuta sinulle :o)

  VastaaPoista
 7. Tykkään käydä täällä lukemassa kuulumisia ja minusta on kiva jättää kommenttikin useimmiten. Sinunkaan blogisi ei ollut päivittynyt eilen blogilistalla kuten ei minunkaan, mitähän häikkää lie...

  VastaaPoista
 8. Malli45: Kiva, kun teit sinäkin meemin. Kävin jo lukemassa. :)

  Palaga: Pääkipu ei ole mukava asia, toivottavasti menee pian ohi. Nyt sinulla on kuitenkin hyvää aikaa suunnitella uusia käsitöitä.

  Kirsi74: Vaikka et joka kerta kommentoikaan, niin joskus kuitenkin. Jokainen oman tilanteensa ja tunteensa mukaan. Ei minulla ollut tarkoitus moittia ketään eikä patistaa lisäämään kommentointiaan, vaan tuoda julki, kuinka paljon ne merkitsevät minulle ja että olen iloinen niistä.
  Toivottavasti vointisi paranee pian!

  Eila: Kiva että poikkeat usein ja olet vielä niitä vakikommentoijia! ;)
  Joo minäkin huomasin, ettei blogilista ole nyt ajan tasalla. :(

  VastaaPoista
 9. Kiitos onnitteluista! Huomasin, ettei blogisi ollutkaan päivittynyt blogilistalla, vaikka täällä olisi ollut ihan uusi juttukin luettavana. Niinpä niin, ne tiskirätit...

  VastaaPoista
 10. MarjutJ: Nyt on jotain häikkää blogilistalla enemmänkin, ei nim. monet muutkaan päivitykset näy siellä. Saapa nähdä, kuinka pitkään kestää.

  VastaaPoista
 11. Sinä se saat tiskirättejä aikaiseksi. Mulla lopahti se muutamaan, aion kyllä jatkaa, jos tulee semmoinen väli, ettei ole mitään muuta tekemistä. Nyt on tuo kehruu ja niitten Kainuun kukkakintaitten teko, hitaasti edistyy. Täällä täytyy käydä joka päivä, niin mukavaa juttua. Kiitos kun käyt aina kommentoimassa.

  VastaaPoista
 12. Tiskirätit on hauskoja ja erityisesti lankajemmojen väheneminen on hyvä juttu. Mua melkein harmittaa, että virkkasin toissakesänä lähes kaikki sekalaiset puuvillalalnganjämäni pois! en ihan raaski uusia keriä käyttää tiskirätteihin, ensin pitäisi neuloa jotain puuvillasta, että saisi taas jämälankaa :). Villalankaa olisi, mutta kun se ei käy tiskirätteihin..
  Hyvää viikonloppua!!

  VastaaPoista
 13. Olen usein käynyt kurkkimassa,mutta en ole jättänyt jälkeä.Olen luvannut itselleni muuttaa tapojani:)
  Hienoja töitä olet saanut aikaseks,ja nuo tiskirätit on kivat.Minä olen "hullaantunut"rätteihin,jaan niitä tuttaville,sitämukaan kun valmistuu,ja kaikk ovat hämmästyneet kun huomaavat miten ihania nuo rätit on.

  VastaaPoista
 14. Pirena: Sinulla tuleekin niin ihania lankoja kehrätessä ja kauniita kirjoneulelapasia, että siinä tiskirätit kalpenevat rinnalla! ;D

  Helmis: Joo ei se villainen tiskirätti oikein ole houkutteleva! ;D

  Soili: Kiva, kun nyt kommentoit! ;) Meitä tiskirätteihin hurahtaneita on paljon ja lisää tulee koko ajan. Minäkin noita jakelen, nytkin on kaksi postissa matkalla uuteen kotiin. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.