Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Pari pientä työtä valmiina. Jotenkin näiden lapasten teko oli nyt harvinaisen jähmeää, tuntui, etteivät valmistu ollenkaan. Mistä mahtoi johtua, en osaa sanoa itsekään. Mutta nyt ovat onneksi valmiit.


Mallihan on sama, jota olen talven mittaan tehnyt jo muutamat ennemminkin. Siis Wetterhoffin ohjetta taas mukaillen Nallesta tikuttelin. Värit ovat vaaleanpunainen ja ruskea, joka näyttää melkein mustalta kuvassa. Lankaa kului yhteensä 100 g ja lapaset on tarkoitettu naisen käteen. Puikot olivat 2.5 mm paitsi kärjessä ja peukaloissa 3 mm. Tilauslapaset.

Vaaleankeltainen tiskirätti Ananas-mallilla. Puikot 3.5 mm ja lanka tunnistamatonta puuvillalankaa varastoistani. Paino 20 g.
Nyt ei ole keskeneräistä puikoilla paitsi yllärihuivi, joka odottelee viimeistä vihjettä. Niin ja taitaapa olla yhdet syksyllä aloitetut tossut, joiden mallia itse kehittelin silloin. Jäi hautumaan, no hautukoon vieläkin. Yksi lapsen myssy on tilauksessa, sen kai aloitan seuraavaksi.

10 kommenttia:

 1. Kaunis lapasen malli.
  Viimeistä huvivihjettä odotellessa ei tunnu valmistuvan mitään.

  VastaaPoista
 2. Ihana väriyhdistelmä tuo vaaleanpunainen ja ruskea:-). En muista aikaisemmin nähneeni tuollaisia lapasia. Tuo rätitys alkaa tarttua minuunkin ja täällä kyllä sille altistuu;-).

  VastaaPoista
 3. Hauskat lapaset tuon värileikin johdosta. Tiskirätti kuume on vakava juttu, monta on tullut jo neulotuksi, mutta vielä en ole ryhtynyt etsimään ihania pintaneuleita niihin.

  VastaaPoista
 4. Niin hauskat lapaset, todella sievät, väriyhdistelmä on onnistunut.

  VastaaPoista
 5. Pirteän väriset lapaset. Tiskirätti on nyt sitten neulottava itsekin, kaunis malli!

  VastaaPoista
 6. Nätit lapaset, olen aina tykännyt vaal.punaisen ja ruskean yhteiselosta, vaikka ruskea ei olekaan minun lempivärejäni!

  Rätityksestä sanon sen verran, että kun ens viikoksi menen Pyhätunturille hiihtelemään siskoni kanssa, tartutan rätti-innostuksen häneenkin. Syksyllä Levin reissulla sain hänet innostumaan sukkien kutomisesta.
  Näinhän tämä menee! ;-)

  VastaaPoista
 7. TeSa: Siitäköhän se johtuukin tämä neulomisen jähmeys, että huivivihjeistä viimeistä odotellaan niin. Sittenhän on toiveita tämän pikaisesta paranemisesta. ;)

  Villa Lankala: Joo rätitystartunnalta ei voi välttyä! ;D

  Kaijaleena: Eiköhän se aika paranna tämän rättitaudinkin! Joskus! ;D

  Pitsisukka: Kiitos! :)

  Kati: Paras se on sinunkin suosiolla akaa rätin tekoon! ;)

  Marleena: Toinen toiseensa tartuttaa tämänkin taudin! Siispä muutama kerä bampulankaa tai puuvillaa mukaan ja kutomaan rättejä hiihdon jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Mahtavan väriset lapaset, njam :)

  VastaaPoista
 9. Virkku: Kiitos! Pitänee tunnustaa, että lapasten saaja tilasi vaaleanpunaista ja ruskeaa.

  VastaaPoista
 10. Onpa kauniit lapaset! Jotenkin väriyhdistelmä hivelee silmää:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.