Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Kevyesti keskellä viikkoa

Tänään on taas sellainen päivä, että käsityöt ovat olleet vähemmän suosiossa. Joinakin päivinä vain haluaakin yllättäen tehdä muutakin kuin vaikka kutoa ja tänään oli sellainen päivä. En nyt aio luetella tekemisiäni, rehellisesti sanottuna ei niitä nyt kovin paljon olekaan. Mutta kerronpa vaihtaneeni lähes kaikkien kukkieni mullat. Vain orkideat ja pari muuta jäi toiseen kertaan. Olen oikein tyytyväinen itseeni, kun tuo mullanvaihto ei ole ollenkaan minun mielihommiani.



On muuten mielenkiintoista nähdä, miten tämän yhden lehtikaktuksen nupun käy. Mullan vaihdon jälkeen sen vasta huomasin. Saapa nähdä, tuleeko nuppuja vielä lisääkin, nyt ei kuitenkaan muita näkynyt tarkemmassakaan tarkastelussa. Aukeaakohan tämäkään nuppu. Tämän kukat ovat väriltään valkoisia tai oikeastaan sellaisia hennosti vaaleanpunervia. Edellinen kukinta oli kai syystalvesta.




Aamuisella blogikierroksellani luin jonkun *en muista kukahan se oli, älähdäpä, jos poikkeat täällä!* ostaneen Tiimarista edullisia hattuneuloja huivien pingottamista varten. Iltapäivällä kävin kirjastossa ja Tiimarihan on siinä samassa talossa Zeppelinissä, siis sinnekin minun askeleeni veivät. Tietenkin! Nytpä minullakin on vähän reilummat neulat, kun seuraavan kerran huivia pingotan.



Ja kotona heti koekäyttöön! Hyvin tuntuivat toimivan, vaikka eivät kovin tukevia olekaan. Hintakin oli edullinen 1,30 euroa/rasia, jossa 72 neulaa. Ovat ilmeisesti poistumassa valikoimista ja myydään nyt 70%:n alennuksella. Joten nyt kaikki neuloja ostamaan!




Näin hienoja helmipäisiä neuloja ei olekaan kaikilla!



Jospa nyt kutoisin yhdet melkein valmiit lapaset aivan valmiiksi, että pääsisin aloittamaan jotain muuta. Olisikohan se vaikka nuttu etiopilaisvauvalle. Sirisan kirjoitteli asiasta täällä ja kehoitteli meitä hyväntekeväisyystalkoisiin. Sivulla on kuva nutusta ja ohje sen tekoon ja lähetysosoite.

9 kommenttia:

  1. Toivotaan kaktuksen kukkivan.Minulla on jotenkin sellainen käsitys ettei kaktus ihan pienistä pahastu. Täytyypä poiketa Tiimarissa katsomassa/hakemassa neuloja. Kiitti vinkistä

    VastaaPoista
  2. Tikrulla oli neuloista juttua. Minäkin valjastin miehen hakemaan, toivottavasti niitä on ollut meilläkin tarjolla. :o)

    VastaaPoista
  3. Minäkin tiirailin kaktustani jokunen päivä sitten ja huomasin saman ilmiön: pari nuppua! Mielenkiinnolla minäkin seuraan että jaksaako aukaista vai kuivahtavatkohan ennen aikojaan. Laitetaanpas sitten kuvat blogiimme JOS kukkii...

    VastaaPoista
  4. Sulla on "suuri" työ sitten tehtynä. :) En pidä itsekkään mullanvaihdosta.

    Toivotaan, etä kaktus ei säihkätänyt ja tekee lisää nuppuja. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitti vinkistä; täytyy lähettää edustaja käymään tiimarissa:)

    VastaaPoista
  6. Tosi ihana, kauniin värinen ja suuri on huivisi. Mullanvaihto on mulle niin yök hommaa, että jos jotain vaihdankin, niin vasta sitten, kun tarkenee ulkona vaihdella. Minä en saa kaktuksiani oikein kukkimaan, vaikka ovat useamman vuoden vanhoja. Joskus muutaman kukkasen aukaisevat, mutta hyvin nuukasti.

    VastaaPoista
  7. Villa Lankala: Minä muistan lapsuudestani sellaisen ohjeen, ettei nupuilla ollutta lehtikaktusta saanut edes käännellä, ettei se tiputtaisi nuppujaan. Sen kyllä nykyiset kaktukset kestävät aivan hyvin, kokeillut olen. Ja nytpä nähdään mullanvaihdon vaikutus! ;)

    Makepeace75: Joo Tikrupa se saattoi olla, joka neuloista kirjoitti. Toivottavasti sait sinäkin näitä! ;)

    Eila: Joo, tehdään niin! ;) Sinulla on jo kaksi nuppua ja saattaapi tulla lisääkin.

    Tupuna: Olen samaa mieltä, että suuri työ on jo tehtykin, mutta jatkoa pitää tulla. Yksi orkidea meinaa tulla ylös purkista, joten se on pakko hoitaa ja siinä samalla ne kolme muutakin.

    MarjutJ: Siis asiamies Tiimariin!

    Pirena: En minäkään joka vuosi vaihda multia ainakaan kaikkiin kukkiin, mutta nyt meinasin tehdä poikkeuksen. Saa nähdä, tuleeko suunnitelma toteutettua. ;) Kyllä minullakin kaktusten kukinta vaihtelee, joskus on runsaskin kukinta, joskus vain kukka tai pari. ;D

    VastaaPoista
  8. Minä kävin vinkistäsi paikallisessa Tiimarissa, vaan niinhän kävi kuin monesti ennenkin: jotain mitä on muualla, ei taatusti löydy täältä - huoh :(
    Tosi kauniin värinen huivi :)

    VastaaPoista
  9. Päivi: Olipa harmi, ettei niitä löytynyt sieltä Tiimarista. :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.