Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Maaliskuun eka

Tiskirätit täällä vain hyppivät puikoille! Kaivelin tässä joku aika sitten lankalaatikostani puuvillalankoja ja nyt ne tuossa pöydällä vaativat päästä puikoille. Iltapäivällä tikuttelinkin taas yhden. Nopeastihan nämä valmistuvat. Olen ajatellut tehdä näitä saadakseni noita langanloppuja pois tuolta laatikosta. Annan näitä sitten pikkulahjoina sukulaisille ja ystäville, joten varokaa vain, kaikki rättivaara uhkaa! Itsellä minulla on jo neljä viisi itsetehtyä käytössä ja tykkään. Hyvin pyyhkii, kuivuu yllättävän nopeasti vesihanan päällä ja perusteellinen pesu käy vaivattomasti pesukoneessa 60. asteessa pyyheliinojen kera.


Mallin Little Arrowheads otin taas täältä. Vyötteettömästä puuvillalangasta tikuttelin 3.5 mm:n puikoilla ja 43. silmukalla. Koko 18 x 20 cm. Paino n. 20 g.



Kevätpäivätasausyllätyshuivin vihje 6a valmiina. Yksi vihje enää ja sitten huivi on valmis. Pian alkaa jännittää, millainen tästä oikein tulee. Minulla on vain tuollainen 80 cm:n pyöröpuikko, jolla olen tätä tehnyt, niin ei saa kunnolla käsitystä työstä. Mutta luottavaisin mielin jatkan loppuun saakka.



Flunssani ei ollut ollenkaan pahaa sorttia, kun ei ole kovin haitannut minua. Kurkku on edelleen hiukan kipeä ja päätä ja lihaksia särkee, mutta ei oikeastaan muuta. Ikkunasta olen kaunista auringonpaistetta ihaillut ja samalla katsellut ruukkukasvejani. Mullanvaihtoon saisi piakkoin alkaa. Pitäisikin katsoa se kuun asento, kun olen meinannut kerrankin ottaa sen huomioon ja tehdä mullanvaihdon yläkuulla, kuten vanha kansa neuvoi.


Yksi kolmesta lehtikaktuksestani kukkii parhaillaan. Kovin runsas ei sen kukinta ole tällä kertaa, mutta ilahduttaa kuitenkin mieltä.

Mukavaa ja neulerikasta alkavaa viikkoa!


17 kommenttia:

  1. Niin monet ovat kehuneet neulottuja tiskirättejä, että eiköhön minunkin pitäisi ottaa sellainen puikoille. Harmittaa, kun pistin viime kesänä kirpparille puuvillakeriä muka tarpeettomina. Nyt niillekin olisi käyttöä!

    Minulla on samanlainen kaktus, joka viime vuonna kukki pääsiäisen aikoihin (ensimmäistä kertaa).

    Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Voi kun minusta tuo sinun keväthuivisi on sitten kauniinvärinen. Meillä on kanssa tuonvärinen kaktus, mutta niin laiska kukkimaan, että täytyy vissiin uhkailla ulosheitolla, jos se mitään auttaa. Sinä olet päässyt noissa tiskiräteissä koittamaan kauniita pitsineulemalleja. Minullakin oli ajatuksena, mutta jäi kesken se ajatus.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä kaktus kukkii kauniisti! Mukavaa maaliskuun alkua!

    VastaaPoista
  4. Kivan näköinen rätti.
    Minulla on kolme. Kaikista eniten tykkään kokonaan oikein, löysäksi neulotusta bambuisesta rätistä.

    Kauniin värinen tuo kaktuksesi.

    VastaaPoista
  5. Kauniita tiskirättejä sinulla. Mulla ei vielä omaa ole, töissä on kyllä käytössä ja hyväksi havaittu. kauniita nuo kaktuksen kukat, ovat ne sitten minkänimisessä kaktuksessa tahansa :)

    VastaaPoista
  6. Kivan näköinen tiskirätti taas! Käytössä tosi mukava. Minäpä omistan sen yhden! Omilta puikoilta ei ole vielä yhtään valmistunut,mutta kyllä minäkin vielä(joskus!).
    Kauniita kukkia kaktuksessasi. Minunkin samanlainen kaktukseni teki pari viikkoa sitten yhden ainoan kukan!
    Aurinkoista maaliskuun alkua!

    VastaaPoista
  7. Tiskirätit ovat kauniita, huivikin on hyvän näköinen, omani ei ole vielä ollenkaan noin pitkällä, viimeinen osio vallan puuttuu.

    VastaaPoista
  8. Taas olet ahkeroinut!. Hyvä tuosta sinun huivista tulee. Mulla on tässä vaiheessa huivin suhteen samalaiset fiilikset ja sama puikko-onegelma. Kauniin värinen tuo sinun huivi. Kaunis kaktus. On kaktuksen kukat ja huivi sävysävyyn. Hauskaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Kiva kuulla että olet jo toipunut. Meillä tuo tauti kävi oikein kunnolla. Tuo kevätpäiväntasausyllätyshuivi näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  10. Mukavaa viikkoa sinullekin! Minä olen pitänyt neuletaukoa, sillä niskat on taas jumissa ja päätä särkee. Nuo tiskirätit kyllä kiinnostaisivat, lankaa löytyy monia keriä. Kunhan tästä toivutaan. Flunnssa ei ole vielä ollut. Toivottavasti ei tulekaan.

    VastaaPoista
  11. Heinis: En voi muuta kuin suositella toisillkein tiskirättien tekoa: mukava pikkutyö, kiva käyttää ja iloa silmälle ja jos mahdollisuus kuluttaa langanjämiä!
    Minun kolme lehtikaktustani ovat viime vuosina kukkineet miten sattuu. Aiemmin pari kukki jouluksi ja kolmas pääsiäiseksi.

    Pirena: Joo uhkailepa tosiaan kaktustasi ulosheitolla! Se tepsii todistetusti ainakin santuille. Itse olen saanut sillä santut kukkimaan ja Intsukin viime kesänä omansa. ;D

    Eila: Lehtikaktuksen kukinta on parhaillaan kuin ilotulitus, kun koko kasvi on kukkia täynnä. Nyt on vain yksi raketti! ;D

    Tupuna: Pitäisi tehdä itsellekin bamburätti. ;)

    Tiitsa: Kaktuksen kukat ovat todellakin kauniita! Nekin piikkipallot, mitä lienevätkään, ovat upeita kukkiessaan.

    Irina: Kukahan sinulle teki niin hienon rätin! ;D (haiseeko täällä joku?!!!)
    Minunkin kaktuksissa on joskus vain yksi kukka, mutta ehkä jo seuraavalla kerralla enempi.

    Pitsisukka: Kaikkea kaunista on kiva tehdä! ;)

    Villa lankala: Enpä huomannut kaktuksen ja huivin värien olevan noin yhteensopivia. Olisi voinut asetella samaan kuvaankin, mutta kun on huonot hoksottimet. ;D

    Kirsi: Näistä huiveista tulee varmaan ihania, kohtahan niitä päästäänkin näkemään valmiina. ;)

    Palaga: Onpa ikävä, että niskat on jumissa ja päätäkin särkee. :( Minä saan nuo vaivat pysymään pois, kun vain muistan kunnolla jumpata ja venytellä niska-hartiaseudun. Kun taas pystyt neulomaan, se onkin hyvä aloittaa pienestä tiskirätistä. ;)

    VastaaPoista
  12. Hei! Se runo/laulu menee oikeassa muodossaan näin:

    Jos mökki on pieni ja punainen,
    niin kodiksi tahtoisin juuri sen,
    ja ystävät ympäri maailman
    mä kotiini toivoisin saapuvan.

    Me pidettäis hauskaa ja laulettais,
    ja nälkäiset vatsansa täyteen sais.
    Tää punainen mökki ois kaikkien,
    niin sinun kuin minunkin yhteinen.

    (Jaakko Löytty)

    Tuo on kyllä kiva laulu, siihen on olemassa leikkikin. :)

    VastaaPoista
  13. Mari: Kiitos! Runonakin mukava! ;)

    VastaaPoista
  14. Kaunis malli sun tiskiräteissä! Ja sä olet kyllä viherpeukalo,kun noin komeesti kukkii sulla tuokin kukka. Minä olen tänään jo joitain siemeniä kylvänyt. Saa nähdä itääkö noista mikään. Siitä kanavatyöstäni. Ei se aivan äkkiä seinällä olisi,vaikka en muuta tekisi. Se on tavattoman iso ja mä joka raossa teen monenlaista muuta käsityötäkin.
    Niin minä kuin muutkin ovat katselleet,että keväthuivisi on tosi kauniin värinen. Hieno tulee.

    VastaaPoista
  15. Kudoin tiskirätin pellavalangasta. Se toimi oikein hyvin käytössä.

    VastaaPoista
  16. Intsu: Kiitos! :)

    Kaijaleena: Voin hyvin uskoa, että pellava on hyvä materiaali tiskirättiin. :)

    VastaaPoista
  17. Kivoja tiskirättejä olet tikutellut. Taidan napata malleja.
    Kaunis tuo kaktus kukkivana. En ole saanut koskaan noita kaktuksia itse kukkimaan.Mitä nyt joskus pari kukkaa. Tänään meinaan vaihtaa mullat kukkiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.