Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Pään- ja jalanlämmikettä

Nyt tuon tänne loputkin matkan aikana valmistuneet käsityöt. Maaliskuun puolella virkkasin pari myssyä ja aprillipäivänä sain valmiiksi yhdet sukat, joita en ole vielä täällä vilauttanut.


Kaksi rimppsulakkia tein Helmiksen ohjeella. Lanka on vaaleanvihreää Novitan Kotiväkeä vuoden tai pari marinoitunutta (kuvassa aivan liian vaaleaa) ja sitä kului n. 35 g yhteen myssyyn. Koukku oli 2 mm:nen.



Tarkoitukseni oli tehdä lakki isokokoiselle parivuotiaalle ja tein ensin tarkoin ohjeen mukaisen lakin (ohje sirolle 3v:lle). Valmiina se kuitenkin näytti isolta ja kun minulla ei ollut mahdollisuutta sovittaa myssyä, niin päätin virkata toisen hiukan pienemmän. Tyttönen saa sopivamman koon ja toisen myssyn kohtalo on ATK *aika tavaran kaupitsee*.




Somisteeksi lakkiin virkkasin tällaisen pienen kukkasenkin, jonka kiinnitän sitten siihen oikeaan lakkiin. Lakit kuten kukkanenkin menevät omalta osaltaan maustamaan Kevätsoppaa.


Tänä vuonna en tullut aprillanneeksi ketään, sen sijaan tikuttelin yhdet sukat valmiiksi. Langan näihin sain joskus kesällä ystävättäreltäni tuliaiksiksi Hämeenlinnasta ja tarkemmin Villa Mokasta. Olin näitä Villa Mokan ihania lankoja netissä ihaillut, mutta aiempaa sormituntumaa minulla ei niihin ollut ennen tuota kesäistä päivää. Silloin sain kaksi vyyhtiä, joista toinen odottelee edelleen puikoille pääsyä. Kerinyt olen senkin jo sentään.


Malli River Rapids Socks omana sovelluksena perinteisellä vahvistetulla kantapäällä ja kärjen sädekavennuksella kokoa 39
Lanka Villa Mokan Mokkasukka (75% superwashvillaa+25% polyamidia) väri Poseidon, kulutus 65 g. Kuvassa tämä väri on hyvin lähellä todellista.
Puikot 2.5 mm, joilla silmukoita 64.

Mukavan tuntuista kudottavaa oli tämä Mokkasukka-lanka. Ja mukavalta tuntuivat kuulemma jalassakin jopa niin, että mannekiini (tyttäreni) halusi sukat itselleen. Sehän sopii hyvin, että jäävät perhepiiriin, niin nähdään näiden kulutuksenkestokin lähitulevaisuudessa.

14 kommenttia:

  1. Nätit sukat olet taas neulonut ja kyllä kelpaa tyttösen rimpsuhattu päässään kesällä tepastella.

    VastaaPoista
  2. Viitaten tuohon edelliseen kirjoitukseesi, miulla on Stepistä neulotut pitsisukat sekä yöllä että päivällä. Molemmille omansa, eri pitsimallilla ja eri värillä. Tykkään niin, etten muita huolikaan. Ei vaan, ei ole kokemusta näistä kaikista ihanuuksista mitä blogeissaan esittelevät. Pidän pääni kylmänä, enkä edes vilkaise lankojen nettikauppoihin.

    VastaaPoista
  3. Nätit on hatut!
    Et ole lomallakaan laiskotellut!
    Mullakin on Villamokka-sukkalankaa, mutta ovat vielä kutomatta. Kauniit on sukkasikin!

    VastaaPoista
  4. Ihanat sukat ja rimpsuhatut ovat myös nättejä!

    VastaaPoista
  5. Söpöt kesäiset myssyt olet virkannut. Piakkoin niitä tarvitaan, vaikka vielä tänä aamuna maa oli valkoinen. Minäkin olen saanut ystävältäni (Malli45) Villamokan sukkalankaa enkä ole vilä kokeillut. Aloitan, kun oikein ottaa hietahan, lanka on nimeltää "Bensaa suonissa".

    VastaaPoista
  6. Onpa nätit kesähatut! Ja nuo sukat on tosi kauniit. Koskahan minä saan neulottua muitakin,kuin ns. tavallisia sukkia!
    ATK-osasto pursuilee mullakin tavaraa! Joskus sieltä aina jotain häviääkin,onneksi!

    VastaaPoista
  7. Kivat sukat. Täytyikin itselle kanssa tuo malli printata :). Meillä on kanssa noita kesähattuja. Ostin joskus myyjäisistä pari ja itsekin olen jotain virkannut. Mielestäni käy ihan hyvin tämmöisen keski-ikäisen tädin päähän kanssa. On vilpoisa ja torjuu kai omalta osaltaan jonkinverran auringonpistosta.

    VastaaPoista
  8. Kauniin väriset sukat. Sininen on yksi lempiväreistäni. Oikein mukavaa ja rauhallista pääsiäistä sinulle ja koko perheellesi!

    VastaaPoista
  9. Pannumyssyt on kauniit, raikkaan väriset.
    Minulla on vieläkin koeneulomatta Mokkasukkalanka, mutta ehtiihän nuo.
    Olet tehnyt taas paljon kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
  10. Eila: Toivotaan, että jompi kumpi lakki pääsee/on sopiva tyttösen päähän! ;)

    Pirena: Sitten meillä on sama maku sukkalankojen suhteen! Step on minutstakin tuntunut mukavimmalta viime aikoina, mutta en ole raskinut pitää muuta kuin yösukkina. Nettikaupoista en ole minäkään tilannut mitään, kun tykkään päästä omin käsin koskettelemaan ja omin silmin näkemään langan ennen valintaa. :)

    Malli: Aika hyvinhän tämä minunkin Mokkasukkani marinoitui! ;) Ja toinen jatkaa sitä vielä. ;D

    Sari: Kiittos! ;)

    Heleena: Sinullahan on hauskannimistä sukkalankaa! ;) Siitä tulisi varmaan hyvät autoilusukat! ;D

    Irina: Minä teen mieluummin muita sukkia kuin perusmallisia, mutta niitäkin tarvitaan.
    Minulla alkaa ATK-osastolla olla nyt jo aika täyttä, pitäisi tehdä tyhjennysoperaatio (SPR, Pelastusarmeija...). ;)

    Villa Lankala: Ahkeruus on ilomme! ;DD

    Pappi puikoissa: Ai joo, voishan tuollaisen tehdä itsellekin. Minulla on yksi virkattu hellehattu, mutta se on turhan paksua lankaa. Kotiväestä tulisi ohuempi. Kiitos ideasta! ;)

    Kirsi74: Kiitos sinulle ja perheellesi samoin hyvää pääsiäistä ja kaunista kevättä! :)

    VastaaPoista
  11. Tesa: Kiitos! Ainahan sitä jotain tulee tehtyä ja kivaa on mukavampi tehdä kuin "ei kivaa". ;)

    VastaaPoista
  12. Ihania myssyjä ja kauniit sukat. :) Tulee jo ihan kesäfiiliksiin noita katsoessa.

    VastaaPoista
  13. Nna: Kesään tässä jo pikkuhiljaa voidaan suunnata katseet! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.