Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 4. lokakuuta 2013

Tonnin kisa

Edit. 5.10.13 klo 12.05:  Blogin perustamisvuosi on oikeasti 2008 eikä 2013, kuten tuossa alempana väitän. :D  Kiitos Pirenalle tarkkasilmäisyydestä! :)

Tällä kertaa en jutustele ollenkaan käsitöistä, sen verran vaan mainitsen, että jotain on valmistunutkin, mutta ei vielä esittelykunnossa. Kunhan saan höyrytettyä ne, niin sitten tuon tännekin.


Tämä on muuten julkaisemani postaus n:o 1001!  Edellisen julkaistuani huomasin sen olevan tuhannes postaukseni. Lankapirtin perustin tammikuussa 2013, siis 5 vuotta 9 kk olen kirjoitellut näitä jorinoitani ennen kuin sain tonnin täyteen. Se tekee keskimäärin 14.5 postausta kuukaudessa ja postaus 2-3 päivän välein.



Pidetäänpäs arpajaiset tonnin kunniaksi, siis Tonnin kisa!

Arvonnan säännöt:
1. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen ja ilmoitat siinä nimesi sekä yhteystietosi (blogin osoite tai sähköpostiosoite). Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti, siksi tarvitsen yhteystiedot. 
2. Jokainen voi osallistua vain yhdellä arvalla.
 3. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 6.10. klo 24.00 saakka. Siihen mennessä jätetyt kommentit osallistuvat arvontaan.

Kommentoineiden joukosta valitsee Onnetar yhden onnellisen, joka saa valintansa mukaaan minun tekemät sukat tai lapaset ja ehkä jotain muuta pientä. Voittaja saa esittää toivomuksen myös langan ja värin suhteen, mitä noudatan mahdollisuuksieni mukaan.

Edit. klo 20.35: Sen verran rajoitan väritoivomuksia, että musta on pois pelistä (en näe kutoa enkä  virkata sitä).

Onnittelut kaikille osallistujille!



Nyt sen sijaan kerron lyhyesti tämän vuoden viimeisestä mökkireissustani, tiistaina mentiin ja eilen illalla palattiin kotiin. Ihan tavallinen reissu ilman mitään erityisempää.


 
Mies teki remppaa ja sai suunnitelman syysosuuden tehtyä. Siitä on hyvä jatkaa ensi kesänä.



Keskiviikkona illalla ihailtiin upeaa auringonlaskua, mutta...


... torstaiaamuna näkymä olikin hiukan utuisempi.



 
Vielä järvellä verkkoja nostamaan mennessämme oli kovin utuista. Aikamoinen tuuli puhalteli kuitenkin luvaten sumun hälvenemistä. Sain soutaa kaikin voimin, että sain pidettyä veneen suunnilleenkaan toivotussa kursissa.


Matkaa järvelle, jossa kalastamme kesäisin, on kymmenkunta kilometriä ja suurin osa siitä kapeaa metsäautotietä.  Tien varressa on nyt syksyllä hakattu metsää aika laajalti ja suuret puupinot ovat odottaneet kuljetusta. Meillä on ollut hyvä tuuri, ettei olla yhtään kertaa jouduttu odottamaan lastaavan puutavara-auton takia pääsyä eteen päin.  Ohittaminen on nimittäin mahdotonta, kun rekka seisoo keskellä kapeaa tietä.




Mutta eilen järveltä palatessamme meitä odotti tällainen näky. 



Kymmenisen minuuttia siinä istuttiin ja odoteltiin, minulla sukkapuikot kilkkasivat.  Sitten matka jatkui sekä rekalla että meillä.


Koko kesän olemme syöneet mökillä itsepyydettyjä kaloja. Maukasta, voin sanoa. Tällä viikolla saaliimme oli hiukan isompi, niinpä on luvassa vielä syksynkin mittaan itsepyydettyä kalaa muutamalle  aterialle, nam. 


Mukavaa viikonloppua kaikille!


32 kommenttia:

  1. Kai se on uskottava, että syksy on tullut =)
    Ahkerasti olet jaksanut kirjoitella, onneksi olkoon. Jos minä sattuisin voittamaan arvonnassa, niin punaset lapaset tahtoisin ihan itselleni ♥

    VastaaPoista
  2. Ihailen kun olet niin ahkera neulojana sekä kirjoittajana.. Osallistun arvontaan jos onni suosii niin haluaisin tummanharmaan myssyn. sposti studio-sirkkis@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  3. Hei Matleena. Minäkin toivotan onnea ja jaksamista uusille kierroksille:)

    VastaaPoista
  4. Onnea uudelle alkaneelle tuhannelle luvulle. Jos onni suosii niin sellaiset tuplalapaset tahtoisin mä, värillä ei väliä.

    VastaaPoista
  5. Iloista lokakuun alkua sinulle! Jos arpaonni suosii, mieluusti ottaisin lapaset, olen itse aika huono neulomaan niitä. Tykkään kaikista väreistä.
    t.hanhan (leenahanhan at yahoo.com)

    VastaaPoista
  6. Tähän on pakko osallistua, sen verran usein olen ihaillut onteloneulottuja lapasiasi (niitä tuplalapasiksi kutsumiasi) - se tekniikka minulla on vielä(kin) opettelematta. Kunnioitettava määrä on sinulle blogipostauksiakin, olen pitänyt itseäni aika aktiivisena blogin pitäjänä, mutta eihän mulla ole kolmea neljäsosaakaan tuosta sinun kirjoitusmäärästäsi :-D. Mukava kun jaksat kirjoitella ahkerasti, myös noita luontokuvia on kiva katsella (ihana tuo utuinen/sumuinen syysmaisema).

    VastaaPoista
  7. Onnittelut tonnista! Mukavia syyskuvia! Olisikin mukavaa, jos onni potkaisisi!

    VastaaPoista
  8. Matleena moi! Ihan on pakko minunkin tähän arvontaan osallistua. Sinun käsityösi on niin ihania ja kaikista vaihdetuista kuulumisistamme on hyötynyt minun lisäkseni koko Piian kammari esimerkkinä sytomyssykampanja. Hienoja olivat mökkikuvasikin. Mahtavaa ja uljasta syksyn jatkoa toivottaa Pia. Sähköpostiosoitteeni onkin kai tuttu. Heissulivei!

    VastaaPoista
  9. Toki mukaan arvontaan! Tuplalapaset paleleviin käsiini olisi aivan ihanat! (isomummu@gmail, com)

    VastaaPoista
  10. Arvontaan haluan minäkin mukaan! Minä kun en oikein ole saanut lapasia tehtyä, niin jospa olisi arpaonnea tällä kertaa! Terveisin Anniina Sohvaneulomosta, sohvaneulomo@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Minä jo kerran täällä kävin lukemassa arvontapostauksesi, mutta ajattelin etten kehtaa osallistua, kun vasta olin niin onnekas. Kun varta vasten kävit houkuttelemassa, niin täällä olen uudestaan. Tuplalapasia toivoisin minäkin, jos onni potkii toistamiseen. Värillä ei ole väliä, kunhan ei sentään keltaisia. ;)

    VastaaPoista
  12. Onnittelut! Ja arvontaan mukaan.

    VastaaPoista
  13. Käyn sivullasi joka päivä ja seuraan niitä uusimpia linkkejäsi. seija.pihlajamaki at netikka.fi

    VastaaPoista
  14. Tuossa sun kirjoituksen alussa pitäisi varmaan olla eri vuosiluku, kun blogia olet alkanut pitämään.
    Onnittelut minultakin vaikka harvemmin käynkin kommentoimassa. On sulla vaan taas niin kauniita sukkia, että jos voitan niin sukat haluaisin. Olisi kiva saada jollain muulla mallilla kuin itse kudon.

    VastaaPoista
  15. Käyn sivullasi joka päivä ja seuraan niitä uusimpia linkkejäsi. seija.pihlajamaki at netikka.fi

    VastaaPoista
  16. Tuhannesti onnea ahkeralle blogistille! Jos onni potkaisee, niin tuplalapaset haluan, siksikin, että niitä tulin katsomaan sivuillesi ekana ja sillä tiellä olen edelleen.

    VastaaPoista
  17. Onnittelut! Mukava blogi , jonne on aina niin mukava piipahtaa katselemaan taidolla tehtyjä käsitöitä. :) Jos nyt voitan, niin saat päättää itse mitä teet. Yllätykset ovat mukavia. :)

    VastaaPoista
  18. Ohhoh, paljon on ollutkin sinullakin sormet näppäimistöllä, jos minullakin =)
    On aina ilo seurata sinun päiviesi touhuja.

    VastaaPoista
  19. Onnea:)
    Tietysti mukaan arvontaan, jos vaikka sattuis onnistamaan. Sinun tekemät lapaset olisi niin kivat!

    VastaaPoista
  20. Onnea täältäkin! Tosi kivaa on lukea tätä blogia! :) Olen mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  21. Onneksi olkoon "tonnille"! Ja mukana arvonnassa minäkin.
    Siellä on syksy pikkasen pitemmällä kuin täällä etelässä, ainakin kuvien mukaan.

    VastaaPoista
  22. Onnea tonnista ja vielä monta lisää... Vierailen ahkerasti blogissasi, mutta olen laiska kommentoimaan. Ihailen kauniita käsitöitäsi ja teet hienoa työtä sytömyssyjen kanssa.
    tiinaliisa
    teppo.tiina@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Sinun blogisi on niitä ensimmäisiä, joita aloin seurata. Tänne on kiva kurkata: on kivoja käden töitä ja joskus saan hyvä idean sinulta. Sukkien värillä ei ole väliä, mutta tykkään lilasta ja marjapuuronpunaisesta, sillä olen "viileä kesä".

    VastaaPoista
  24. Unohdin mainita, että kansalaisopiston käsityöpiirissä opettelemme parhaillaan tuplalapasia sinun ohjeesi mukaan! Hyvä ohje!

    VastaaPoista
  25. Oikein lämpöiset onnittelut täältä etelästäkin!
    Sinulla on siitä "erilainen blogi", että sieltä löytyy paljon asiaa (sytoilut ja ohjeita), sekä kaikkea elämän kirjosta ja tietenkin niitä käsitöitä.
    Lämpimiä syyspäiviä!

    VastaaPoista
  26. Onneksi olkoon!
    Olen ihaillut jo kauan käsitöitäsi ja tarmoasi auttaa muita. Yksi juttu on kuitenkin ollut yli muiden: tuplalapaset. Tein varmaan vuosi-pari aiemmin yhdet tuplat, mutta niiden tekemisessä meni kauan, ja jäivät harmittavan nopsaan pieneksi (olivat lapselle). Olenkin miettinyt että olisiko jotain mitä tarvitsisit, josta voitaisiin tehdä vaihtokauppaa. En ole keksinyt mitä voisin tarjota vaihtoon, sillä olet minua taitavampi sukan ym. kutoja.
    Nyt onkin pakko koittaa jos kerrankin arvonnassa onnistaisi, sillä arvaat mitä toivoisin voittavani pojalleni :)

    VastaaPoista
  27. Minäkin mukaan arvontaan :)
    Blogiasi on ihana käydä tutkailemassa.

    VastaaPoista
  28. Melkoisen määrän olet blogikirjoituksia vuosien varrella tullut kirjoittaneeksi ja mukavahan niitä on ollut lueskella. Itsekkäästi toivon että saan kirjoituksiasi lueskella vielä toisen mokoman. Tonnin kisaan mukaan myös ilmoittaudun ja mieluinen voitto olisi minullekin tuplalapaset.

    VastaaPoista
  29. Onnittelut tonnista! Osallistun toki arvontaan, blogini on www.lady-knit.blogspot.com. Voittona haluaisin jotain hempeän väristä.

    VastaaPoista
  30. Onnittelut tuhannesta kirjoituksestasi! Niitä on ollut mukava lukea. Toivon sinun kirjoittelevan ainakin toisenkin tuhannen. Sinä olit minun blogissani muistaakseni ensimmäinen lukija. Tänne sinun Lankapirttiisi olin eksynyt joitakin aikoja aiemmin. :) Osallistun mielelläni arvontaankin, vaikka kovin kehno on ollut tuurini arvonnoissa. Jos nyt niin sattuisi käymään, että voittaisin, haluaisin mielelläni tuplalapaset. Niitä en osaa itse kutoa. Värille on melko sama. Enemmän tykkään hillityistä ja punaisen eri sävyistä.

    VastaaPoista
  31. Osallistumisaika on päättynyt puolilta öin. Kiitos kaikille kommentin jättäjille! Kutsun Onnettaren hoitamaan arvonnan lähiaikoina. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.