Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Harmaata on


Annanpa taas säätiedotuksen, kun sille linjalle olen viime aikoina lähtenyt. ;D Minulla on kai niin kova talven kaipuu jo, että pitää tarkkailla säätä koko ajan. Ja purmattaa täälläkin. Siis meillä jatkuu harmaa sää, paksu sumu ja kosteus vallitsee. Aamulla satoi lunta sen verran, että pihakiveys oli valkoisena. Nyt mittarissa +5 astetta, joten lumesta ei enää tietoakaan. Ja harmaus on niin totaalista, että oikein ihmetyttää. Mietin jo, onko tällaista ollut ennenkin. Luulisi, että olisi jo joskus ehtinyt tähän ikään mennessä olla, mutta enpä muista. Ehkä kuuluu niihin unohdettaviin asioihin.


Mutta piristykseksi poltellaan kynttilöitä, siis eläviä sellaisia. Meillä ei ole yksiäkään sähkökynttilöitä taloudessamme. Ja kuvan kranssi somistaa ulko-oveamme ja piristää taloon tulijan mieltä. Kranssin ostin viime viikolla eräältä lähitienoolla asuvalta naiselta, joka kertoi tekevänsä näitä aina joulun alla ja kiertävänsä sitten myymässä tässä lähiympäristössä. Onpa kyllä napakasti tehty ja tukeva kranssi. Katselin tuolla myymälöissä vastaavia, mutta eivät vetäneet tälle vertoja. Ja koristelukin on minun mieleiseni, ei turhan pramea.


Käsityöt etenevät hiljalleen. Parit lapaset on tekeillä ja pian valmiit, joten niitä pääsen piakkoin esittelemään. Mutta ennen lapasten pariin istahtamista lähden kirjastoon ja ruokaostoksille tuohon lähimarkettiin. Jossain vaiheessa pitää käydä blogikierroksellakin, kun on jäänyt muutamien viime päivien päivitykset lukematta lähes kaikista seuraamistani blogeista.


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Kranssisi on sievä niinkuin tykkäät itsekkin.

    Harmaata, pimeetä meilläkin. Ammupäivästä pikkasen aurinko vilahti, mutta siinäpä se sitten olikin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja luonnikas kranssi tosiaan. Luonnonkynttilöiden ystäviä ollaan mekin; nyt on ongelma mistä saadaan kuuseen Havin steariinikynttilöitä. Kaupat myy täällä siinä kohtaa vain eioota. Kokeilin jonkun muun valmistajan tekeleitä, mutta onnettomia ovat - valuvat ja sulavat nopeasti pelkäksi steariinikasaksi. Tiedätkö sinä mistä apu? Etsin Havin kotisivujakin, mutta ei niistä saanut selvää.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kranssi:)

    Tuntuu niin luonnottomalta ettei ole lunta. On niin säkkipimeää. Alan tässä taas jännittämään mahtaako jouluna olla lunta. Lumeton joulu tuntuu ihan luonnotomalta.

    Meillä ollaan siirrytty pöytäkynttilöistä syviin kynttiläastioihin. Ai miksi? Aino poltti aikaisemmin syksyllä häntänsä pöytäkynttilässä. Siinä nähtiin kissa tuli hännän alla;) Ei saisi nauraa, mutta nyt jo hieman hymyilyttää tuon tapahtuman muistelu ja tuolloin Aino selvisi parin karvan kärvistymisellä. Minä taisin enemmän säikähtää.

    Laitetaan yhteistilaus lumesta sääukolle!;D

    VastaaPoista
  4. Kaunis ja hyvintehdyn näköinen kranssi. Minäkin tykkään! Meillä satoi taas pienen pirahduksen ja on vielä 6.2 astetta lännintä ja pimeää, aivan sysi pimeää.

    VastaaPoista
  5. Oikein minunkin mieleinen on tuo sinun kaunis kranssisi.

    Meillä on sadellut lunta, joka kuitenkin iltaa kohti vetistyi kovasti. Oli raskas kolattava, mutta hyvästä jumpastahan tuo meni!

    Mukavaa alkanutta viikkoa :-D

    VastaaPoista
  6. No niin on harmaata.Yksi hyvä puoli kumminkin, kun talvi taas syksyksi kääntyi, niin sain haravoitua omenapuiden aluset muumiotautilehdistä, kun vasta nyt nuo puut lehtensä pudottivat.
    Oli tarkoitus jo tänään tehdä tuollainen havukranssi, mutta jotain tuli väliin, jospa vaikka huomenna.

    VastaaPoista
  7. Kranssisi on tosi nätti! Täällä on myös harmaata. Samanlaista oli vuonna -86. Muistan sen ensimmäisestä etelänmatkasta, jonka teimme marraskuun viimeisellä viikolla. Kun kone laskeutui Vantaalle, maa näkyi vasta, kun pyörät koskettivat maata ja vettä satoi.

    VastaaPoista
  8. Tupuna: Vilahtaispa meilläkin aurinko edes vähäsen! :)

    Pirle: Ainakin täällä on Prismassa Havin kuusenkynttilöitä, mutta olivat jossakin vähemmän näkyvässä paikassa, joten etsiä sai. Nyt laatikko oli sininen, kun se muistaakseni oli ennen punainen.

    Villa Lankala: Hui, kissalla tuli hännän alla! :o Uskon, että ei sen jälkeen enää halua suojaamatonta kynttilää poltella. Mutta saattaahan se kissakin oppia varomaan kynttilöitä, jos muutaman kerran kärventää karvansa. ;)

    Joo mukana olen lumen yhteistilauksessa ilman muuta! ;D

    Heleena: Tänäkin aamuna sade ropisi iloisesti katollamme ja asteita +5.

    Marleena: Täällä ei tarvii lunta kolata! ;D

    Leena: Minä en ole koskaan tehnyt havukranssia itse enkä juuri muitakaan kransseja. Ehkä voisi joskus opetella. :)

    Marjut: Tosi harvoin on näin harmaata syksyä tainnut olla.

    VastaaPoista
  9. Hei, sain vihdoin yhteyden Havin tehtaalle, sen jälkeen paikalliseen K-marketiin, johon on parin päivän päästä tulossa kynttilärasioita. Tiimarissa oli sinisiä rasioita, mutta niissä ei ollut Havin nimeä, vaikka kassakone niin näytti. Ne kynttilät kyllä valuttivat. Toivottavasti saamme molemmat kunnollisia steariinivaloja kuuseemme :)

    VastaaPoista
  10. Ihana kranssi!<3 Minkin ostan aina talveki havukrenssin oveen. Hyvää viikonjatkoa harmaudesta huolimtatta! Täälläkin niitä kynttilöitä poltellaan.

    VastaaPoista
  11. Kaunis ja ei liian pramea tuo kranssi. Tuo sää on hiin harmaa ja pimeä varmaan joka puolella sekä sateinen. Kynttilät ja tuikut palavat täälläkin päin Suomea.

    VastaaPoista
  12. Pirle: Hyvä, kun löytyi kynttilöitä myyvä paikka. :)
    Ostamissani sinisissä laatikoissa kyllä lukee Havin kuusenkynttilöitä.

    Seijasisko: Siis kynttilöitä poltellen jatketaan! ;)

    Äipän touhut: Ja harmaus vain jatkuu. Kynttilöitä poltellaan varmaan koko Suomessa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.