Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Elämä pyörii...


Voin kai sanoa, että elämä pyörii tällä hetkellä sytomyssyilyn ympärillä. Ei siis päivää, ettei jotain tuohua niiden parissa. Ja uniinkin mokomat tulevat, eivät sentään painajaisina. Ja tämäkin postaus sisältää myssykampanjaamme läheisesti liittyviä asioita.


Olen ehkä omahyväinen, mutta ensin esittelen pari tekemääni myssyä, jotka ovat olleet pian viikon valmiina. Nyt puikoillani on vain sukat eikä yhtään myssyä ole aloitettu. Huomaathan parissa seuraavassa kuvassa taustalla näkyvät myssyt. Niitä on kaikkiaan siinä pöydällä 142 myssyä odottamassa OYS:aan pääsyä.


Vanhasta hyvin marinoituneesta bukleelangasta kudoin kokeeksi myssyn. Lanka on hiukan kovahkoa valmiinakin, joten en tiedä, kelpaako tämä sytomyssyksi. Pitää vielä harkita, kannaatko tätä keräykseen panna. Myssyn teosta on jo sen verran aikaa, etten muista enää silmukka- tai muita lukuja, mutta sopivalla pyöröllä aina oikein kudoin ja mutulla kavensin.


Virkattu perusmyssy omalla ohjeellani, pylväitä ryhmittelin hiukan ohjeesta poiketen. Kuvassa värit ovat haaleammat kuin oikeasti. Lanka on Tenneseetä ja 3 mm:n koukulla pistelin.

Eilen kävin hakemassa Maakarista sinne kertyneet myssyt ja lankapussin, jonka saimme lahjoituksena.
Siihen sänkyni päälle myssyt leväytin. Siinä niitä on hyvä katsella ja kuvatakin, kun huone on etelän puoleen ja ikkunasta tulee hyvin valoa.

Maakarissa olikin 18 virkattua myssyä ja ...

.

... 7 kudottua. Kuvat ovat valitettavan huonoja, sorry!Muovikassillinen lankaa, jonka lahjoitti meille oululainen Pirjo. Langoille on tekijäkin jo tiedossa ja näistä tuleekin monta kaunista myssyä. Lämpimät kiitokset niin lahjoittajalle kuin tekijällekin!


Tänään kävimme Seijasisko ja minä luovuttamassa 120 myssyä OYS:n sytostaattiyksikköön. Ajattelimme, että annetaan jo nyt osa, ettei sairaiden tarvitse odottaa myssyjään toukokuulle asti. Keräys kestää sovitusti huhtikuun loppuun saakka ja lopullinen luovutus on sopimuksen mukaan Ruusun päivänä 4.5. Osastonhoitaja Irma Kinnunen otti meidät ja myssyt lämpimästi ja ilahtuneena vastaan ja pyysi välittämään jo tässä vaiheessa kaikille myssyjen tekijöille ja lahjoittajille kiitokset. Harmi vain, että emme kumpikaan muistaneet ottaa kuvaa sairaalassa, vaikka meillä molemmilla oli kamera mukana.
Sairaalasta ajelimme peräkanaa keskustaan NNKY:n kädentaitojen piiriin, joka kokoontuu keskiviikkoisin. Piirin naiset olivat innostuneet tekemään sytomyssyjä ja kutsuivat meidät vierailulle kertomaan kampanjastamme. Samalla he luovuttivat jo valmistuneet 28. myssyä meille. Niiden kanssa on myssysaldomme kivunnut jo noin 320. myssyyn.
Siinä ne nyt ovat, tänään saadut 28. kaunista ja taidokkaasti tehtyä myssyä.


Tuliaisiksi veimme toisen yksityishenkilön lahjoittamat langat, joista naiset lupasivat tehdä lisää sytomyssyjä. Seijasiskolla oli käsityönä mukana TiiQ:n Tähdellinen myssy, joka kiinnosti naisia niin paljon, että ohje jäi sinnekin. Joten näitä kauniita tähtimyssyjä on tiedossa enemmänkin meidän keräykseemme, uskon niin.


Ja tässä alapuolella myssyjen tekijät NNKY:n viihtyisissä tiloissa. Monenalaisia käsitöitä näistä taitavista käsistä olikin syntynyt ja koko ajan syntyi lisää. Oli sukkia, lapasia, peitteitä, mattoja... Tuotto menee hyväntekeväisyyteen.


Kiitos kutsusta, mukava oli käydä! Iloisen rupattelun lomassa joimme makoisat kahvit oikein vadelmakakun kera. Kiitos tarjoilustakin!

12 kommenttia:

 1. Onpa taasen paljon ahkeroitu! Minä en ole vielä ehtinyt aloittaa, tulen sitten hakemaan täältä ideoita kun ryhdyn myssyilemään. :)

  VastaaPoista
 2. Ei ihme, että unesikin pyörii myssyissä, on niitten kanssa niin paljon monenlaista hommaa. Kauniita kyllä ovat ja hyvään asiaan menevät!

  VastaaPoista
 3. Hieno homma, että myssyjä vain kertyy koko ajan:)

  VastaaPoista
 4. Kyllä kai tuommoisessa touhua riittää, mutta mukavaa että jaksat touhuta hyvän asian puolesta! Tuo bukleemyssy on kyllä nätinnäköinen, käyttöominaisuuksiahan näin etänä ei pysty arvioimaan :).

  VastaaPoista
 5. On tämä hienoa luettavaa! Jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 6. Heippa!
  Yhdyn Leenan sanoihin!
  Hienoa, hienoa! Ihania myssyjä!

  VastaaPoista
 7. Villanne: Tervetuloa vaan ideoita hakemaan! :)

  Tupuna: Niin minäkin olen ajatellut! Muuttuvat unetkin ehkä Ruusun päivän jälkeen. Jospa niistä tulisi ruusuisia! ;DD

  Marjut: Niin on! :)

  Seijasisko: Niin! :)

  Pappi puikoissa: Yllättävän paljon sitä "sivutyötä" tässä onkin, sellaista mitä ei osannut arvata etukäteen. Mutta myssyjen kertyminen ja kannustavat kommentit antavat voimia silloinkin, kun muuten uuvuttaa. :)

  Leena: Kiitos, kiitos! :)

  Marleena: Kiitos sinullekin! :)

  VastaaPoista
 8. Minulla kanssa myssyt pyörii mielessä. Nyt oli pakko aloittaa pienen vauvan hupullinen takki. Serkkuni sai tänään pojan ja takki pitää olla musta ja harrikan logo selässä... Joskus kun valmis esittelen blogissani...
  Myssyily jatkoa teillekin...

  VastaaPoista
 9. Teija: Vau, millainen vauvan nuttu tulossa! :) Mielenkiinnolla jään odottamaan esittelyä.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että joku jaksaa nähdä vaivaa näin tärkeän asian eteen.

  VastaaPoista
 11. Kaisa: Aika moni nainen onkin innostunut tänä kevättalvena myssyilemään tavalla tai toisella! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.