Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Pihapiirin elämää


Tänään ei ole mitään käsityöaiheista asiaa, vaan hiukan pihapiirimme kuulumisia. Jatka siis lukemista, jos vain käsityöasiat kiinnostavat. Lähipäivinä on sitten taas luvassa käsityöasioita.Aurinkoiset ja lumisateiset päivät ovat vuorotelleet. Yön kovatkin pakkaset ovat lauhtuneet päivällä muutamaan pakkasasteeseen, mutta keväästä ei kai vielä voi puhua. Mutta lupauksia siitä on kovasti ilmassa. Räystäillä sentään jääpuikot kasvavat päivisin. Uskon, että päivänä minä hyvänsä, se kevät saattaa alkaa.

Eilen seurailin kurren ruokailua lintulaudallamme. Mieheni huolehtii lintujen ruokinnasta ja on sitä mieltä, että oravillekin riittää siemeniä. Nälkähän se on niilläkin, hän sanoo. Hyvähän siinä on istuskella ruokapöydässä, kun on niin hyvä selkänojallinen tuolikin! ;DDKesästä asti olemme seurailleet Kurre Töpöhäntää. Kyllä, kyllä, luit aivan oikein: Kurre Töpöhäntää! Kuva on hiukan harmaa, kun hän Kurre ei ole auringonpaisteessa vieraillut lintulaudalla, mutta häntä on niin töpö kuin se näyttääkin. Viime kesänä Kurre oli ilmeisesti tarttunut hännästään johonkin kiinni, kun silloin häntä oli aivan karvaton ja paljas töpö. Syksyllä karvat olivat sitten jo kasvaneet töpöön. Eipä näytä töpöhäntä haittaavan kurren elämää ainakaan tässä pikkumetsikössä. Kun tulee ruokintapaikalle, niin muut antavat oravat sille tuon parhaan paikan, missä se kuvassakin istuu.

Sinitiaiset ovat olleet talven jossakin muualla, mutta nyt ainakin yksi pariskunta on saapunut metsikköömme. Näyttää siltä, että tämä pariskunta on valloittamassa yhtä pesäpönttöämme, niin ahkerasti tutkivat sitä yhdessä. Mielellään näkisimme sinitiaiset juuri siinä pöntössä, mitä ne tutkivat. Se pönttö on nimittäin juuri keittiön ikkunamme edessä ja siitä on kiva seurata lintujen pesimistouhuja.Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja juttua Kurreista ja Sinitiaisesta. <3 Hyvää päivää!

  VastaaPoista
 2. On tosiaan ihania kuvia. Suloinen tuo Töpöhäntä. :)

  VastaaPoista
 3. Mukavia kurrekuvia! Nopeasti nuo oravat kesyyntyvät, kun saavat ruokaa. Mukavilta kuulostaa nuo aamuiset tinttien viserrykset,jotka ovat vastassa,kun oven aukaisee.
  Aurinkoista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 4. NÄyttää aika isolta oravalta. Se on tainnu selvitä talven pakkasista hyvin.

  VastaaPoista
 5. Mukavia kuvia; oravat on suloisia:)

  VastaaPoista
 6. Kivahan se on seurata noitten metsikön väen elämää! :)

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava lukea taas "Pihapiirin uutiset" kuvien kera, ne saa aina hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 8. Söpö Töpöhäntä! Ihmeesti nuo luonnoneläimet selviävät tuommoisista tapaturmista. Meillä mustarastaat jo lauleli yhtenä iltana. Tuli ihan kevätfiilis!

  VastaaPoista
 9. No niinpä istuvat kurret kuin baaritiskillä kuunaan. Onko vuorottelusysteemi?
  Töpöhäntä ei siis ole liikuntarajoitteinen tapaus, hyvä jos loikat onnistuvat :)

  VastaaPoista
 10. Seijasisko: Kiva, kun tykkäät! :)

  Villikissa: Töpöhäntä on aivan erityinen orava meille! :)

  Irina: Lintujen laulu onkin tosi kaunista parasta musiikkia! :)

  Sartsa: Hyvin ovat nämä meidän metsikön oravat selvinneet talven pakkasista, kun ympärillä on monen talon ruokintapaikat! :)

  Marjut: Minäkin tykkään oravista! :)

  Tupuna: Kiva noita on seurailla! :)

  Eila: Minäkin tulen hyvälle tuulelle kurreja ja lintuja seuratessa! Enkä ollut kauhean pahoillani, vaikka rusakko oli käynyt viime yönä kaatamassa omenapuun suojaverkon ja syönyt oksien kärjistä silmut. Onneksi ei kuorta ollut jyrsinyt.

  Marle: Voi linunnlaulun ihanuutta! :)

  Pirle: Kyllä niillä on vuorottelusysteemi. Ja töpöhäntä kun tulee, niin ainakin osa muista antaa sille parhaan paikan. Pätkähäntää lukkuunottamatta Töpöhäntä näyttää aivan terveeltä ja liikkuu yhtä hyvin kuin muutkin oravat.

  VastaaPoista
 11. Ihania kurre-kuvia. On se tuo orava vaan niin suloinen elukka, meidän pihaan ne vaan ei uskalla tulla kissojen takia. Meidän pihassa ei pesikkään kuin neljä harakkapariskuntaa. Mieluummin ottaisin kyllä sinitiaisia, sillä harakanpoikasten räkätys myöhemmin on aika kyllästyttävää :)

  VastaaPoista
 12. Sude: Joo kyllä sinitiaiset ovat minustakin kivempia naapureita kuin harakat, ainakin äänen perusteella arvioituna! ;D

  VastaaPoista
 13. Kurre on vikkelä ja leikkkisä otus.

  Hämeenkyrössäkin saatiin oma sytomyssykampanja käyntiin.
  Keräilykohde TAYS.

  VastaaPoista
 14. TeSa: Hienoa, toivon paljon, paljon myssyjä Hämeenkyrönkin keräykselle! :)

  VastaaPoista
 15. Kyllä nuo Luojan Luomat saa aina mielen iloiseksi. Ja ovat ihan mukavaa seuraakin! ;-D

  VastaaPoista
 16. Marleena: Ovat tosi ihania ja niistä on seuraa koko päiväksi. Usein ovat aamupalallakin yhtä aikaa kuin me! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.