Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Ilouutisia myssyilystä

Ilouutiset sytomyssyilyssä jatkuvat! Nyt on lopultakin saatu TAYS:n (Tampereen yliopistollinen sairaala) keräys käyntiin oikein julkisesti. Tai kai se on julkisesti ollut käynnissä ennenkin, mutta siltä on puuttunut blogillinen puuhanainen ja siksi se on ollut vähän sanoisinko nettipimennossa. Blogiton Kaijahan on hakenut meidän (Seijasiskon ja minun) avullamme blogillista kumppania jo muutamia viikkoja, mutta nyt vasta puuhaan ilmottautui innokas Teija. TAYS:n myssykampanja on ajalla 1.3 - 31.5.2010 ja siitä voit lukea tarkemmin Teijan blogista Langan taikaa täältä.

Sytomyssykeräyksiä on nyt tietojeni mukaan kaikkiaan kahdeksan. Seijasiskon ideasta on siis paisunut yllättävän laaja juttu. Emmepä osanneet arvata syksyllä kampanjaa suunnitellessamme, mihin tämä johtaa. Keräyksiä on meidän oman Oulun keräyksemme lisäksi Kanta-Hämeen, Pohjois-Karjalan, Seinäjoen, Tampereen, Uudenmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen keräykset. Linkit näihin kampanjoihin löydät tuosta oikealta Sytomyssyily otsikon alta.

Kertauksena monille, mutta tiedoksi mahdollisille uusille lukijoilleni kerron, että Sytomyssykampanja on hyvätekeväisyys kampanja, jolla on tarkoitus hankkia sairaaloiden kautta lahjoitettavaksi myssyjä syöpähoitojen johdosta hiuksensa menettäneille. *Olipas vaikeasti sanottu, mutta toivottavsti ymmärsit!* Eihän myssy paranna sairautta, mutta helpottaa ehkä sairaan arkipäivää ja tekee olon mukavammaksi. Peruukkejahan nämä sairaat saavat kai joka puolella yhteiskunnan varoin, mutta ne ovat kuulemma hiostavia ja muutenkin epämiellyttäviä käyttää. Kampanjaa voisi myös sanoa eräänlaiseksi ilahduttamis- tai lohdutuskampanjaksi vaikeassa elämäntilanteessa eläville ihmisille.

Ensimmäisen kampanjan perustimme yhdessä Seijasiskon kanssa hänen idean pohjalta. Me keräämme myssyjä kotiseutumme sairaalaan OYS:aan. Kuten toivoimmekin ovat monet jo ottaneet mallia kampanjastamme ja perustaneet keräyksiä ympäri eteläistä Suomea. Ja lisääkin niitä toivomme perustettavan, sillä saamamme tiedon mukaan myssyjen tarvetta (katso edellinen päivitykseni) on paljon ja koko ajan, sillä ainahan sairastuu uusia ja taas uusia ihmisiä.

Muutama sananen niille, jotka ehkä miettivät keräyksen perustamista. Ideaamme saa vapaasti käyttää ja muokata itselle sopivaksi. Ajankohtaa voi muuttaa ja järjestää keräyksen vaikkapa syksyllä tai vuoden päästä. Myssyjä voi kerätä niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Myssyt voivat olla monenlaisia ja monista eri materiaaleista. Tärkeää on kuitenkin käyttäjiltä saamamme tiedon mukaan, että myssy pysyy hyvin päässä ja tuntuu mukavalta, ei kutita, ei ärsytä muutenkaan eikä hiosta. Minun blogissani (Omat ohjeet tuossa oikealla Tunnisteissa) olevat pari tekemääni myssyohjetta ovat vapaasti käytettävissä ja niihin saa linkittää samoin kuin meidän keräykseemmekin. Neuvoja voimme antaa (sytomyssyt at gmail piste com) kampanjan perustamista varten, mikäli sellaisia tunnut kaipaavan.

Toinen iloinen asia myssyilyyn liittyen on saamamme lankalahjoitus. Blogiystävämme Leenan kautta saimme viestin: "Olen 84-vuotias, ikäni käsitöitä tehnyt. Satuin Forum-lehdestä huomaamaan jutun noista syto-myssyistä ja innostuin. Nyt vihdoinkin voin virkata kaikki vuosikymmenien aikana tähteeksi jääneet puuvillalangat! Olen nyt virkannut 9 myssyä, vien ne kohta rautatieaseman kauppaan teille toimitettavaksi. Nyt haluaisin virkata lisää, mutta kun lanka on lopussa. Voitaisko organisoida joku firma, joka lahjoittais lankoja, niitä varmaan olis jossain joutilaana vaikka kuinka isot nivaskat! Niin että tällainen muori Oulun Tuirasta"


No siinä nukuttiin viikonlopun yöt ja annettiin asian hautua. Maanataiaamuna kävin sitten rohkeasti kerjäämään. Se on muuten s-postitse aika helppoa! Lähetin kolmeen eri liikkeeseen yllämainitun viestin ja kyselyn, haluaisivatko tukea kampanjaamme lankalahjoituksella. No kahdesta ei ole kuulunut vielä mitään vastausta, mutta yhdestä soitettiin minulle heti samana päivänä ja kysyttiin, milloin tulet hakemaan. No eilenhän minä siellä sitten kävin...


...ja tällaisen lankakasan kanssa kotiuduin. Ja uskotko, että olin yhtä hymyä!!! Siinä on lankaa 1.8 kg, josta tullee 36 myssyä, jos menee 50 g/myssy. Puuvillaa ja silkki-viskoosia.
Ja liike, joka oli heti valmis lahjoitukseen, on kotikunnassani Kempeleessä toimiva monipuolinen neulelankojen, kankaiden ja ompelualan tarvikkeiden erikoisliike Kangasvilla. Lankoja luovuttaessaan Kangasvillan Aija kertoi omasta sairaudestaan, jonka takia OYS:n syöpäpoliklinikka oli tullut hyvinkin tutuksi useiden vuosien aikana. Aivan hiljattain hän oli saanut ns. "terveen paperit", mistä yhdessä iloitsimme. *Tämän kerron Aijan luvalla. * Aija kertoi olevansa mielellään näin mukana tukemassa kampanjaa, kun ei itse ehdi tekemään myssyjä.


Sovimme myös, että Kangasvilla alkaa myös myssyjen keräyspaikaksi. Siis tiedoksi kaikille lähitienoon myssyjentekijöille: Myssyjä voi viedä Kangasvillaan Kempeleessä, osoite Kempeleentie 2. On siinä aivan keskustassa, K-marketin parkkipaikan toisella laidalla. Minä haen ne sieltä sitten ja toimitan toukokuussa OYS:aan.

Lämpimät kiitokset Kangasvillaan!
Lisääkin lankalahjoituksia otamme mielellämme vastaan, sillä nyt saamillemme langoille on jo tekijät tiedossa. Viestin lähettänyt "muori Tuirasta" arveli ehtivänsä ja jaksavansa tehdä puolet noista langoista myssyiksi, joten niistä 900 g matkaa tuonne pohjoiseen päin. Lisäksi meillä on toinen innostunut myssyjen tekijä tuossa hiukan lännenmpänä Oulunsalossa ja hän lupasi ottaa loput langat käsittelyyn.

11 kommenttia:

 1. Hieno lahjoitus Kangasvillasta! Taidankin viedä sinne omat myssyni, kun on kerran täällä Kempeleessä :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kyllä kysellä lahjoituksia. Täällä etelän suunnallakin olemme saaneet lankaa lahjoituksina useammastakin paikasta.

  VastaaPoista
 3. Mahtavasti kampanja etenee, olette te tehneet arvokkaan työn asian eteen!
  Hyvä, että kerjuukin tuottaa tulosta.
  Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Onneksi kirjeeni jälkeen luin vielä tämän kommenttisi. Se tulee juuri tulostimesta mukaanotettavaksi ja Ukkolassa luettavaksi.
  Kiitos sinulle, aktiivinen puuhanainen!

  VastaaPoista
 5. Ai että on kiva kun heti saitte lankaa. Kyllä sitä varmasti vielä lisääkin jostain pulpahtaa. Kysyitkö Tapiolta? Luulis häneltä pari kerää joutilaana olevan;)
  Ihanaa kun tämä asia näin etenee ja niin monet ovat innostuneita myssyn tekoon.

  VastaaPoista
 6. Voi kun hienoa!
  On kiva seurata Sytomyssy-uutisia ;)
  Terveisiä lumen keskeltä

  VastaaPoista
 7. Onpa upeita ja laadukkaan näköisiä lankoja! Hienoa! t.leenah

  VastaaPoista
 8. Kyllä on mukava kun niin moni on innostunut asiasta ja tulee joutolangoille käyttötarkoitus.

  VastaaPoista
 9. Anu: Niin minustakin! :)

  Anitta: Ne etelässä saadut lankalahjoituksethan ne saivat meidätkin ajattelemaan kerjuuta! :)

  Mammutti: Kampanjan eteneminen on kyllä iso ilo meille! :)

  Leena: Kiitos, kiitos! :)

  KristiinaS: Me ollaan vähän huonoja kerjäämään, joten voi olla, että meidän kerjäämiset on nyt kerjätty. Mutta jos lahjoituksia tulee, niin suurella ilolla vastaanotetaan. :)

  Marjut: Niin on! :)

  Leena: Ja niitä sytomyssyuutisia on niin mukava kertoillakin toisille! :) Täälläkin muuten ollaan lumen keskellä! ;DD

  leenah: Joo näistä saadaan varmaan kauniita myssyjä! :)

  VastaaPoista
 10. Pirena: Niin on! Ja niistä pienistäkin jämistä sopivasti toisiin yhdistäen saa kauniita myssyjä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.