Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Viikon varrelta

Palmusunnuntai on kulunut jo iltapäivään. On harmaata, vesi tippuu räystäiltä ja väliin on satanut luntakin. Lunta on tullut eilen ja tänään yhteensä varmaan liki 10 cm.Trullit olivat liikkeellä heti aamuvarhain, mutta onneksi vain hyvillä ajatuksilla varustettuna. Tai oikeastaan meillä ei käynyt trulleja vaan virpojia. Kaikkiaan neljä virpojaporukkaa meillä kävi, heistä kuvassa ensimmäiset sekä osa virpomisvitsoista. Virpojien hatut olivat uutta tyyliä, kai niilläkin on omat muotivirtauksensa. Kuvasta näet myös, minkä verran meillä oli satanut lunta puolen yön jälkeen. Tulimme nimittäin puolilta öin kotiin ja mieheni kolasi silloin pihatieltä lumet.


Päättymässä olevan viikon myssyistä on minulla vielä osa esittelemättä täällä, nimittäin Kangasvillan kautta ja postissa tulleet.

Kangasvillassa kävin torstaina ja siellä oli neljä myssyä. Kaksi kudottua ja kaksi virkattua. Mutta tekijästä ei ole tietoa, kun kaupan keräyspisteestä on kyse.


Postin tuomina saatiin Sarilta Pulkkilasta neljä pirteänväristä myssyä. Ken tuollaisen päähänsä panee, saa varmaan pilviseenkin päivään auringon.Toinen postin tuoma lähetys oli Minjaanalta ja siinä nämä kaksi kaunista myssyä.Allaolevat kuvat haluan näyttää, vaikka niissä olevat myssyt olen esitellyt jo keskiviikkoisessa postauksessani. Tässä on nyt Seijasiskon ottamat paremmat kuvat NNKY:n käsityöpiiriläisten myssyistä.


Siinä on 28. naiselle kaunis myssy päänsä suojaksi.


Jos et ole kuullut tuosta NNKY:n käsityöpiirissä käynnistäni ja haluat lukea siitä, niin rullaapa alas päin keskiviikkoiseen postaukseeni.

18 kommenttia:

 1. Meillä Etelä-Pohjanmaalla trullit kulkevat vasta ensi lauantaina.
  Onpa taas iso pino kauniita mysssyjä!

  VastaaPoista
 2. Vois kyllä tuo lumen tulo loppua!

  Meillä ei käyny kun pari pikku pääsiäsi noitaa-olivat kyllä tosi suloisia. :)

  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Paljon ihania myssyjä!
  Eka päivä Htassa meni kävellen ja voimia keräten eilisen pitkän matkan jälkeen.
  Huomenna suksille!

  VastaaPoista
 4. Voisi kyllä tuo lumetulo jo loppua!

  Meillä kävi vain pari pikku virpojaa --olivat kyllä suloisia!

  Mukavaa iltaa ja hyvää yötä!

  VastaaPoista
 5. Paljon ihania myssyjä!
  Eka päivä Htassa meni kävellen ja voimia keräten eilisen pitkän matkan jälkeen.
  Huomenna suksille!

  VastaaPoista
 6. Meillä kävi myös pari virpojaa; huomattava parannus viime vuoteen, jolloin ei käynyt yhtään.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on ihanaa,kun niin paljon myssyköitä on taas tullut. Niinkuin Malli sanoi,niin meillä noita-akat kulkevat vasta ensi lauantaina. Minäpä kyllä olin matkalta tullessani Eteläisessä Suomessa ja siellähän ne virpojat jo kulki.

  VastaaPoista
 8. Meille uskaltautu yksi virpoja porukka. Mietittiin miehen kans miks virpojat kävelee just meän talon ohi ja tultiin siihen tulokseen, että naapureiden lapsukaiset taitaa aristella tuota meidän mustaa hirmua. (koira) :D

  VastaaPoista
 9. Malli45: Täällä joskus jotkut lapset käyvät vasta pääsiäisenä. Eivät ole ehkä perinteet niin tuttuja. :)

  Seijasisko: Ja taas tänäänkin sataa lunta! :(

  Isognu: Oikein ihania päiviä teille sinne! :)

  Marjut: Kaikki vuodet eivät siis ole samanlaisia virpojienkaan osalta! :)

  Intsu: Sinä sait siis vähän förskottia! ;D Onko tuttu sana?

  Minjaana: Se se varmaan on, varsinkin jos koira on mustan värin lisäksi vielä isokin. Saa olla vaikka kuinka kiltti, mutta ulkonäkö voi pelottaa. :)

  VastaaPoista
 10. Harmi - selaimeni ei jostain syystä näytä blogisi kuvia :( Edellinenkin postauksesi jäi vajaaksi; onkohan muilla ollut sama ongelma?

  VastaaPoista
 11. Pirle: Voi harmi! :( Kukaan muu ei ole kyllä maininnut tällaista, mutta voisikohan olla joku laajempi häiriö, kun minullakin on joidenkin blogien kohdalla ollut tänään puutteita kuvien näkymisessä. Nyt kyllä näkyivät tämän päivityksen ja edelleisen kuvat ainakin itselleni ihan OK. Suosittelen uutta yritystä ja jos ei vieläkään näy, niin kerropa minulle. Yritän selvittää, onko täällä päässä joku vialla.

  VastaaPoista
 12. Kauniita myssyjä teilläkin, meillä on aika kasa kanssa jo koossa ja vasta eka kuukausi takana...:)

  VastaaPoista
 13. Teija: Kun sana leviää, niin myssyjä kertyy mukavasti! :)

  VastaaPoista
 14. Mahtava kasa taas myssyjä. Mulla on ollut myssyrintamalla vähän hiljaista, kun olen näpertänyt panachen kanssa. Saas nähdä, mikä siitä tulee. Ollaan oltu taas kestikievarinakin!!!

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, että valmistatte myssyjä sairaiden iloksi! Olen kuullutkin kampanjasta, ehkä ollut juttu Kalevassa. Minä lahjoitin muutama vuosi sitten läjän tilkkupeittoja OYS:n keskolaan kiitokseksi lapsenlapseni hoidosta.

  VastaaPoista
 16. Omppumato: Mukava määrä ollaan jo saatu myssyjä ja eiköhän niitä vieläkin tule. :)


  Marleena: Eiköhän siitä Panachesta tule kaunis huivi! ;D Yleensä niin on käynyt. ;DD Saapi sitten jatkossa kestikievarin emäntä komeilla Panache hartioillaaan!

  Intsu: Oi, mitähän jännää siellä on, pitääpä lähteä kurkkaamaan. ;)

  Sirimi: Joo juttua on ollut ensin helmikuussa Forum24-lehdessä ja nyt maaliskuussa Kalevassa. Peitoistasikin on ollut monelle iloa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.