Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Viikon 9 omat ja muualta tulleet


Sytomyssykampanja OYS on ehtinyt jo yli puolen välin. Aloitimme 4.1 ja keräysaikaa on huhtikuun loppuun. Myssyjen luovutus tapahtuu OYS:ssa Ruusun päivänä 4.5. Tämän viikon loppuun mennessä keräykseemme on kertynyt yhteensä 200 myssyä. Ja kuten hiljattain laskeskelin ja kerroin täälläkin, tämä myssymäärä riittää noin kuukaudeksi. Jatkossa myssyjen menekki kyllä tasaantuu noin 20-30. myssyyn kuukaudessa. Myssyjä kannattaa siis edelleen tehdä ja toimittaa tänne.

Kampanjan hoitaminen on vienyt yllättävän paljon aikaa ja käynyt voimille. Enpä kaikkeen sen mukana tuomaan osannut varautua. Kuitenkin on ollut ilo seurata kampanjan leviämistä ja myssyjen kertymistä eri keräyksiin. Yksi asia muiden mukana, mistä olen joutunut tinkimään, on omien suosikkiblogien seuraaminen ja niihin kommentoiminen. Edes pikaisesti olen pyrkinyt niihin joskus kurkkaamaan, mutta kommentointi on yleensä jäänyt tekemättä, vaikka jotain olisinkin halunnut sanoa. Joten tiedoksi, en ole teitä hyljännyt vaan kunhan tämä "rulijanssi" on ohi, niin palaan entiseen tapaani.

Katsastetaanpa nyt kuluneen viikon myssysatoa, niitä jotka saivat tuon mukavan näköisen luvun 200 aikaan. Ensin esittelen omat tekeleeni, sitten Maakarin keräyspisteeseen tuodut ja lopuksi postissa tulleet myssyt.


Raidallisen myssyn tekoa olen suunnitellut varmaan jo kuukauden verran, mutta aina on joku muu malli kiilannut edelle. Lopulta kuitenkin keräsin viikon alkajaisiksi Novitan Bambu-lankojen sinisen ja vihreän sävyiset nytteröt käsiini ja tällainen myssy niistä tuli. Sinistä lankaa jäi vähän, mutta muut sain loppuun käytettyä. Lopputulokseen olen tyytyväinen, minusta tämä on kaunis myssy. Perusmallilla tein muuten mutta virkkasin 2 pylvästä ja 1 ketjusilmukan.Seuraavaksi yritin tuhota lopun Coats säästökerän puuvillalangasta tähän myssyyn, mutta vielä siitä jäi nöttönen. Perusmallilla täysin muuten, mutta reunaan virkkasin lopuksi tuon kapean rimpsun.

Raitapipo taas, kun alkuun pääsin! Tuossa alempana on Martan myssyissä kaunis sini-valkoinen myssy, jonka raidoittumista ihailen ja yritin matkia tähän. Molemmat langat ovat hyvin marinoituneita puuvillalankoja, luonnonvalkoinen on Marion-nimistä ja vihreä jo tässä vaiheessa nimetöntä. Tämän myssyn teon aloitin Maakarin käsityökammarissa keskiviikkoiltana. Siitä minulla on tarkoitus tehdä oma päivitys lähipäivinä.

Ja sitten ne muut kuluneen viikon myssyt. Maakariin oli kertynyt 24 myssyä sen vajaan viikon aikana, mikä edellisestä hausta oli kulunut.


Martta Tuirasta oli tehnyt kaikki omat puuvillalankojensa loput myssyiksi ja saanut niistä 9 kaunista myssyä. Martta on 84 v ja taitaa olla iäkkäin myssyjen tekijä kamppanjassamme, mutta hyvin innokas ja taitava. Viime viiikolla saamistamme lahjoituslangoista puolet, siis 900 g, hän lupasi muuttaa myssyn muotoon. Vilkutukset vain sinne Tuiraan! Kiva, kun olit laittanut myssyt pussiin ja sinne pienen viestin, niin sain tietää näiden olevan sinun kättesi töitä.

Muut Maakariin toimitetut myssyt ovat ilman tietoja tekijöistä, joten ne ovat näissä kahdessa kuvassa satunnaisessa järjestyksessä. Yläkuvan tummissa myssyissä, jotka eivät erotu kunnolla kuvassa, on kaksi mustaa ja yksi hyvin tummansininen.

Postin tuomina on Seijasiskon varastoon kertynyt kuluneella viikolla yhteensä 20 myssyä, mikäli minä en ole seonnut laskuissani.

KristiinaS on puuhanaisena HUS:n keräyksessä, mutta ennen siihen ryhtymistään oli tehnyt tämän myssyn meille ja nyt se on siis perillä.


Tiinalta Limingasta tuli 13 nättiä myssyä. Ovat noissa yläpuolella olevissa kolmessa kuvassa.Viimeisenä, mutta ei ollenkaan vähäisimpänä nämä kauniit myssyt, jotka ovat Seijalta Lapinlahdelta.


Kiitos taas näistä kaikista! Jokainen myssy on tärkeä ja tuo ehkä edes hetkeksi hymyn saajansa huulille.Mukavaa lauantai-iltaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille ja kaikkialle!

5 kommenttia:

 1. Kiva tuo raitamyssy!
  Mahtava tämä juttu kaikenkaikkiaan!

  VastaaPoista
 2. Eläkeläisellä vasta kiirettä onkin.
  Mutta hyvällä asialla olette, kaikki.
  Hieno keräys.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo raitamyssy!

  odottelen itselleni aikaa... ;) työkiireet helpottaa , kun viikolla 13 on lapin hangilla taas hetassa.Ajattelin otta mukaan myssytarpeita...

  VastaaPoista
 4. Malli45: Kiitos! :)

  Mari: Kiitos! :)

  TeSa: Yleensä tällä eläkeläisellä ei ole kiire! ;D

  Isognu: Siis vielä muutaman viikon saat odottaa Lappiin pääsyä! Me mennään vasta huhtikuulla, joten joudun odottamaan pitempään. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.